Νέα απο την Ναύπακτο

EDITORIAL

Σε ανοικτή συνεδρίαση του δήμου - Η ώρα της κρίσης για τη δημοτική αρχή Λουκόπουλου

Με πάρα πολλά ανοιχτά ζητήματα και θέματα προσέρχεται ο δήμαρχος Ναυπακτίας Παναγιώτης Λουκόπουλος και η δημοτική πλειοψηφία στην ειδική ετήσια συνεδρίαση για τον απολογισμό των πεπραγμένων του.

Πρόκειται για μια συνεδρίαση που διεξάγεται υποχρεωτικά με βάση τον Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων και κατά τη διάρκειά της η δημοτική αρχή οφείλει να εκθέσει τα πεπραγμένα της για όλο τον περασμένο χρόνο τόσο σε επίπεδο οικονομικής διαχείρισης όσο και σε επίπεδο εφαρμογής του όποιου προγράμματος είχε όταν εξελέγη.

Η συνεδρίαση αυτή είναι δημόσια, όπως όλες άλλωστε των δημοτικών συμβουλίων αλλά έχει ένα ιδιαίτερο χαρακτηριστικό. Εκτός από τους δημοτικούς συμβούλους μπορεί να ζητήσει και να λάβει το λόγο όποιος φορέας, δημότης ή και απλός κάτοικος του δήμου το επιθυμεί. Η δημοτική αρχή είναι υποχρεωμένη να ακούσει και να δώσει συγκεκριμένες απαντήσεις.

Ειδικότερα, στην περίπτωση του δήμου Ναυπακτίας η συνεδρίαση έχει οριστεί για τη Δευτέρα 15η Οκτωβρίου, στις 6 το απόγευμα στο κτίριο του Ξενία. Το γεγονός φυσικά αυτό από μόνο του δεν δημιουργεί συνθήκες μεγάλης συμμετοχής καθώς όλοι γνωρίζουν τη συγκεκριμένη χωρητικότητα της αίθουσας.

Ανεξαρτήτως πάντως από αυτό, πληροφορίες του ilovenafpaktos.gr αναφέρουν ότι η σημερινή δημοτική αρχή πρέπει να είναι προετοιμασμένη για ένα δύσκολο απόγευμα. Σε μια συζήτηση που αναμένεται να κρατήσει πολλές ώρες αρχικά οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης αλλά και αρκετοί φορείς θα θέσουν συγκεκριμένα ερωτήματα για το σύνολο των πράξεων και των αποφάσεων που έχουν ληφθεί.

Ζητήματα που έχουν να κάνουν με τον τρόπο διοίκησης του δήμου, με τη διαχείριση των σκουπιδιών και την κατάσταση στον ΧΥΤΑ, με τις αντιπαραθέσεις που σημειώνονται με τις επιχειρήσεις του δήμου, με κομβικές αποφάσεις όπως τα έργα στο δήμο, η εμποροπανήγυρις, η κατάργηση της Nostos, η αδιέξοδη αντιπαράθεση με την Γέφυρα και οι συνέπειες που παράγει.

Είναι ορισμένα μόνον από τα ζητήματα που αναμένεται να τεθούν στην ειδική αυτή συνεδρίαση και αναμένονται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον οι απαντήσεις του δημάρχου που συνήθως αποφεύγει να τοποθετείται ο ίδιος αφήνοντας το δύσκολο έργο στους αντιδημάρχους του.

Όμως αυτή τη φορά δεν αποκλείεται να φανούν δημόσια και τα ρήγματα που έχουν αρχίσει να δημιουργούνται στους κόλπους της πλειοψηφίας. Οι απαντήσεις που θα δοθούν σε συγκεκριμένα ερωτήματα θα είναι καταλυτικές και θα δώσουν πλήρη εικόνα για το τι συμβαίνει στην πλειοψηφούσα παράταξη. Ειδικότερα, ποιοι είναι ακόμη με τον δήμαρχο Παναγιώτη Λουκόπουλο και ποιοι εργάζονται ήδη για την επόμενη δική τους ημέρα στο δήμο.

LOVE LOGO

Ειδήσεις και σχόλια από και για τη Ναύπακτο
Designed & Developed By 49studio.gr