Νέα απο την Ναύπακτο

ΝΑΥΠΑΚΤΙΑΚΑ

Ο Γιάννης Φρέρης της Γέφυρας, εξελέγη Συμπαραστάτης του Δημότη και της Επιχείρησης στο Παλαιό Φάληρο

Ο Γιάννης Φρέρης, Διευθυντής Εταιρικής Επικοινωνίας & Αειφόρου Ανάπτυξης της Γέφυρας, εξελέγη Συμπαραστάτης του Δημότη & της Επιχείρησης στο Π. Φάληρο.

Την πρόταση που συγκέντρωσε ευρεία πλειοψηφία έκανε ο δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου Γιάννης Φωστηρόπουλος, λέγοντας:
«Όραμα και στρατηγικός στόχος της νέας δημοτικής αρχής είναι το χτίσιμο γεφυρών διαρκούς διαλόγου με όλες τις ενεργές δυνάμεις της πόλης, προκειμένου να αναβαθμιστεί η σχέση τους με τον Δήμο και μέσα από αυτήν να επιδιωχθεί η αναβάθμιση των όρων ζωής και δραστηριότητας στο Π. Φάληρο.

Με δεδομένο ότι κανένας Δήμαρχος και καμία δημοτική αρχή δεν θα μπορούσε να καυχηθεί ότι έχει το αλάθητο ως προς το «διοικείν» και με πίστη στους θεσμούς που ενισχύουν την διαφάνεια και την λογοδοσία, θελήσαμε να χτίσουμε μία «γέφυρα» καλοπροαίρετου διαλόγου και αντιμετώπισης πιθανών δυσλειτουργιών εντός των διοικητικών μας ορίων, με τους δημότες και της επιχειρήσεις.

Κινηθήκαμε ταχύτατα σε αυτή την κατεύθυνση, αξιοποιώντας τη δυνατότητα που μας παρέχει ο νόμος να εισαγάγουμε τον ανεξάρτητο θεσμό του «Συμπαραστάτη του Δημότη και της Επιχείρησης», πρόθεση που θέσαμε στην κρίση του Δημοτικού μας Συμβουλίου, το οποίο προέβη στην προβλεπόμενη μυστική ψηφοφορία εκλογής του κατάλληλου προσώπου.

Θεωρώ ότι η ευρύτατη συναίνεση που προκύπτει από το αποτέλεσμα και η οποία επετεύχθη πρώτη φορά για την επιλογή του προσώπου που θα αναλάβει τον θεσμό του Συμπαραστάτη, τιμά το σώμα, αλλά και την κοινωνία μας που αυτό εκπροσωπεί.

Ως εκ τούτου, ο πρώτος Συμπαραστάτης του Δημότη και της Επιχείρησης του Δήμου Παλαιού Φαλήρου, θα είναι ο συνδημότης μας Γιάννης Φρέρης, ενεργός πολίτης με μακρά πορεία ενασχόλησης με τα κοινά, η οποία χαρακτηρίστηκε από ήθος, μέτρο και ενωτικό πνεύμα. Αυτά τα χαρακτηριστικά, από κοινού με την επιστημονική κατάρτιση και επαγγελματική αναγνώριση που τεκμηριώνονται από το βιογραφικό του, αποτελούν εχέγγυα για αποδοτική λειτουργία του νέου θεσμού. Του εύχομαι καλή επιτυχία, προκαταβάλλοντας την καλή προαίρεση των υπηρεσιών του Δήμου για την αντιμετώπιση οποιουδήποτε ζητήματος εγερθεί.»

Μετά την εκλογή του ο κ. Φρέρης δήλωσε τα εξής:

«Θέλω να ευχαριστήσω τα μέλη του Δημοτικού μας Συμβουλίου, γιατί, πέρα και πάνω από όσα αναγράφονται στο βιογραφικό μου που τους διανεμήθηκε πριν την ψηφοφορία, η τιμή που μου επεφύλαξαν, ήταν η μεγαλύτερη της ζωής μου.

Αναφέρομαι στην εκλογή μου με ευρεία συναίνεση και πλειοψηφία που αγγίζει το 80% των ψηφισάντων, αλλά και βάσει της προδιαγραφής «πρόσωπο εγνωσμένου κύρους και εμπειρίας» (όπως ορίζει ο νόμος, για τη θέση του Συμπαραστάτη του Δημότη και της Επιχείρησης).

Ανέκαθεν πίστευα ότι η πιο αυθεντική αναγνώριση, είναι αυτή της οποίας τυγχάνει κανείς στον τόπο του, εκεί όπου αφήνει το αποτύπωμα της περπατησιάς του από τότε που κάνει τα πρώτα του βήματα στη ζωή, γνωστός μεταξύ γνωστών, δημότης μεταξύ συνδημοτών, πολίτης μεταξύ συμπολιτών.

Νιώθοντας το βάρος της τιμής στους ώμους μου, δεσμεύομαι να επιδοθώ στον ρόλο που δια της ψήφου μου ανατέθηκε, με αίσθημα ακεραιότητας και ευλάβειας. Ακεραιότητας γιατί ο ρόλος επιβάλλει ανεξαρτησία. Ευλάβειας, διότι στον αξιακό κώδικα του υποφαινομένου, το δημοκρατικό πολίτευμα και οι θεσμοί του, χρήζουν θρησκευτικής προσήλωσης».

LOVE LOGO

Ειδήσεις και σχόλια από και για τη Ναύπακτο
Designed & Developed By 49studio.gr