Νέα απο την Ναύπακτο

EDITORIAL

Μπαράζ δράσεων κοινωνικής ευθύνης και στήριξης από το δήμο Ναυπακτίας

Με μπαράζ δράσεων κοινωνικής ευθύνης ο δήμος Ναυπακτίας επιχειρεί να βοηθήσει τους δημότες του κάθε ηλικίας, σε μια εποχή που μαστίζεται από τις συνέπειες του κορωνοϊού.

Ειδικότερα, τα τελευταία 24ωρα ανακοινώθηκαν διαδοχικά η δημιουργία Ομάδας Ψυχολογικής Στήριξης Ενηλίκων, Πρόγραμμα Οικονομικής Στήριξης Οικογενειών με παιδιά Προσχολικής Ηλικίας, η Ενεργειακή αναβάθμιση των κτηρίων του 1ου Γυμνασίου-Λυκείου Ναυπάκτου και σεμινάριο για «Τεχνικές Εξεύρεσης Εργασίας» από το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Ναυπακτίας

 Ομάδα Ψυχολογικής Υποστήριξης Ενηλίκων

Ο Δήμος Ναυπακτίας ενημερώνει ότι θα λειτουργήσει Ομάδα Ψυχολογικής Υποστήριξης Ενηλίκων από το Κέντρο Κοινότητας-Παράρτημα Ρομά της Διεύθυνσης Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Κοινωνικών Υποθέσεων.

Η Ομάδα, που απευθύνεται σε οποιονδήποτε ενήλικα ενδιαφέρεται να συζητήσει θέματα που τον απασχολούν και δυσχεραίνουν την καθημερινότητά του, θα είναι ολιγομελής, με ανώτατο όριο τα οκτώ άτομα. Επιπλέον θα τηρούνται όλα τα μέτρα προστασίας από τον COVID-19, όπως η χρήση μάσκας και αντισηπτικού, καθώς και η τήρηση των αποστάσεων μεταξύ των συμμετεχόντων.

Οι συναντήσεις θα πραγματοποιούνται κάθε Τετάρτη, από τις 10:00 π.μ. έως τις 12:00 μ.μ.

Η συμμετοχή στην Ομάδα είναι ελεύθερη.

Συντονισμός Ομάδας: Ιωάννα Πετροπούλου, Ψυχολόγος του Κέντρου Κοινότητας Δήμου Ναυπακτίας

Πληροφορίες-Δήλωση Συμμετοχής: 2634038643 (ώρες επικοινωνίας: 7:00 π.μ.- 15:00 μ.μ.)

Πρόγραμμα Οικονομικής Στήριξης Οικογενειών με παιδιά Προσχολικής Ηλικίας

Ο Δήμος Ναυπακτίας ενημερώνει τους ωφελούμενους γονείς, των οποίων αναμενόταν να εγκριθεί στις 13.10.2020 η φιλοξενία των παιδιών τους μέσω της δράσης «Πρόγραμμα Οικονομικής Στήριξης Οικογενειών με παιδιά Προσχολικής Ηλικίας», Περίοδος 2020-2021 (Πρόσκληση 11693/3.9.2020) ότι, μπορούν να προσέρχονται από τις 15.10.2020 στα γραφεία της Διεύθυνσης Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Κοινωνικών Υποθέσεων με τα απαιτούμενα δικαιολογητικά:

εκτυπωμένο voucher και φωτοτυπία Αστυνομικής Ταυτότητας, για την εγγραφή των παιδιών τους στους Δημοτικούς Παιδικούς-Βρεφονηπιακούς Σταθμούς Ναυπακτίας.

Θα τηρηθεί αυστηρά η σειρά προτεραιότητας μέχρι εξαντλήσεως των θέσεων.

