Νέα απο την Ναύπακτο

ΝΑΥΠΑΚΤΙΑΚΑ

Παπαθανάσης: Να γίνουν δεκτές οι προτάσεις της ΚΕΔΕ για τα σκουπίδια

«Να δοθούν άμεσα λύσεις στο τεράστιο θέμα διαχείρισης των απορριμμάτων» δήλωσε ο Θανάσης Παπαθανάσης πρώην Δήμαρχος Ναυπάκτου και μέλος του ΔΣ της ΚΕΔΕ κατά τη συνεδρίασή του για ζητήματα που σχετίζονται με τη διαχείριση των απορριμμάτων, παρουσία του αναπληρωτή υπουργού Περιβάλλοντος Σωκράτη Φάμελλου.

Την υιοθέτηση των προτάσεων της ΚΕΔΕ για ριζικές λύσεις στο ζήτημα της διαχείρισης των απορριμμάτων ζήτησε ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γιώργος Πατούλης από τον αναπληρωτή υπουργό.

Η Αυτοδιοίκηση έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για το μεγάλο περιβαλλοντικό έγκλημα που συντελείται σε πολλές περιοχές της χώρας στο ζήτημα της διαχείρισης των απορριμμάτων εξαιτίας της αδράνειας και της αδιαφορίας των αρμόδιων φορέων.

Ο υπουργός μετά και τις σχετικές προτάσεις που έχει καταθέσει η ΚΕΔΕ και αποδεχόμενος τα προβλήματα που έχει δημιουργήσει η νέα τιμολόγηση των ΚΔΑΥ επισήμανε ότι θα αντιμετωπιστούν μέσω ΚΥΑ των υπουργείων Περιβάλλοντος και Εσωτερικών. Επιπρόσθετα ανακοίνωσε ότι με κεντρικούς πόρους θα χρηματοδοτηθούν οι καφέ κάδοι για τη διαλογή βιοαποβλήτων και με τροπολογία που θα κατατεθεί στη βουλή θα διευκολυνθεί η χωροθέτηση μικρών πράσινων σημείων σε οικισμούς, μέσω της επιτάχυνσης των σχετικών διαδικασιών αδειοδότησης.

«Μόνο με σαφή επιχειρησιακό σχεδιασμό και πόρους οι Δήμοι θα μπορέσουν να πιάσουν τους στόχους της ανακύκλωσης και να συνδράμουν καθοριστικά στο τεράστιο ζήτημα της διαχείρισης των απορριμμάτων. Επιτέλους το Κράτος πρέπει να αναλάβει κι αυτό τις ευθύνες του ώστε να υπάρξει πρόοδος σε αυτό το τεράστιο θέμα που αποτελεί όμως δείγμα πολιτισμού και ανάπτυξης της κοινωνίας μας» κατέληξε ο κ. Παπαθανάσης.

LOVE LOGO

Ειδήσεις και σχόλια από και για τη Ναύπακτο
Designed & Developed By 49studio.gr