Νέα απο την Ναύπακτο

ΝΑΥΠΑΚΤΙΑΚΑ

Η Αλκυόνη πήγε εκδρομή στα Γιάννενα - «ΕΚΔΡΟΜΗ… ΜΕ ΔΥΟ ΠΑΠΟΥΤΣΙΑ ΠΑΝΙΝΑ»

Εκδρομή στα Γιάννενα διοργάνωσε η Αλκυόνη για τις Στέγες Υποστηριζόμενης Διαβίωσης «Ταξίδι», «Σχεδία» και «Πυξίδα».

Σε κείμενό τους που αναρτήθηκε στο facebook, υπό τον τίτλο Εκδρομή... με δυό παπούτσια πάνινα, από τον τίτλο γνωστου τραγουδιού σε μουσική Γκόραν Μπρέγκοβιτς που έχει ερμηνεύσει ο Γιώργος Νταλάρας, σημειώνεται:

Μετρώντας ήδη εννέα (9) μήνες συνύπαρξης, ήρθε η ώρα για τις Στέγες Υποστηριζόμενης Διαβίωσης «Ταξίδι», «Σχεδία» και «Πυξίδα» του Συλλόγου ΑμεΑ «ΑΛΚΥΟΝΗ», το περασμένο Σάββατο 3 Νοεμβρίου, να πραγματοποιήσουν την πρώτη τους μακρινή, ομαδική εκδρομή. Βάλαμε, λοιπόν, τα… παπούτσια μας τα πάνινα και ξεκινήσαμε για την πρωτεύουσα της Ηπείρου, τα μαγευτικά Ιωάννινα.

Με σύμμαχό μας τον ηλιόλουστο καιρό, με πολλά χαμόγελα και ανεβασμένη διάθεση επιβιβαστήκαμε στο πούλμαν της εκδρομής. Τα χιλιόμετρα μετρήθηκαν με ατελείωτη μουσική, τραγούδια και χορό από ωφελούμενους και προσωπικό φροντίδας των Στεγών!

Φτάνοντας στην «πόλη των ασημουργών», δε θα μπορούσαμε να μην επισκεφθούμε το Μουσείο Αργυροτεχνίας των Ιωαννίνων. Ένας νέος πέτρινος χώρος, που άνοιξε τις πύλες του πριν μόλις δύο (2) χρόνια, εφαπτόμενος στο κάστρο των Ιωαννίνων, αποδεικνύει από την αρχιτεκτονική του την σύνδεσή του με την παράδοση, ιδωμένη με μια πιο μοντέρνα ματιά. Σκοπός του είναι η διάσωση της γνώσης για την ηπειρώτικη αργυροτεχνία και η διάχυση της πληροφορίας γύρω από την τεχνολογία της στο ευρύ κοινό. Επίσης, η σύνδεση αυτής της τεχνολογίας με τα κοινωνικά δεδομένα της εποχής γύρω από τα οποία αυτή αναπτύχθηκε και άκμασε. Κομψοτεχνήματα με περίτεχνες λεπτομέρειες, όπως κοσμήματα, όπλα και πολεμική εξάρτυση, ασημικά του σπιτιού και προσωπικά είδη είναι μερικά από τα αντικείμενα της συλλογής.

Γεμάτοι όμορφες εικόνες αργυροτεχνημάτων, κατευθυνθήκαμε προς ένα άλλο, φυσικό αυτή τη φορά, καλλιτέχνημα: την όμορφη λίμνη των Ιωαννίνων, Παμβώτιδα. Οι πυκνόφυτες από εκτεταμένους καλαμιώνες όχθες της και η πλούσια παραλίμνια βλάστηση από ιτιές, λεύκες και θεόρατα πλατάνια προσφέρουν απάνεμο καταφύγιο σε πλήθος ενδημικών και αποδημητικών πουλιών, που αναζητούν τα «προς το ζην». Με αυτό το υπέροχο τοπίο «στο πιάτο», καθίσαμε στο εστιατόριο «Φίλιππας» και γευτήκαμε μοναδικά εδέσματα, ακριβώς δίπλα στη λίμνη. Στην συνέχεια, περπατήσαμε περιμετρικά της λίμνης και αξιοποιήσαμε τον ελεύθερο χρόνο μας, είτε απολαμβάνοντας το ρόφημά μας με θέα την Παμβώτιδα, είτε εξερευνώντας τα πιο κεντρικά δρομάκια της πόλης.

Πλήρεις μοναδικών στιγμών και εικόνων, με χαμόγελα ακόμα πιο πλατιά, και γεμάτες τις μπαταρίες μας για τον χειμώνα, ξεκινήσαμε για το ταξίδι της επιστροφής.

Ευχαριστούμε θερμά το προσωπικό του Μουσείου Αργυροτεχνίας Ιωαννίνων, για τη διευκόλυνση στην πρόσβασή μας στο Μουσείο και την μοναδική ξενάγηση στο χώρο των εκθεμάτων.

Μέχρι την επόμενη εκδρομή μας…

LOVE LOGO

Ειδήσεις και σχόλια από και για τη Ναύπακτο
Designed & Developed By 49studio.gr