Νέα απο την Ναύπακτο

EDITORIAL

Στον αέρα η διοργάνωση της Nostos 2018 μετά την παραίτηση Σύψα

Πλήρης αβεβαιότητα επικρατεί για την διοργάνωση της έκθεσης Nostos 2018 μετά την παραίτηση του αντιδημάρχου Γιάννη Σύψα από την ευθύνη της συνολικής της εποπτείας.

Ο δήμαρχος Παναγιώτης Λουκόπουλος παρότι δηλώνει ότι «πρόθεσή μας είναι να γίνει ο έκθεση», σε δήλωσή του στην εφημερίδα «Εμπρος» είναι σαφές πως δεν το πιστεύει ούτε ο ίδιος. Από τα συμφραζόμενα των δηλώσεών του καθίσταται σχεδόν ολοκάθαρο πως η έκθεση, είτε θα ματαιωθεί για φέτος είτε θα συρρικνωθεί σε μεγάλο βαθμό.

Σε κάθε περίπτωση είναι σαφές ότι ο δήμαρχος θα ακολουθήσει τη λογική του βλέποντας και κάνοντας και θα επιδιώξει να μην αναλάβει την ευθύνη τυχόν αποτυχίας -μερικής ή ολικής- λίγους μήνες πριν από τις εκλογές του 2019.

Χαρακτηριστικά αποσπάσματα από το δημοσίευμα της εφημερίδας Εμπρός αποδεικνύουν τη δυσχερή θέση στην οποία έχει περιέλθει η δημοτική αρχή.

«Ο δήμαρχος Τάκης Λουκόπουλος, σε ερώτημα που του απευθύναμε για το θέμα, μας απάντησε πως πρόθεση του δήμου είναι το γεγονός να λάβει χώρα κανονικά, προσθέτοντας όμως ένα αλλά, το οποίο μπορεί να έχει μεγάλη σημασία, μπορεί και όχι τόση. Συγκεκριμένα ο δήμαρχος μας είπε πως πλέον βάσει νόμου, είναι πολύ ασφυκτικό το πλαίσιο για το πρακτικό κομμάτι της διοργάνωσης, σε ότι αφορά για παράδειγμα το κατασκευαστικό μέρος μέσω της διαγωνιστικής διαδικασίας. Αυτό, όπως σημείωσε ο κ. Λουκόπουλος, δημιουργεί έναν προβληματισμό για το εάν θα επαρκέσει ο χρόνος ώστε να είναι όλα έτοιμο τη στιγμή που πρέπει, επιμένοντας όμως πως και υπό αυτές τις συνθήκες πρόθεση του δήμου είναι η Nostos να πραγματοποιηθεί κανονικά.

Ο δήμαρχος αρνήθηκε να μας κάνει κάποιο σχόλιο για την απόφαση του Γ. Σύψα (μαζί στη φωτογραφία, από τη διοργάνωση του 2017, όταν δεν υπήρχαν σύννεφα) να αποχωρήσει από το κεφάλαιο αυτό, κλείνοντας στο σημείο αυτό και τη σύντομη συζήτηση που είχαμε με αφορμή το θέμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Ε» εντός της δημοτικής αρχής υπάρχει και εναλλακτικό πλάνο το οποίο εξετάζεται για το 2018, μιας και για το 2019 θεωρείται σχεδόν βέβαια πως η Nostos δεν θα πραγματοποιηθεί λόγω εκλογών, εκτός και εάν αλλάξει ημερομηνία, πράγμα δύσκολο.

Σύμφωνα με πηγές μας το πλάνο αυτό προβλέπει την εξέταση του σεναρίου να μην υπάρξει εκθεσιακό κεφάλαιο, αλλά να αναπτυχθεί μόνο το συνεδριακό κομμάτι, κρατώντας, έστω με αυτό τον τρόπο, ζωντανή την ιδέα του εγχειρήματος.»

Είναι προφανές ότι ο χρόνος μετρά αντίστροφα και κάθε ημέρα που περνά αφαιρεί αντί να προσθέτει πιθανότητες για επιτυχία στο εγχείρημα.

LOVE LOGO

Ειδήσεις και σχόλια από και για τη Ναύπακτο
Designed & Developed By 49studio.gr