Νέα απο την Ναύπακτο

EDITORIAL

Wifi στα χωριά και στο βάθος οι εκλογές: Πως θα μοιραστούν τα 420.000 ευρώ της έκτακτης επιχορήγησης στο δήμο Ναυπάκτου [πίνακας]

Η προεκλογική περίοδος προφανώς ξεκίνησε πολύ νωρίς στο δήμο Ναυπακτίας. Ο τρόπος με τον μοιράστηκαν τα 421.466,85 ευρώ της έκτακτης επιχορήγησης από το υπουργείο Εσωτερικών είναι αποκαλυπτικός. Όπως επίσης και οι αντιδράσεις της αντιπολίτευσης.

Αγορές οικοπέδων και μελέτες απορροφούν περίπου το 25% του συνολικού ποσού και στη συνέχεια υπάρχουν σχεδόν τα πάντα, από αυτά που στο παρελθόν θα αποκαλούσαμε «άρτος και θεάματα».
Και δίκτυα wifi στα χωριά, και γιορτές για τσίπουρα, κάστανα και κεράσια και πολιτιστικές εκδηλώσεις και παιδικές χαρές. Και λογικά, χρήματα για συντηρήσεις και αποπληρωμή προϋπολογισμένων κονδυλίων.
Φυσικά το γεγονός ότι μήνα Μάιο δεν έβγαινε ο προϋπολογισμός που είχε ξεκινήσει να ισχύει λίγους μήνες πριν, είναι ένα άλλο μεγάλο θέμα συζήτησης.
Όπως και το γεγονός ότι η συζήτηση επί της αναμόρφωσης επιδιώχθηκε να είναι αποσπασματική και χωρίς πολλά περιθώρια συζήτησης.
Πάντως, οι σύμβουλοι της αντιπολίτευσης το επισήμαναν.
Για παράδειγμα η κυρία Ζιαμπάρα ανέφερε ότι ως παράταξη καταψηφίζουν, γιατί δεν είναι δυνατό να έρχεται στο email η εισήγηση της αναμόρφωσης λίγες ώρες πριν την έναρξη του δημοτικού συμβουλίου, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να ελέγξουν τι γίνεται. Η δημοτική αρχή περνά εν κρυπτώ ένα τεράστιο ποσό 422.000 ευρώ, αντίστοιχο με τη ΣΑΤΑ, όπως αυτή κρίνει.
Κατά τη διάρκεια της ψηφοφορίας οι δημοτικοί σύμβουλοι Μπουλές και Ζιαμπάρα ψήφισαν ΚΑΤΑ, ενώ οι υπόλοιποι παρόντες δημοτικοί σύμβουλοι ψήφισαν ΥΠΕΡ της εισήγησης.

nafpaktos proypologismos 1

 

nafpaktos proypologismos 1A

 

nafpaktos proypologismos 2

 

Εδώ μπορείτε να διαβάσετε το σύνολο του πρακτικού του δημοτικού συμβουλίου.

LOVE LOGO

Ειδήσεις και σχόλια από και για τη Ναύπακτο
Designed & Developed By 49studio.gr