Νέα απο την Ναύπακτο

ΕΛΛΑΔΑ

Τετάρτη η ψηφοφορία για ψήφο εμπιστοσύνης και Πέμπτη ο ανασχηματισμός

Στην Ολομέλεια της Βουλής ξεκίνησε, σε υψηλούς τόνους την Τρίτη η συζήτηση για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση Τσίπρα, την οποία προκάλεσε ο ίδιος ο πρωθυπουργός μετά την αποχώρηση του Πάνου Καμμένου από τη συγκυβέρνηση.

Η συζήτηση θα ολοκληρωθεί τα μεσάνυχτα της Τετάρτης, 16 Ιανουαρίου, οπότε και θα ξεκινήσει η ονομαστική (φανερή) ψηφοφορία.

Κατά τη διήμερη συζήτηση, τον λόγο θα πάρουν, κατά σειρά, εκτός από τους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων οι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι των κομμάτων, καθώς και βουλευτές με αναλογία πέντε από τον ΣΥΡΙΖΑ, τρεις από τη ΝΔ και ένας από κάθε κόμμα.

Σύμφωνα με την αριθμητική της ψηφοφορίας, ο ΣΥΡΙΖΑ χρειάζεται ακόμη 6 βουλευτές που θα αθροιστούν στους 145 του ΣΥΡΙΖΑ. Όπως όλα δείχνουν θα πρόκειται για την ανεξάρτητη υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη Κατερίνα Παπακώστα, τους εκλεγμένους με τους ΑΝΕΛ Έλενα Κουντουρά, Βασίλη Κόκκαλη, Θανάση Παπαχριστόπουλο και Κώστα Ζουράρι και στον εκλεγμένο με το Ποτάμι Σπύρο Δανέλλη.

Εφόσον η διαδικασία ολοκληρωθεί με επιτυχία για την κυβέρνηση την Πέμπτη αναμένεται να πραγματοποιηθεί ανασχηματισμός της κυβέρνησης.

LOVE LOGO

Ειδήσεις και σχόλια από και για τη Ναύπακτο
Designed & Developed By 49studio.gr