Νέα απο την Ναύπακτο

EDITORIAL

Μάχη στη Ναύπακτο για τα σκουπίδια του Αιγίου– Καταγγελίες για μεθοδεύσεις κυβέρνησης και δημοτικής αρχής

Σε μάχη εξελίχθηκε, όπως αναμενόταν, η συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της Ναυπάκτου με θέμα την εισαγγελική παραγγελία που υποχρεώνει τον ΧΥΤΑ Βλαχομάνδρας να παραλάβει τα σκουπίδια από το Αίγιο.

Σύσσωμη η αντιπολίτευση καταφέρθηκε κατά της δημοτικής αρχής για τον χειρισμό του θέματος.

Η δημοτική σύμβουλος Μαρία Ζιαμπάρα αποκάλυψε όσα έγιναν στο συμβούλιο του ΧΥΤΑ προ ημερών, όπου ο πρόεδρος Χρήστος Σαλαμούρας, είχε διαβεβαιώσει πως δεν θα πάρει άλλα σκουπίδια από το Αίγιο, αλλά τελικά, «πάλι η Ναύπακτος βγάζει το φίδι από την τρύπα για γειτονικές περιοχές».
Ειδικότερα, η κυρία Ζιαμπάρα απευθυνόμενη στον δήμαρχο Παναγιώτη Λουκόπουλο, τον κατηγόρησε πως μεθόδευσε το «εντέλλεσθαι» της εισαγγελίας για τα σκουπίδια σε συνεργασία με την κυβέρνηση.

Μπουλές

O Γιάννης Μπουλές ρώτησε αν ο ΧΥΤΑ έχει δεχθεί μέχρι τώρα κάποια ποσότητα απορριμμάτων για να απαντήσει ο πρόεδρος του συνδέσμου κ.Σαλαμούρας, ότι ήδη 4 φορτηγά έχουν εναποθέσει σκουπίδια στον ΧΥΤΑ.
Στόχος ανέφερε ο κ. Σαλαμούρας σύμφωνα με τον σχεδιασμό και υπό το άγρυπνο μάτι του εισαγγελέα,μέσα σε χρονικό διάστημα 1 έτους στον ΧΥΤΑ Βλαχομάνδρας να καταφθάσουν 1.500 τόνοι απορριμμάτων από την Αιγιάλεια. Περίπου 100-150 τόννοι ανά μήνα ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες, λιγότερους τους υπόλοιπους.

Δήμαρχος

Ο δήμαρχος τόνισε πως σε συνάντηση με τον υπουργό Εσωτερικών Πάνο Σκουρλέτη, είχε τονίζει πως η πόλη μας έχει δεχτεί πολύ περισσότερα απορρίμματα από άλλες περιοχές τα τελευταία χρόνια και δεν πρέπει να υποχρεωθεί να το κάνει για άλλη μια φορά.

Τσαγκουρνός

Την άποψη,ότι η διαχείριση των απορριμμάτων είναι βαθιά πολιτικό ζήτημα,εξέφρασε ο εκπρόσωπος της Λαϊκής συσπείρωσης στο δημοτικό συμβούλιο Β. Τσαγκουρνός
Ο κ. Τσαγκουρνός ανέφερε,ότι αποτελεί τμήμα της αντιλαϊκής πολιτικής και της καπιταλιστικής ανάπτυξης. Όλοι όφειλαν να δοθεί λύση στο πρόβλημα που αποτελεί κίνδυνο για την υγεία των εργαζόμενων στην καθαριότητα και στου κατοίκους των περιοχών.

Ράπτης

Ο δημοτικός σύμβουλος Γ. Ράπτης ανέφερε ότι από τις παρούσες συνθήκες, οι δυτικές περιοχές του δήμου και ο ΧΥΤΑ Βλαχομάνδρας τείνει να γίνει ο σκουπιδότοπος της Δυτικής Ελλάδας. Τα ψέμματα τελειώνουν. Τα φούμαρα για περιβαλλοντικές ευαισθησίες τελειώνουν με τα ΜΑΤ και τους εισαγγελείς. Οι δυτικές περιοχές σηκώνουν τα βάρη άστοχων αποφάσεων και τώρα μας κουνούν το δάχτυλο. Οι δυτικές περιοχές συνεχίζουν από τις πρακτικές αυτές να υποβαθμίζονται, αλλά όλα αυτά σήμερα τελειώνουν.

Γούλας

Την άποψη ότι οι αρμόδιες αρχές θα έπρεπε αντί να επιβάλλονται σε περιοχές που έχουν λύσει το πρόβλημα της διαχείρισης των απορριμάτων,να το πράττουν σε όσες δεν το έχουν λύσει ακόμη. Βρισκόμαστε μπροστά σε ένα τελεσίδικο «εντέλεσθε» ανέφερε επικεφαλής της δημοτικής παράταξης Ανανέωση και Δημιουργία Γ. Γούλας με αποτέλεσμα να βρισκόμαστε σε μια δύσκολη κατάσταση επιρρίπτοντας ευθύνες στον κ. Σαλαμούρα που θα έπρεπε να φέρει το θέμα στο δημοτικό συμβούλιο.

Θα πρέπει να σηκώσουμε μέσα σε νόμιμα πλαίσια το θέμα ώστε να μην δίνουμε την εντύπωση του εύκολου θύματος. Να καταγραφεί το άδικο,να διατυπωθεί η ανατροπή του σχεδιασμού της διαχείρισης,να προσθέσουμε ότι θέλουμε να επιστρέψουμε τους 1.500 τόνους με το κόστος μεταφοράς να επιβαρύνει τον δήμο της Αιγιάλειας όταν και όποτε λύσει το θέμα,να συνταχθεί εξώδικο ώστε να καταστούν υπεύθυνοι όσοι επιβάλλουν τις αποφάσεις σε περίπτωση που και εμείς αντιμετωπίσουμε μελλοντικά πρόβλημα διαχείρισης,ενώ θα πρέπει να τεθούν και τα εξής ζητήματα όπως η μεταφορά των αρμοδιοτήτων σε περιφερειακό επίπεδο διαχείρισης από τους τοπικούς συνδέσμους.

Παπαθανάσης

Αντί να εγκαλούν τους ΧΥΤΑ της Αιτωλοακαρνανίας που προνόησαν στην έγκαιρη διαχείριση των απορριμμάτων, καλά θα έκαναν οι κυβερνώντες να ανοίξουν τον ΧΥΤΑ της Αιγείρας που παραμένει κλειστός. Αυτή την άποψη εξέφρασε ο επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης στο δημοτικό συμβούλιο Θ. Παπαθανάσης.

LOVE LOGO

Ειδήσεις και σχόλια από και για τη Ναύπακτο
Designed & Developed By 49studio.gr