Νέα απο την Ναύπακτο

ΝΑΥΠΑΚΤΙΑΚΑ

Αλληλογραφία… οργής Δαβανέλλου με Σούζα για τη λειτουργία της Ομοσπονδίας

Νέο επεισόδιο στη δημόσια αντιπαράθεση μεταξύ του προέδρου της Ομοσπονδίας Ναυπακτίας και Δωρίδας Ταξιάρχη Σούζα με τον προκάτοχό του Θέμη Δαβανέλλο.

Ήδη, υπάρχει η αρχική καταγγελτική ανακοίνωση του κ. Δαβανέλλου για τον τρόπο λειτουργίας της Ομοσπονδίας, η απάντηση του κ. Σούζα και τώρα η ανταπάντηση του πρώην προέδρου και δυστυχώς δεν αποκλείεται να υπάρξει συνέχεια, ενώ ουσιαστικά θα έπρεπε το όλο θέμα να συζητηθεί και να λυθεί, αν μπορεί, μέσα στα συλλογικά όργανα.

Αρχικά λοιπόν, ο κ. Δαβανέλλος κατήγγειλε ότι οι θέσεις που παρουσίασε ο πρόεδρος στο Πανναυπακτιακό συνέδριο της ΟΣΥΝ δεν αποτελούν προϊόν συλλογικής επεξεργασίας.

Αναφέρει αναλυτικά:
«Με αίσθημα ευθύνης ως πρώην πρόεδρος και μέλος του ΔΣ της Ομοσπονδίας Επαγγελματικών Βιοτεχνικών και Εμπορικών Σωματείων Ναυπακτίας και Δωρίδας, με λύπη μου αναγκάζομαι και λόγω της απαγόρευσης του προέδρου της χρήσης εκ μέρους μου των μέσων επικοινωνίας της ομοσπονδίας με τα μέλη μας, να κάνω την ανακοίνωση-γνωστοποίηση μέσω των ΜΜΕ και αφού ζήτησα σήμερα από τον πρόεδρο, χωρίς αποτέλεσμα βέβαια, την σύγκλιση του ΔΣ.

Η ομοσπονδία, με ευθύνη του προέδρου και του γραμματέα της, τους τελευταίους μήνες κάνει πλημμελή ενημέρωση των μελών μας, δεν έχει γίνει καμία παρέμβαση για επίλυση των προβλημάτων μας και το σημαντικότερο δεν υπάρχει υλοποίηση αποφάσεων του ΔΣ. Αποκορύφωμα της κακής, κατά την γνώμη μου, λειτουργίας της ομοσπονδίας είναι ότι χωρίς να υπάρχει καμία απόφαση του ΔΣ κατατέθηκε φάκελος με τις θέσεις της ομοσπονδίας για την ανάπτυξη της Ναυπακτίας, στο Πανναυπακτιακό συνέδριο της ΟΣΥΝ που πραγματοποιήθηκε πριν λίγες ημέρες στην Ναύπακτο. Τέτοιος φάκελος της ομοσπονδίας δεν υπάρχει και άραγε πρέπει να ζητήσουμε συγνώμη από την ΟΣΥΝ, θεωρώ ότι είναι προσωπικές απόψεις του προέδρου κ. Σούζα τον οποίο και καταγγέλλω για απαράδεκτη και αντί καταστατική συμπεριφορά τόσο προς το ΔΣ όσον και προς όλα τα μέλη της ομοσπονδίας μας αφού δεν είχε καμία απόφαση ΔΣ ή εξουσιοδότηση να προβεί σε αυτή την ενέργεια.

Η φετινή χρονιά είναι χρονιά ορόσημο για τους επαγγελματίες και το συνδικαλιστικό κίνημα αφού η ΓΣΕΒΕΕ γιορτάζει τα 100 χρόνια από την ίδρυση της και 83 η ομοσπονδία μας, τέτοιες τακτικές όμως δεν είναι για το καλό των επαγγελματιών και σίγουρα μας γυρνάνε πολλά χρόνια πίσω.»

Η απάντηση από τον Ταξιάρχη Σούζα δεν άργησε παραθέτοντας μάλιστα απόσπασμα συνεδρίασης διοικητικού συμβουλίου προκειμένου να επιχειρηματολογήσει.

Σημειώνει: «Είναι γεγονός ότι δυσκολεύεται κανείς να παρακολουθήσει τον παραληρηματικό λόγο του κ. Δαβανέλλου, ο οποίος προσπαθεί με σαθρά επιχειρήματα να σπιλώσει το όνομα του Προέδρου κ. Ταξιάρχη Σούζα. Ωστόσο δεν αντιλαμβάνεται ότι εκείνο που τελικά καταφέρνει, είναι να υπονομεύσει τον εαυτό του, αλλά και κυρίως το ρόλο της ΟΕΒΕΣΝΔ.

Ο κ. Δαβανέλλος θα πρέπει επιτέλους να κατανοήσει ότι η Ομοσπονδία δεν αποτελεί μαγαζάκι κανενός και καμία καρέκλα δεν γράφει το όνομά μας. Επομένως οδηγός μας δεν πρέπει να είναι η όποια προσωπική πικρία, αλλά οι κοινοί στόχοι, οι επιδιώξεις και η υποστήριξη των επαγγελματιών – μελών μας.

