Νέα απο την Ναύπακτο

EDITORIAL

Πρόεδρος πρατηριούχων: Η βενζίνη θα φτάσει τα 2,5 ευρώ - Ευτυχώς ακόμη κρατάει η Αιτωλοακαρνανία

Με τις τιμές των καυσίμων να ανεβαίνουν καθημερινά, ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων, Γιώργος Ασμάτογλου, προειδοποιεί ότι αν δεν μειωθούν οι ειδικοί φόροι, η βενζίνη θα φτάσει τα 2,5 ευρώ το λίτρο.

Σε δηλώσεις του στο ραδιοφωνικό σταθμό της Αθήνας ΘΕΜΑ 104,6 ανέφερε ότι η τιμή της βενζίνης στα νησιά, όπου έχει υπερβεί ήδη τα 2 ευρώ, οφείλεται και στην αύξηση των συντελεστών ΦΠΑ γιατί όπως είπε «η βενζίνη επιβαρύνεται και με τα μεταφορικά».

Ο πρόεδρος της ΠΟΠΕΚ σημείωσε ότι πέρσι τέτοια περίοδο η τιμή του πετρελαίου ήταν 49 ευρώ το βαρέλι και τώρα έχει φτάσει τα 80 ευρώ.

Όπως είπε: «Δεν υπάρχει αισχροκέρδεια σε βάρος του καταναλωτή. Ο κάθε πρατηριούχος επειδή θέλει να είναι βιώσιμος θέλει να πουλήσει το προϊόν του το φτηνότερο δυνατόν».

Νέα άνοδος στις τιμές

Πάντως καθημερινά οι τιμές των καυσίμων ακολουθούν ανοδική πορεία. Οι μέσες τιμές πώλησης σήμερα για την αμόλυβδη διαμορφώνονται για την αμόλυβδη στο 1,642 ευρώ ανά λίτρο και για το ντίζελ κίνησης στο 1,414 ευρώ ανά λίτρο.

Δύο ημέρες πριν η μέση τιμή της αμόλυβδης ήταν 1,634 ευρώ το λίτρο και του πετρελαίου κίνηση στα 1,407 ευρώ το λίτρο. Ακριβώς έναν χρόνο πριν η μέση τιμή της αμόλυβδης ήταν 1,502 ευρώ το λίτρο και του πετρελαίου κίνησης 1,255 ευρώ το λίτρο.

Στο Νομό Κυκλάδων που έχει πιάσει «κόκκινο» η σημερινή μέση τιμή πώλησης διαμορφώνεται στο 1,866 ευρώ το λίτρο με τη Σίκινο να διατηρεί την υψηλότερη τιμή (2,045 ευρώ) και την Αμοργό να ακολουθεί (2 ευρώ).

Στην Αιτωλοακαρνανία η ανώτερη τιμή πώλησης της αμόλυβδης βενζίνης καταγράφεται στα 1.874 ευρώ και η κατώτερη στα 1.588 ευρώ. ΝΑ σημειωθεί ότι σε σχέση με την περασμένη εβδομάδα η ανώτερη τιμή είναι αμετάβλητη, αλλά η κατώτερη έχει αυξηθεί κατά πέντε λεπτά του ευρώ, από 1.538 που ήταν.

Δείτε εδώ την τιμή πώλησης των καυσίμων σε όλα τα πρατήρια της Αιτωλοακαρνανίας

LOVE LOGO

Ειδήσεις και σχόλια από και για τη Ναύπακτο
Designed & Developed By 49studio.gr