Νέα απο την Ναύπακτο

ΝΑΥΠΑΚΤΙΑΚΑ

Έντονη διαμαρτυρία Μωραΐτη για τις αποφάσεις Κεραμέως και Κικίλια στην Αιτωλοακαρνανία

Οξεία κριτική άσκησε ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, Θάνος Μωραΐτης, για δύο κυβερνητικές αποφάσεις που πλήττουν την Αιτωλοακαρνανία.

Ειδικότερα, αναφέρεται στη μείωση των πιστώσεων για το έργο που αφορά την αναδιαμόρφωση μέρους του παλαιού Νοσοκομείου Αγρινίου, αλλά και την απόφαση της υπουργού Παιδείας Νίκης Κεραμέως για την ουσιαστική κατάργηση του νέο-ιδρυθέντος Τμήματος Γεωργικής Βιοτεχνολογίας της Σχολής Γεωπονικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Πατρών, που έχει έδρα το Αγρίνιο.

Αναλυτικά, η δήλωση του κ. Μωραΐτη:

Μέσα σε δύο μόλις ημέρες, η κυβέρνηση της ΝΔ επιφέρει διπλό χτύπημα απαξίωσης στον τόπο μας .

Δύο δυσάρεστες κυβερνητικές εκπλήξεις για τον λαό της Αιτωλοακαρνανίας και μάλιστα σε κρίσιμους τομείς, όπως είναι η Υγεία και η Παιδεία.

Η πρώτη, είναι η χθεσινή απόφαση του Υπουργού Υγείας, κ. Κικίλια, σχετικά με τη μείωση των πιστώσεων για το έργο που αφορά την αναδιαμόρφωση μέρους του παλαιού Νοσοκομείου Αγρινίου. Εκεί προβλέπεται να στεγαστούν υπηρεσίες του ΙΚΑ, του ΕΚΑΒ κι ένας ξενώνας του προγράμματος «Ψυχαργώ». Το έργο αυτό θα αναζωογονήσει, θα τονώσει και θα αναβαθμίσει την περιοχή. Συνεπώς, η συγκεκριμένη κυβερνητική απόφαση προκαλεί εύλογη ανησυχία ότι μπορεί να είναι προάγγελος απένταξης του σημαντικού αυτού έργου. Ο Υπουργός οφείλει να ξεκαθαρίσει άμεσα τις προθέσεις του στο λαό του Αγρινίου και να δεσμευτεί ότι το έργο θα λάβει χρηματοδότηση, εφόσον έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία ανάθεσης κι αναμένεται η παράδοση των σχετικών μελετών.

Δυστυχώς, δεν πρόλαβαν να περάσουν 24 ώρες από την απόφαση του κ. Κικίλια και ήρθε η δεύτερη δυσάρεστη έκπληξη:

Πρόκειται για την ουσιαστική κατάργηση του νέο-ιδρυθέντος Τμήματος Γεωργικής Βιοτεχνολογίας της Σχολής Γεωπονικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Πατρών, το οποίο έχει έδρα το Αγρίνιο.

Συνιστά ένα τμήμα που, ενώ θα έπρεπε να λειτουργεί εδώ και 30 χρόνια, ιδρύθηκε από την κυβέρνηση του ΣΥ.ΡΙΖ.Α με στόχους -μεταξύ άλλων- να προωθηθεί η περιφερειακή ανάπτυξη, να εξελιχθούν οι μέθοδοι της πρωτογενούς παραγωγής και να αναβαθμιστεί ο τόπος μας, που προσφέρεται για τη γεωπονική επιστήμη.

Η κυβέρνηση της ΝΔ περιθωριοποιεί την Ανώτατη Εκπαίδευση στον τόπο μας και δείχνει με κάθε τρόπο την απέχθειά της σε ό,τι μπορεί να ενισχύσει την περιφερειακή ανάπτυξη.

LOVE LOGO

Ειδήσεις και σχόλια από και για τη Ναύπακτο
Designed & Developed By 49studio.gr