Νέα απο την Ναύπακτο

ΕΛΛΑΔΑ

Εγκαίνια στη 15η Διεθνή Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης

Ανοίγει την Πέμπτη τις πύλες της για το κοινό η 15η Διεθνής Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης, στον χώρο της ΔΕΘ και θα διαρκέσει έως την Κυριακή 4 Μαΐου.

Με σύνθημα «αφουγκραζόμαστε, διαβάζουμε, συζητάμε», η Θεσσαλονίκη για τέσσερις ημέρες γίνεται το επίκεντρο του ενδιαφέροντος για εκδότες, συγγραφείς, επαγγελματίες του κλάδου και τους λάτρεις του βιβλίου, που θα επισκεφθούν τα περίπτερα 13, 14 και 15 της ΔΕΘ - Helexpo για το μεγάλο ετήσιο ραντεβού του βιβλίου στην Ελλάδα.

Με τιμώμενες τις χώρες της Γαλλοφωνίας, κεντρικό θέμα τη Δημοκρατία στον 21ο αιώνα και τρεις βασικούς θεματικούς άξονες (Λογοτεχνία και Μνήμη, Η προσφυγική εμπειρία, Βιβλίο και Perfomance), το πρόγραμμα εκδηλώσεων της φετινής ΔΕΒΘ περιλαμβάνει πολυάριθμες ανοιχτές συζητήσεις, παρουσιάσεις νέων εκδόσεων και δημιουργών, ειδικό αφιέρωμα στην αστυνομική λογοτεχνία, με τη συμμετοχή διακεκριμένων ξένων συγγραφέων, συναντήσεις μεταξύ των επαγγελματιών του βιβλίου, θεματικές εκθέσεις και προβολές, το 5ο Φεστιβάλ Νέων Λογοτεχνών, το 3ο Φεστιβάλ Μετάφρασης και ποικίλες δράσεις στην Παιδική Εφηβική Γωνιά, που φέτος θα έχει το δικό της περίπτερο στο κτίριο 14.

Στη 15η Διεθνή Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης συμμετέχουν 285 εκδότες από την Ελλάδα και τις χώρες: Αζερμπαϊτζάν, Αίγυπτος, Αλβανία, Βέλγιο, Βοσνία - Ερζεγοβίνη, Γαλλία, Γερμανία, Ελβετία, Ιράν, Ισραήλ, Ιταλία, Καναδάς, Κίνα, Κορέα, Κροατία, Κύπρος, Μαρόκο, Μπακλαντές, Ρουμανία, Ρωσία, Σαουδική Αραβία, Σλοβακία, Ταϊβάν, Τουρκία. Οι συμμετέχοντες ξεπερνούν τους 600, ενώ στο πλαίσιο της Έκθεσης θα πραγματοποιηθούν περίπου 500 εκδηλώσεις. Η Παιδική Γωνιά ετοιμάζεται να υποδεχτεί μικρούς και μεγαλύτερους αναγνώστες έχοντας προετοιμάσει περισσότερες από 100 εκδηλώσεις.

Την Πέμπτη 3 Μαΐου στις 19:30 θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια της έκθεσης στο περίπτερο 15, με τους ήχους του «Μαγικού Χαλιού» από το μουσικό σχήμα Kaimaki, ενός μουσικού ταξιδιού στα λιμάνια της Μεσογείου, από την Θεσσαλονίκη και την Αλεξάνδρεια, έως τη Μασσαλία, τη Σμύρνη, τον Πειραιά και την Ερμούπολη, και στα λόγια των ποιητών, από τον Κωνσταντίνο Καβάφη και τον Νίκο Καββαδία μέχρι τον Ναζίμ Χικμέτ.
thestival.gr

LOVE LOGO

Ειδήσεις και σχόλια από και για τη Ναύπακτο
Designed & Developed By 49studio.gr