Ειδικότερα σχετικά με το επίμαχο θέμα περί μη έγκρισης της κατάθεσης του τεύχους με τις πάγιες θέσεις της Ομοσπονδίας στο Πανναυπακτιακό συνέδριο της ΟΣΥΝ, απλά παραθέτουμε το απόσπασμα πρακτικού από την συνεδρίαση του Δ.Σ., όπου διαψεύδεται απολύτως ο ισχυρισμός του:

Όπως αναφέρεται στο απόσπασμα:

«Μοιράστηκαν βιβλία/ προτάσεις της Ομοσπονδίας για θέματα που απασχολούν την πόλη, για να δοθεί στην ΟΣΥΝ το βιβλίο [……]

Όλοι είπαν ναι εκτός από τον ……………… που δεν το πήρε, τον Δαβανέλλο και ………….. οι οποίοι είπαν ναι αλλά με τροποποιήσεις.»

Επομένως, ο Πρόεδρος ενήργησε απολύτως σύννομα και σε καμία περίπτωση χωρίς προηγούμενη συζήτηση στο Δ.Σ. της Ομοσπονδίας.

Προς ενημέρωση όλων, θα θέλαμε να συμπληρώσουμε ότι οι πάγιες θέσεις της Ομοσπονδίας έχουν κοινοποιηθεί προς όλους ήδη από το 2006, οπότε και συντάχθηκε το κείμενο, μετά από απόφαση του τότε Δ.Σ., το οποίο μάλιστα ανέθεσε σε συγκριμένη επιτροπή τη σύνταξη του εν λόγω κειμένου.

Τόσο ο κ. Δαβανέλλος, στη διάρκεια της θητείας του ως Πρόεδρος, όσο και εμείς σήμερα, προχωρήσαμε μόνο σε επικαιροποίηση ορισμένων από τις θέσεις που τότε είχαν διατυπωθεί.

Εν κατακλείδι, στα 100 χρόνια που γιορτάζει η ΓΣΒΕΕ και στα 83 χρόνια ύπαρξης της ΟΕΒΕΣΝΔ, θεωρούμε ότι είναι η πρώτη φορά, που ο απελθών Πρόεδρος της Ομοσπονδίας, προβαίνει σε τέτοιου είδους ενέργειες!»

Όμως ο κ. Δαβανέλλος επανήλθε επιμένοντας. Διαψεύδει τους ισχυρισμούς περί απόφασης του διοικητικού συμβουλίου και καλεί το πρόεδρο να συγκαλέσει συνεδρίαση για να συζητηθεί το θέμα.

«Είναι κρίμα και ντρέπομαι πραγματικά που είμαι αναγκασμένος να απαντήσω όχι στον πρόεδρο ή στα όργανα της ομοσπονδίας αλλά σε ένα κείμενο γραμμένο όχι από ένα συνδικαλιστή πρόεδρο ομοσπονδίας αλλά από κάποιον τρίτο ή κάποιο γραφείο όπως γράφτηκαν και οι θέσεις της ομοσπονδίας. Δεν θα απαντήσω φυσικά σε όλες αυτές τις φαντασίες και τα ψέματα, ο καθένας κρίνεται από τα έργα και τις πράξεις του, θα αναφέρω μόνο, ότι πράγματι την ώρα που αποχωρούσαμε από το ΔΣ την 21/2/2019 μας μοιράστηκε ένα φυλλάδιο με τίτλο «ΠΛΑΙΣΙΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΔΙΑΛΟΓΟΥ ΕΝΟΨΕΙ ΤΩΝ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ 2019», τότε όλα τα μέλη είπαν ότι αυτό πρέπει να συζητηθεί σε ειδική συνεδρίαση με μοναδικό θέμα το παραπάνω. Αν αυτό θεωρείται από τον πρόεδρο απόφαση ΔΣ τότε γιατί την επόμενη μέρα η γραμματέας της ομοσπονδίας, με εντολή του προέδρου, τηλεφώνησε σε μέλη της ομοσπονδίας για να βεβαιώσουν αν συμφωνούν με το επίμαχο πλαίσιο;

  • Πώς προκύπτει λοιπόν απόφαση για την ΟΣΥΝ;
  • Μήπως τελικά δεν υπάρχει πρακτικό και συνεδρίαση για το παραπάνω θέμα;;;

Δυστυχώς οι θέσεις ευθύνης χρειάζονται εμπειρία και γνώσεις ώστε να μπορεί κάποιος να εκπροσωπεί επάξια τους συναδέλφους επαγγελματίες. Παρόλα αυτά προκαλώ τον πρόεδρο να συγκαλέσει έκτακτο ΔΣ (πράγμα που έπρεπε να είχε κάνει αμέσως), καλώντας και τους προέδρους και τα ΔΣ όλων των σωματείων καθώς επίσης και παρουσία των ΜΜΕ για να λάμψει πραγματικά η αλήθεια.»

LOVE LOGO

Ειδήσεις και σχόλια από και για τη Ναύπακτο
Designed & Developed By 49studio.gr