Νέα απο την Ναύπακτο

EDITORIAL

Τελευταία ευκαιρία από τις τράπεζες – Δίνουν γενναίο κούρεμα σε 400.000 οφειλέτες για δάνεια, πριν τα πουλήσουν σε funds

Μία τελευταία ευκαιρία σε 400.000 δανειολήπτες για ρύθμιση των οφειλών τους από καταναλωτικά δάνεια και πιστωτικές κάρτες θα δώσουν το προσεχές διάστημα οι τράπεζες, πριν προχωρήσουν στην πώληση του χρέους τους σε funds.

Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά και οι τέσσερις συστημικοί τραπεζικοί όμιλοι ξεκινούν μία νέα «καμπάνια- εκστρατεία» ενημέρωσης του κοινού, προσφέροντας ρυθμίσεις παλαιών, αλλά και νέων δανείων, που προέκυψαν εντός της κρίσης.
Στο πλαίσιο των κανόνων της ΤτΕ για την ενημέρωση των πελατών, οι τράπεζες στέλνουν επιστολές με τις οποίες τους καλούν να προσέλθουν για ευνοϊκή ρύθμιση των οφειλών τους, συμπεριλαμβανομένης της γενναίας άφεσης χρέους, κοινώς, γενναίο κούρεμα.
Υπενθυμίζεται ότι στις πρώτες προσκλήσεις που απηύθυναν Eurobank και Alpha Bank, οι προτάσεις τους προέβλεπαν διαγραφή της οφειλής που έφτανε έως και το 95%.
Η πλειονότητα των πελατών τους δεν ανταποκρίθηκε, με αποτέλεσμα τα δάνειά τους να πουληθούν σε funds.
Η εκστρατεία των τραπεζών αφορά εκατοντάδες χιλιάδες δανειολήπτες, που ενδεχομένως να ξεπερνούν και τους 400.000 από όλες τις χρονικές περιόδους.
Με τις επιστολές που λαμβάνουν, οι οφειλέτες καλούνται να ρυθμίσουν στο «παρά πέντε» τα χρέη τους, πριν το δάνειό τους πωληθεί σε fund του εξωτερικού.
Το χρονικό περιθώριο που έχουν για να ρυθμίσουν την οφειλή τους φτάνει έως και τους 2 μήνες το πολύ.
Στην περίπτωση που ο πελάτης δεν ανταποκριθεί και το δάνειο πωληθεί σε fund, τότε δεν υπάρχει περιθώριο ρυθμίσεων. Κι αυτό διότι ο νέος «ιδιοκτήτης» του χρέους απαιτεί όλο το ποσό και δεν μπαίνει σε διαδικασία συνεργασίας για ρύθμισή του ή για κούρεμα.

LOVE LOGO

Ειδήσεις και σχόλια από και για τη Ναύπακτο
Designed & Developed By 49studio.gr