Νέα απο την Ναύπακτο

EDITORIAL

Πατογιάννης κατά Κοτσανά - Λουκόπουλου: Θα μετακομίσουμε στην Πάτρα - Πολεμούν την ομάδα λόγω της Γέφυρας

Σφοδρή επίθεση κατά του δήμου Ναυπακτίας από τον αντιπρόεδρο της ποδοσφαιρικής ομάδας του Ατρομήτου Αντιρρίου Σπύρου Πατογιάννη, ο οποίος παράλληλα αποκάλυψε ότι υπάρχουν σκέψεις να μετακομίσει η ομάδα στην Πάτρα και να ενταχθεί στην τοπική ΕΠΣ.

Ο κ. Πατογιάννης ουσιαστικά μέσα στα λεγόμενά του συμπυκνώνει, όπως άλλωστε παραδέχθηκε και ο ίδιος, την αντιπαράθεση που υπάρχει εδώ και τρία χρόνια με το δήμο καθώς ο ομάδα που έχει ως βασικό χορηγό της τη Γέφυρα ΑΕ δεν θέλει να μετέχει στα μικροπολιτικά παιχνίδια της δημοτικής αρχής και ειδικότερα του αντιδημάρχου Αντιρρίου Ανδρέα Κοτσανά και του δημάρχου Παναγιώτη Λουκόπουλου.

Χαρακτηριστικά, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, ο κ. Πατογιάννης είπε μεταξύ άλλων:

«Το βλέπουμε κάποια στιγμή να μετακομίζουμε στην Πάτρα γιατί ο δήμος εδώ δεν την χρειάζεται (σ.σ. την ομάδα). Μόνο η Γέφυρα υπάρχει. Τίποτε άλλο. Η Γέφυρα και πέντε άτομα που ασχολούμαστε επίμονα με την ομάδα εδώ και τρία χρόνια. Όλοι οι υπόλοιποι είναι απόντες. Σίγουρα το σκεφτόμαστε γι αυτό και είπα το Γενάρη θα δούμε που θα είμαστε.

Δεχόμαστε πολύ μεγάλη κόντρα γενικώς από άλλες καταστάσεις, αλλά παρ’ όλα αυτά νομίζω τους ξεπερνάμε και προσπαθούμε να αξιοποιήσουμε τα μικρά. Ήδη φαίνεται η ομάδα ποιους χρησιμοποιεί και με ποιους παίζουμε μέχρι σήμερα. Με τα δικά μας τα παιδιά παίζουμε».

Απαντώντας αμέσως μετά στην ερώτηση «έχετε κάνει κινήσεις ώστε αυτές οι παρεξηγήσεις να γεφυρωθούν;», συμπλήρωσε:

«Έχουμε δείξει καλή διάθεση εδώ και δύο χρόνια αλλά δεν υπάρχει ανταπόκριση. Και αυτό φαίνεται καθημερινά στο γήπεδο. Το πρόβλημα που έχουμε μόνιμα εδώ και 3 χρόνια με το γήπεδο. Φωνάζουν αυτοί οι οποίοι δεν δίνουν ούτε ένα ευρώ στην ομάδα και προσπαθούν να βάλουν πανό στα γήπεδα για να κάνουνε κόντρα στη Γέφυρα που χρηματοδοτεί τις ομάδες. Γιατί οι ομάδες χωρίς τη Γέφυρα δεν θα υπήρχαν.»

Υπενθυμίζεται ότι τον Οκτώβριο του 2017 συνεργείο του Δήμου Ναυπακτίας μαζί με τον αντιδήμαρχο κ. Κοτσανά τοποθέτησε τέσσερα πανό στο χώρο πίσω από την εξέδρα του ΔΑΚ Αντιρρίου με σύνθημα «ΟΧΙ ΣΤΗ ΓΕΦΥΡΑ ΠΟΥ ΧΩΡΙΖΕΙ» «ΜΕΙΩΣΗ ΤΩΝ ΔΙΟΔΙΩΝ ΤΩΡΑ».

Η διοίκηση της ομάδας του Αντιρρίου όπως αναφέρει στην ανακοίνωση που εξέδωσε λίγη ώρα μετά τον αγώνα με τον Ηρακλή Αστακού κατέβασε τα πανό υπό τον φόβο τιμωρίας αναφέροντας τον ΚΑΠ αλλά και για τον λόγο ότι ο μεγάλος χορηγός της ομάδας είναι η Γέφυρα Ρίου Αντιρρίου.

Αυτό σήμανε την επισημοποίηση του… πολέμου με αποτέλεσμα από τότε να έχουν σχεδόν διακοπεί οι σχέσεις των δύο πλευρών.

Πάντως, οι δηλώσεις του κ. Πατογιάννη αποκαλύπτουν ότι η κοινωνία του Αντιρρίου δεν εγκρίνει τις μεθοδεύσεις μέρους της δημοτικής πλειοψηφίας που τελικά διχάζουν και δημιουργούν εντάσεις αντί να ενώνουν.

Για την ιστορία υπενθυμίζουμε μια προ λίγων μηνών δήλωση του κ. Πατογιάννη που μεταξύ άλλων ανέφερε:

Επειδή καμία κατάσταση δεν προκύπτει από παρθενογένεση οφείλω να κάνω μια μικρή αναδρομή των γεγονότων και παρουσίαση όλων των πτυχών (αθέατων και μη) του ιστορικού του πως έχουμε φτάσει στα τωρινά δεδομένα περί των σχέσεών μας με την Δημοτική Αρχή.

