Νέα απο την Ναύπακτο

EDITORIAL

Κύριε Λουκόπουλε γιατί συνεχίζεται η ακατανόητη πρακτική του «κατεπείγοντος» στο δήμο Ναυπακτίας;

Ο δήμος Ναυπακτίας έχει υιοθετήσει την πραγματικά ακατανόητη πρακτική της σύγκλησης επιτροπών του με το χαρακτηρισμό της κατεπείγουσας διαδικασίας. Προφανώς ορισμένες φορές αυτό μπορεί και πρέπει να ισχύει για ζητήματα που προκύπτουν εκτάκτως και επιζητούν άμεση λύση.

Όμως δεν είναι κατανοητό, για παράδειγμα, το γεγονός ότι χθες 26 Σεπτεμβρίου συγκλήθηκε για σήμερα, 27 Σεπτεμβρίου, η οικονομική επιτροπή του δήμου προκειμένου να εγκρίνει τις απαραίτητες διαδικασίες για την προμήθεια ενός μεταχειρισμένου φορτηγού 4χ4. Πολλώ δε μάλλον που δύο ημέρες πριν, στις 25 Σεπτεμβρίου, είχε συνεδριάσει και πάλι η ίδια επιτροπή του δήμου προκειμένου να συζητήσει θέματα της τακτικής της ημερήσιας διάταξης.
Εάν αυτό γινόταν για πρώτη φορά ή κατ’ εξαίρεση προφανώς κανείς δεν θα μπορούσε να το σχολιάσει ή να εκφράσει τον παραμικρό ψόγο για τις πρακτικές που έχει επιβάλλει η διοίκηση του Παναγιώτη Λουκόπουλου στο δήμο.
Όμως είναι η πολλοστή φορά που συμβαίνει, έχει επισημανθεί τόσο από το Ilovenafpaktos.gr, αλλά κυρίως από δημοτικές παρατάξεις και συμβούλους, δημόσια στις συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου.
Το ίδιο, συμβαίνει πολλές φορές και σε θέματα που έρχονται προς συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο για να αποδειχθεί –μετά από παρεμβάσεις της αντιπολίτευσης- ότι τελικά δεν είναι πάντοτε τόσο επείγοντα. Ή ότι καθίστανται επείγοντα γιατί δεν έχουν έρθει εγκαίρως- αν και μπορούσαν- προς συζήτηση.
Οι απαντήσεις που έχουν δοθεί δεν κρίνονται ικανοποιητικές. Ο δήμαρχος Ναυπακτίας πρέπει να απαντήσει αν για την επίκληση των κατεπειγουσών διαδικασιών ευθύνονται οι υπηρεσίες του που δεν ολοκληρώνουν εγκαίρως τη σχετική προεργασία -και για ποιο λόγο- ή αν πρόκειται για μια τακτική που βολεύει για διαφορετικούς λόγους, προκειμένου ενδεχομένως να παρακάμπτονται συγκεκριμένες διατάξεις του κώδικα των δήμων και αν ναι για ποιούς λόγους.
Σε κάθε περίπτωση ο κ. Λουκόπουλος οφείλει μια εξήγηση στους πολίτες της Ναυπάκτου.

Σύγκληση Οικονομικής Επιτροπής

ΝΑΥΠΑΚΤΟΣ 26-9-2018
ΑΡΙΘ. ΠΡΩΤ:18676

ΠΡΟΣ
Τα μέλη της Οικονομικής Επιτροπής

ΘΕΜΑ: «Κατεπείγουσα Σύγκληση Οικονομικής Επιτροπής».

Σας προσκαλούμε, την 27-9-2018, ημέρα Πέμπτη και ώρα 14:15 να προσέλθετε στο Δημοτικό Κατάστημα (οδός Ιλάρχου Τζαβέλλα 37), σε Κατεπείγουσα συνεδρίαση σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 75 του Ν.3852/2010 με τα εξής θέματα ημερήσιας διάταξης:

1. Έγκριση μελέτης και τεχνικών προδιαγραφών – κατάρτιση των όρων διακήρυξης της προμήθειας μεταχειρισμένου φορτηγού.
2. Συγκρότηση επιτροπής διαγωνισμού και αξιολόγησης, για την εκτέλεση της προμήθειας μεταχειρισμένου φορτηγού 4Χ4.
3. Συγκρότηση επιτροπής αξιολόγησης ενστάσεων του άρθρου 221 του Ν.4412/2016, για την εκτέλεση της προμήθειας μεταχειρισμένου φορτηγού 4Χ4.

Τα θέματα είναι κατεπείγοντα λόγω ημερομηνιών.

Ο Δήμαρχος και
Πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής

Λουκόπουλος Παναγιώτης

LOVE LOGO

Ειδήσεις και σχόλια από και για τη Ναύπακτο
Designed & Developed By 49studio.gr