Νέα απο την Ναύπακτο

ΝΑΥΠΑΚΤΙΑΚΑ

Ο Σύλλογος Εργαζομένων στους ΟΤΑ Ναυπακτίας & Δωρίδας καταγγέλλει τον δήμαρχο Δωρίδας

Να ανακαλέσει την απόφαση με τον οποία αναθέτει την αποκομιδή των απορριμμάτων σε ιδιώτες, καλεί τον δήμαρχο Δωρίδας Γιώργο Καπεντζώνη, ο σύλλογος των Εργαζομένων στους ΟΤΑ Ναυπακτίας & Δωρίδας.

Στη σχετική καταγγελία ζητά να προσληφθούν εργαζόμενοι και να αγοραστεί υλικοτεχνική υποδομή προκειμένου να διασφαλιστεί ο δημόσιος και κοινωνικός χαρακτήρας της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Πριν καλά καλά στεγνώσει το μελάνι του περίφημου «Αναπτυξιακού Νόμου»-Ν. 4635/2019- που ψήφισε η κυβέρνηση και μέσα σ’ αυτόν συμπεριλαμβάνεται το άρθρο 178, σύμφωνα με το οποίο τα δημοτικά συμβούλια, χωρίς αιτιολογημένη απόφαση και με μειοψηφίες θα μπορούν να εκχωρούν τις υπηρεσίες καθαριότητας, ηλεκτροφωτισμού και πράσινου σε ιδιώτες, η δημοτική αρχή του δήμου Δωρίδος υπό τον κ. Καπεντζώνη Γεώργιο, σπεύδει να εφαρμόσει το παραπάνω άρθρο.

Συγκεκριμένα, η δημοτική αρχή Δωρίδος προχώρησε σε αναμόρφωση προϋπολογισμού ποσού 24.000 ευρώ για εργασίες αποκομιδής απορριμμάτων. Ξεκίνησε δηλαδή την κατάργηση του δημόσιου και κοινωνικού χαρακτήρα του δήμου, και το ξεπούλημα της καθαριότητας σε ιδιώτη.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου μας επισκέφτηκε τον δήμαρχο Δωρίδος κ. Καπεντζώνη και του ζήτησε η δημοτική αρχή να μην προχωρήσει στην διαδικασία ανάθεσης της αποκομιδής απορριμμάτων στο Ευπάλιο, να διασφαλίσει τον δημόσιο και κοινωνικό χαρακτήρα της τοπικής αυτοδιοίκησης, τις θέσεις εργασίας, αλλά και τα συμφέροντα των δημοτών, οι οποίοι θα κληθούν να πληρώσουν… το μάρμαρο με την αύξηση των δημοτικών τελών.

Καλούμε τον δήμαρχο Δωρίδος και την δημοτική αρχή να μην επιμείνουν σε αυτή την επιλογή τους, να ανακαλέσουν την απόφασή τους, να προχωρήσουν σε προσλήψεις προσωπικού και σε προμήθεια μηχανολογικού εξοπλισμού προκειμένου να καλυφτούν οι ανάγκες της υπηρεσίας και οι ανάγκες των δημοτών.

Εμείς, ως εργαζόμενοι θα είμαστε σε διαρκή επαγρύπνηση και αγωνιστική ετοιμότητα προκειμένου να υπερασπιστούμε τον Δημόσιο και Κοινωνικό χαρακτήρα όλων των υπηρεσιών των Δήμων, την εργασία μας, το μεροκάματό μας και τα δικαιώματά μας.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΝΤΑΟΥΣΑΝΗ ΒΑΣΙΛΙΚΗ

Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΚΥΡΙΑΖΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

LOVE LOGO

Ειδήσεις και σχόλια από και για τη Ναύπακτο
Designed & Developed By 49studio.gr