Ο Ατρόμητος Αντιρρίου φέτος κλείνει τα 80 χρόνια και προσπαθεί να διατηρήσει την ανταγωνιστικότητά του σε ένα ιδιαίτερα δύσκολο πρωτάθλημα όπως της Α΄ ΕΠΣΝΑ. Παράλληλα έχουμε από χρόνια μία Ακαδημία με αξιοζήλευτη πορεία και παραγωγή. Τελευταίο παράδειγμα η μετεγγραφή του 17χρονου τερματοφύλακά μας Βαγγέλη Παντελίδη στην Κ20 της Παναχαϊκής. Δηλαδή μέσω του ΑΤΡΟΜΗΤΟΥ και της δουλειάς που κάνουμε, σε ένα νεαρό παιδί του παρουσιάστηκε μια ευκαιρία ζωής! Κάτι για το οποίο είμαστε πολύ υπερήφανοι και αποτελεί κύριο μέλημά μας.

Όπως είναι λογικό για τη διατήρηση αυτού του επιπέδου λειτουργίας και απόδοσης χρειάζονται χρήματα και μάλιστα πολλά. Γι’ αυτό αναζητούμε χορηγούς και συνδρομητές. Απευθυνθήκαμε λοιπόν στη «Γέφυρα», η οποία στο παρελθόν έχει χορηγήσει την ομάδα μας με αρκετά χρήματα , οι σχέσεις ενδιάμεσα χάλασαν εξ αιτίας ενός και μόνο ανθρώπου γνωστού στους παροικούντες εν τη Ιερουσαλήμ, παρά ταύτα βρήκαμε εκ νέου ανοιχτές πόρτες και θετική ανταπόκριση.

Από την στιγμή αυτή και έπειτα έχουμε δεχθεί ένα ψυχρό υπόγειο πόλεμο νεύρων κυρίως από τον Αντιδήμαρχο υπεύθυνο περιοχής Αντιρρίου. Χαρακτηριστικά αναφέρω:

α) όποτε έβρεχε δεν μας δινόταν η δυνατότητα να προπονούμασταν στο κλειστό παρ’ όλο που ήταν διαθέσιμο. Αυτό συνέβη κυρίως πέρυσι.

Β) ενώ είχαμε διαβεβαιώσεις ότι τα έργα που θα γινόντουσαν στο ΔΑΚ Αντιρρίου θα είχαν ολοκληρωθεί με την έναρξη της προετοιμασίας της ομάδας μας, όπου τους είχαμε δώσει ημερομηνία, αντιθέτως τότε ακριβώς ξεκίνησαν τα έργα στο γήπεδο αυτό με διάφορες γραφειοκρατικές προφάσεις. Να σημειώσω εδώ το ίδιο ακριβώς έγινε και το ΦΑΕΘΩΝ κατά της δικής του προετοιμασίας όλως τυχαίως. Αποτέλεσμα αυτού η προετοιμασία της ομάδας μας να γίνεται μια στο Ξηροπήγαδο, μια στη Γαυρολίμνη, μια σε ιδιωτικά γήπεδα. Πράγμα που είχε εκτοξεύσει τον προϋπολογισμό της ομάδος τουλάχιστον 25% με μετριοπαθείς υπολογισμούς.

Γ) Η καθυστέρηση παράδοσης του γηπέδου δεν μας έδωσε τη δυνατότητα τοποθέτησης διαφημιστικών πινακίδων και BANNER των χορηγών μας με αποτέλεσμα να χάσουμε μια σημαντικότατη πηγή εσόδων. Χωρίς να είμαστε σίγουροι ότι θα μας επιτρεπόταν να τα τοποθετήσουμε, διότι οι διαβεβαιώσεις περί αυτού ήταν τουλάχιστον διφορούμενες.

Εν τέλει μας δόθηκε ένα πρόγραμμα χρήσης περί τα μέσα Οκτωβρίου το οποίο είναι πάντα υπό την αίρεση των διαθέσεων του Αντιδημάρχου Αντιρρίου. Αποτέλεσμα αυτού ακόμα και σήμερα να μετακινούμαστε 25 + άτομα και προπονητικό υλικό αρκετές φορές για τις προπονήσεις μας παρόλο που έχουμε φτάσει στο Μάρτιο μήνα.

Οφείλω να σημειώσω εδώ πως έχει κάπως ομαλοποιηθεί η κατάσταση στο πρόγραμμα της ομάδας ύστερα από την δυναμική μας αντίδρασή μας και μάλλον οφείλετε σε αυτήν. Έχουμε ζητήσει επισήμως μια επιτροπή σταδίου όπως όφειλε η Δημοτική Αρχή να κάνει και μια δυνατότητα επικοινωνίας με τον υπεύθυνο συντήρησης του αγωνιστικού χώρου. Τίποτα από αυτά δεν έχουν γίνει.

Το πότε θα κουρευτεί, πότε θα ποτιστεί, πότε θα λιπανθεί και κατά συνέπεια πότε θα προπονηθεί η ομάδα καθορίζονται αποκλειστικά από τον κ. Αντιδήμαρχο. Οι γεωπονικές γνώσεις είναι σε υψηλότατο βαθμό βεβαίως. Υπό αυτές τις αντίξοες συνθήκες λειτουργεί η ομάδας μας περίπου ένα χρόνο τώρα, πράγμα το οποίο μας έχει στοιχήσει αγωνιστικά σίγουρα, χρηματικά και κούραση ψυχολογική και σωματική όλων.

LOVE LOGO

Ειδήσεις και σχόλια από και για τη Ναύπακτο
Designed & Developed By 49studio.gr