Νέα απο την Ναύπακτο

ΚΟΣΜΟΣ

Πέθανε ο Ντιέγκο Μαραντόνα, τριήμερο πένθος στην Αργεντινή

Την τελευταία του πνοή σε ηλικία 60 ετών άφησε στις 25/11/2020, ο κατά πολλούς κορυφαίος ποδοσφαιριστής όλων των εποχών, Ντιέγκο Μαραντόνα. 

Ο Ντιέγκο Μαραντόνα ξεκίνησε για το Μεγάλο Ταξίδι την Τετάρτη 25/11/2020. Για κάποιους μαζί του πέθαναν οι παιδικές τους αναμνήσεις. Για άλλους ένα κομμάτι του εαυτού τους. Για όλους όσους λατρεύουν το ποδόσφαιρο, έφυγε ο «μεσσίας» τους. Μια προσωπικότητα που γεννήθηκε ως θνητός, έπραξε ως θεός και έμελλε να γίνει αθάνατος. Διότι οι ιδέες, δεν πεθαίνουν ποτέ. Και ο Ντιέγκο είναι ιδέα…

Ο Αργεντίνος σταρ του ποδοσφαίρου, είχε υποβληθεί προ μηνός σε επέμβαση στον εγκέφαλό του, όμως τις τελευταίες δύο εβδομάδες η υγεία του δεν έδινε καλά σημάδια και είχε μεταφερθεί σε μια έπαυλη στην πόλη Τίγρες προκειμένου να αναρρώσει εκεί.

Ωστόσο το απόγευμα της 25ης Νοεμβρίου ο Ντιέγκο ξεκίνησε για το Μεγάλο ταξίδι, ρίχνοντας στο πένθος τη χώρα της Αργεντινής που τον λάτρευε σαν Θεό.

Στο άκουσμα της είδησης η κυβέρνηση έδωσε εντολή η σωρός του να τεθεί σε λαϊκό προσκύνημα και από το πρωί της Πέμπτης 26/11 πλήθος κόσμου έχει συρρεύσει στην Casa Rosada που αποτελεί κυβερνητική έδρα της χώρας.

Οι πολίτες της Αργεντινής έχουν παρακάμψει τις απαγορεύσεις λόγω του κορωνοϊού και αποχαιρετούν τον άνθρωπο που τη δεκαετία του '80 είχε το δύσκολο έργο να ανυψώσει το ηθικό φρόνημα των συμπολιτών του, οδηγώντας την εθνική τους ομάδα στην κορυφή του κόσμου, λίγα χρόνια μετά τον πόλεμο των Φώκλαντ, όπου είχαν υποστεί συντριπτική ήττα από τους Βρετανούς.

Στη χώρα επικρατεί τριήμερο πένθος, ενώ σε παγκόσμιο επίπεδο το άκουσμα της είδησης έχει σκεπάσει μέχρι και την πανδημία του κορωνοϊού. Στη Νάπολη, πόλη όπου μεγαλούργησε ο Ντιέγκο όσο αγωνιζόταν, ο κόσμος αψήφησε επίσης το lockdown και βρίσκεται στους δρόμους θρηνώντας το χαμό του.

LOVE LOGO

Ειδήσεις και σχόλια από και για τη Ναύπακτο
Designed & Developed By 49studio.gr