Νέα απο την Ναύπακτο

ΝΑΥΠΑΚΤΙΑΚΑ

Με έκθεση φωτογραφίας του Νίκου Αλιάγα η αυλαία των Γιορτών Εξόδου 2018

Με μια έκθεση φωτογραφίας του Νίκου Αλιάγα, που διοργανώνει ο Κοινωφελής Πολιτιστικός Οργανισμός «Διέξοδος», ξεκινούν στις 17 Μαρτίου οι Γιορτές Εξόδου στο Μεσολόγγι.

Η έκθεση περιλαμβάνει ασπρόμαυρες φωτογραφίες μεγάλων διαστάσεων με επίκεντρο το πέρασμα του χρόνου στην ανθρώπινη ύπαρξη. Πρόκειται για πορτραίτα καθημερινών ανθρώπων τους οποίους ο Νίκος Αλιάγας απαθανάτισε στα ταξίδια του στον ελλαδικό χώρο.
Η έκθεση έχει παρουσιαστεί με τεράστια επιτυχία στις μεγαλύτερες αίθουσες τέχνης της Γαλλίας και του Βελγίου και τώρα παρουσιάζεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα με την ευκαιρία των Γιορτών Εξόδου στο Ιστορικό Μουσείο της «Διεξόδου». Σε έναν οικείο χώρο του Νίκου Αλιάγαόπου και στο παρελθόν είχε παρουσιαστεί το συγγραφικό του ταλέντο με το μυθιστόρημα «Γεννήθηκα Έλληνας».
Τα εγκαίνια της έκθεσης θα γίνουν το Σάββατο 17 Μαρτίου 2017 στις 7.30 μ.μ. στους χώρους του Ιστορικού Μουσείου της «Διεξόδου».
Ο Νίκος Αλιάγας, γεννημένος στο Παρίσι από Έλληνες γονείς, δεν είναι μόνο δημοσιογράφος, συγγραφέας και παρουσιαστής παγκοσμίου φήμης αλλά και ένας παθιασμένος φωτογράφος.
«Η δική μου έκθεση, λέει ο Νίκος Αλιάγας, ονομάζεται “δοκιμασία του χρόνου”, γιατί όλοι είμαστε μέσα στην ίδια βάρκα. Κανείς δεν μπορεί να αγωνιστεί ενάντια στο χρόνο. Ωστόσο υπάρχει ένας πολύ πιο μυστικός χρόνος, πολύ περισσότερο πνευματικός και φιλοσοφικός, και αυτός είναι ο «Καιρός». Αυτός είναι ο προσωπικός χρόνος του καθενός που ήθελα να φωτογραφίσω, και έψαχνα να αποτυπώσω την αξιοπρέπεια, τη μοναδικότητα, τη δύναμή τους».
INFO
Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τις 29 Απριλίου και η λειτουργία της θα είναι καθημερινή (εκτός Δευτέρας και Τρίτης) από τις 11 το πρωί έως τη 1 το μεσημέρι και από τις 7.30 το απόγευμα έως τις 9.30 το βράδυ με ελεύθερη είσοδο, ενώ για οργανωμένες ομάδες επισκεπτών ή για εκπαιδευτικές ξεναγήσεις σχολείων η έκθεση θα λειτουργεί καθημερινά και εκτός ωραρίου μετά από τηλεφωνική επικοινωνία με την γραμματεία του Μουσείου (26310 51260 και 6976 643610).

LOVE LOGO

Ειδήσεις και σχόλια από και για τη Ναύπακτο
Designed & Developed By 49studio.gr