Περισσότερες πληροφορίες: Διεύθυνση Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Κοινωνικών Υποθέσεων, τηλ. επικοινωνίας: 2634038637 (Πλούμης Χαράλαμπος)

Σημαντική επισήμανση: Η χρήση προστατευτικής μάσκας και η αυστηρή τήρηση των αποστάσεων είναι υποχρεωτικές σε όλες τις Υπηρεσίες του Δήμου Ναυπακτίας.

Ενεργειακή αναβάθμιση των κτηρίων του 1ου Γυμνασίου-Λυκείου Ναυπάκτου

Στην ενεργειακή αναβάθμιση των κτηριακών εγκαταστάσεων του 1ου Γυμνασίου – Λυκείου Ναυπάκτου προχωρά ο Δήμος Ναυπακτίας, με στόχο να εκσυγχρονίσει και να καταστήσει τις σχολικές του μονάδες φιλικότερες στο περιβάλλον. Με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου εγκρίθηκε η σχετική μελέτη, η οποία συντάχθηκε από τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος για την υλοποίηση του έργου, προϋπολογισμού 478.503,00 ευρώ, που συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ).

Οι εργασίες που προβλέπονται αφορούν, μεταξύ άλλων, στην εξωτερική μόνωση στους τοίχους και τη στέγη, αντικαταστάσεις των παλαιών κουφωμάτων και των φωτιστικών με νέας χαμηλότερης κατανάλωσης τύπου LED, καθώς και προσθήκες αυτοματισμών ελέγχου μέσω της τοποθέτησης αισθητήρων φυσικού φωτισμού, όπου αυτό είναι εφικτό. Θα εγκατασταθούν φωτοβολταϊκοί συλλέκτες και θα γίνει χρήση του εργαλείου αυτοπαραγωγής ρεύματος για την κάλυψη των ιδίων αναγκών μέσω του ενεργειακού συμψηφισμού (net metering).

Με τη συγκεκριμένη παρέμβαση ο Δήμος Ναυπακτίας επιτυγχάνει την εξοικονόμηση ενεργειακών και οικονομικών πόρων. Επιπλέον, διασφαλίζει ένα υγιές και βιώσιμο περιβάλλον για τη μαθητική κοινότητα βελτιώνοντας ταυτόχρονα τις παρεχόμενες υπηρεσίες εκπαίδευσης.

«Τεχνικές Εξεύρεσης Εργασίας» από το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Ναυπακτίας

Ο Δήμος Ναυπακτίας ενημερώνει ότι, το Κέντρο Κοινότητας με Παράρτημα Ρομά θα υλοποιήσει κύκλους ομαδικών συναντήσεων βραχύχρονης διάρκειας με θέμα «Τεχνικές Εξεύρεσης Εργασίας».

Οι ομαδικές συναντήσεις θα γίνονται κάθε Δευτέρα, μεταξύ 10:00 πμ – 12:00 μμ. και σε κάθε κύκλο συναντήσεων θα πραγματοποιούνται 3 δίωρες συναντήσεις:

  • 1η συνάντηση: ΤΡΟΠΟΙ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
  • 2η συνάντηση: ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟΥ ΣΗΜΕΙΩΜΑΤΟΣ
  • 3η συνάντηση: ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

Η κάθε ομάδα θα είναι ολιγομελής και θα τηρούνται όλα τα μέτρα προστασίας των συμμετεχόντων, όπως η χρήση μάσκας, οι αποστάσεις μεταξύ τους, η χρήση αντισηπτικού, κτλ για τον περιορισμό της διασποράς του COVID-19.

Η συμμετοχή στις συναντήσεις είναι ελεύθερη.

Συντονισμός Ομάδας: Ιωάννα Πετροπούλου, Ψυχολόγος του Κέντρου Κοινότητας Δ. Ναυπακτίας
Πληροφορίες-Δήλωση Συμμετοχής: 2634038643 (ώρες:7:00 π.μ.- 15:00 μ.μ.)

LOVE LOGO

Ειδήσεις και σχόλια από και για τη Ναύπακτο
Designed & Developed By 49studio.gr