Νέα απο την Ναύπακτο

EDITORIAL

Γιάννης Ράπτης: Ο δρόμος από τον Ερυθρό Σταυρό ως το… δημαρχείο

Την πρώτη του κίνηση που για πολλούς οδηγεί στη διεκδίκηση του δήμου Ναυπακτίας έκανε ο Γιάννης Ράπτης αναλαμβάνοντας την προεδρία του τοπικού παραρτήματος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού στη Ναύπακτο.

Ο ίδιος, σε ανακοίνωσή του σημειώνει: «Αποδέχτηκα την τιμητική πρόσκληση του Προέδρου του Κεντρικού Συμβουλίου του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Ελλάδος, κ. Αλέξανδρου Αλεξανδρή, προκειμένου να αναλάβω την προεδρία του ΕΕΣ στην πόλη μας.
Με την βεβαία στήριξη και βοήθεια, του μέχρι σήμερα προέδρου και νυν επίτιμου προέδρου, Σεβασμιωτάτου μητροπολίτη μας κ. Ιεροθέου, εγώ και το νεοεπιλεγέν συμβούλιο θα ανταποκριθούμε στα καθήκοντα του μεγαλύτερου μη κυβερνητικού οργανισμού στην Ελλάδα, που βασίζεται στην εθελοντική δράση για την στήριξη των πλέον αδύναμων ομάδων της χώρας.
Θέλω δημοσίως να ευχαριστήσω το απερχόμενο ΔΣ που όλα αυτά τα χρόνια κράτησε αναμμένη τη δάδα του Ερυθρού Σταυρού στη Ναύπακτο που ήταν: Ο Σεβασμιώτατος ο οποίος υπέβαλλε την παράκληση να αντικατασταθεί από την θέση του προέδρου του παραρτήματος, λόγω πολλών υποχρεώσεών του στην Ιεραρχία της Εκκλησίας, σε πανεπιστήμια σ’ ολόκληρο τον κόσμο και στο συγγραφικό του έργο, εκτός των υποχρεώσεών του στην Ναύπακτο, η κ. Χάϊδω Πελέκη, η κ. Μάρω Ρέππα, η κ. Ζωή Βούλγαρη, ο κ. Γεράσιμος Κουταβάς, η κ. Βάσω Πριμικύρη και η κ. Χάϊδω Χρυσανθοπούλου, και να παρουσιάσω το νέο, που αποτελείται από τους:
Γιάννη Ράπτη, φαρμακοποιό, στη θέση του προέδρου. Σταύρο Μουτόπουλο, Εκπαιδευτικό, στη θέση του αντιπροέδρου. Αθανασία (Σούλα) Πολιτοπούλου- Κατσούδα, Χημικό, στη θέση της γ. γραμματέως. Μαγδαληνή (Λίνα) Παπαϊωάννου, συνταξιούχο Μαία, στη θέση της ταμία.
Και μέλη τους Αναστασία Πανταζοπούλου - Ιατρό. Παναγιωτοπούλου Παναγιώτα, Οδοντίατρο. Έλενα Κατσούλη, Πολιτικό Μηχανικό. Σοφία Σπυροπούλου, Πολιτικό Μηχανικό. Λάμπρο Τηλιγάδα, συνταξιούχο.

Άνοιξε και πολιτικό γραφείο

Ο Γιάννης Ράπτης είναι γνωστός στη Ναύπακτο. Τόσο για τις ικανότητες όσο και για τις φιλοδοξίες του.
Εκλεγμένος δημοτικός σύμβουλος το 2014 με το ψηφοδέλτιο της Ενωτικής Πρωτοβουλίας και τον σημερινό δήμαρχο Παναγιώτη Λουκόπουλο, χρίσθηκε αντιδήμαρχος Πολιτισμού.
Στην πορεία όμως οι σχέσεις του διαταράχθηκαν όπως και με άλλα μέλη της πλειοψηφίας του δημοτικού συμβουλίου και όχι μόνο του αφαιρέθηκε η θέση του αντιδημάρχου αλλά και αποπέμφθηκε από τον συνδυασμό και είναι πλέον ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος.
Όλοι γνωρίζουν ότι η πρόθεσή του είναι να διεκδικήσει τη δημαρχία το 2019 με δικό του ψηφοδέλτιο. Για το λόγο αυτό, το τελευταίο χρονικό διάστημα άνοιξε και πολιτικό γραφείο στη Ναύπακτο έτσι ώστε να αποκτήσει σημείο αναφοράς και να σηματοδοτήσει τις προθέσεις του προς κάθε κατεύθυνση.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι στις προθέσεις και επιδιώξεις του είναι η συγκρότηση ενός πολυσυλλεκτικού ψηφοδελτίου που θα μπορεί να συγκεράσει πολίτες και που αυτοτοποθετούνται τόσο ως κεντροδεξιοί όσο και ως κεντροαριστεροί.
Το τι θα καταφέρει μένει να αποδειχθεί.

LOVE LOGO

Ειδήσεις και σχόλια από και για τη Ναύπακτο
Designed & Developed By 49studio.gr