Νέα απο την Ναύπακτο

ΝΑΥΠΑΚΤΙΑΚΑ

Κοτρωνιάς σε Λουκόπουλο: Φεύγω και εγώ, δεν αντέχω άλλο

Οι εξελίξεις τρέχουν στη Ναύπακτο και ειδικότερα στην δημοτική παράταξη του δημάρχου Ναυπακτίας Παναγιώτη Λουκόπουλου που δέχεται το ένα πλήγμα μετά το άλλο.

Και την ώρα που συγκαλεί τη συνεδρίαση της ολομέλεια της Ενωτικής Πρωτοβουλίας για να ξεκαθαριστεί ποιος θα μείνει μαζί του, έχοντας στο μυαλό του κυρίως τον Χρήστο Σαλαμούρα, έρχεται η αποχώρηση από τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου Θωμά Κοτρωνιά για να επιβεβαιωθεί το ρητό «όπου υπάρχει καπνός υπάρχει και φωτιά».

Η επιστολή του κ. Κοτρωνιάς προς τον δήμαρχο με την οποία του δηλώνει ότι δεν θα είναι εκ νέου υποψήφιος μαζί του, είναι αποκαλυπτική της κατάστασης που επικρατεί εδώ και μήνες μέσα στην παράταξη της πλειοψηφίας.

Τα χαρακτηριστικά αποσπάσματα της επιστολής με την οποία μέσα σε λίγες λέξεις περιγράφει την κατάσταση:

  • «Θεωρώ ότι κάναμε ή δρομολογήσαμε αρκετά, τα οποία, ωστόσο, η έλλειψη συντονισμού και οι συχνές αντιπαραθέσεις μεταξύ των στελεχών μας δεν επέτρεψαν να ολοκληρωθούν ή να αναδειχθούν.»
  • «Είναι γνωστό σε σας εξάλλου ότι πολλές φορές σας επεσήμανα με αγωνία σοβαρά φαινόμενα δυσλειτουργίας της ομάδας ακόμη και μπροστά σε άλλα στελέχη μας.»
  • «Σήμερα, ωστόσο και επειδή η θητεία μας βαίνει προς το τέλος της, με δεδομένο ότι τα φαινόμενα αυτά εξακολουθούν να υπάρχουν σε έντονο βαθμό και επειδή αυτό αποβαίνει σε βάρος όλων μας σας γνωρίζω ότι δεν προτίθεμαι να είμαι εκ νέου υποψήφιος με την «ΕΝΩΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ» στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές.»

Είναι προφανές ότι ο Θωμάς Κοτρωνιάς ανοίγει την πόρτα που, όπως όλα δείχνουν, θα παραμείνει ανοιχτή και πιθανότατα θα διαβούν και άλλα κορυφαία στελέχη του συνδυασμού.

Διαβαστε επίσης

Εκτός Και Ο Χρήστος Σαλαμούρας Με Επιστολή Φωτιά Προς Λουκόπουλο

Με βάση τις εξελίξεις η προγραμματισμένη για σήμερα συνάντηση της Ενωτικής Πρωτοβουλίας αποκτά τον δραματικό χαρακτήρα ξεκαθαρίσματος.

Το ποιοι θα μείνουν τελικά θα προδιαγράψει σε μεγάλο βαθμό και το αποτέλεσμα της εκλογικής μάχης του Μαΐου καθώς είναι προφανές ότι η νίκη Λουκόπουλου το 2014 προήλθε από το άθροισμα των δυνάμεων των υποψηφίων του.

Σήμερα, αποδείχθηκε ότι η μη κοινή ιδεολογική προέλευση, οι τριβές της εξουσίας και τελικά η αδυναμία του ηγέτη να διατηρήσει την ενότητα και να εμπνεύσει έχουν φέρει τα προβλήματα που απειλούν την παράταξη που κέρδισε τις εκλογές με κατάρρευση.

Τέλος, αν και δεν είναι της παρούσης επισημαίνεται το γεγονός ότι ο Θωμάς Κοτρωνιάς, σύμωνα με τη διατύπωσή του είναι προφανές ότι θα είναι υποψήφιος στις εκλογές, αλλα δεν ανακοινώνει ακόμη την παράταξη.

Η επιστολή Κοτρωνιά σε Λουκόπουλο

Ναύπακτος 5/2/2019
Αξιότιμε κύριε Δήμαρχε
Συνεργαζόμαστε από το έτος 2014, όταν μου κάνατε την τιμή να συμμετάσχω ως ενεργό στέλεχος της «ΕΝΩΤΙΚΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ». Οι εκλογές που μεσολάβησαν μας ανέδειξαν στην πρώτη θέση και έκτοτε, ως παράταξη υπό την ηγεσία σας, βρισκόμαστε στη Διοίκηση του Δήμου.
Στο διάστημα αυτό προσπάθησα να προσφέρω ό,τι περισσότερο μπορούσα και διέθετα, προκειμένου να πετύχουμε τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα και να υλοποιήσουμε τις δεσμεύσεις μας έναντι του Ναυπακτιακού λαού. Προκειμένου να διευκολύνω το έργο σας εργάστηκα σε όποια θέση μου ζητήσατε, όπως στην τιμητική θέση του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, την οποία κατέχω αμισθί μέχρι σήμερα, κράτησα χαμηλούς και ήπιους τόνους, συνέδραμα όσο μου ήταν δυνατόν στην απόσβεση κραδασμών και ρήξεων και πάντοτε υπήρξα διαθέσιμος να συμβάλω στην επίλυση προβλημάτων.
Θεωρώ ότι κάναμε ή δρομολογήσαμε αρκετά, τα οποία, ωστόσο, η έλλειψη συντονισμού και οι συχνές αντιπαραθέσεις μεταξύ των στελεχών μας δεν επέτρεψαν να ολοκληρωθούν ή να αναδειχθούν.
Είναι γνωστό σε σας εξάλλου ότι πολλές φορές σας επεσήμανα με αγωνία σοβαρά φαινόμενα δυσλειτουργίας της ομάδας ακόμη και μπροστά σε άλλα στελέχη μας.
Σήμερα, ωστόσο και επειδή η θητεία μας βαίνει προς το τέλος της, με δεδομένο ότι τα φαινόμενα αυτά εξακολουθούν να υπάρχουν σε έντονο βαθμό και επειδή αυτό αποβαίνει σε βάρος όλων μας σας γνωρίζω ότι δεν προτίθεμαι να είμαι εκ νέου υποψήφιος με την «ΕΝΩΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ» στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές.
Φυσικά μέχρι τέλους της παρούσας θητείας θα εξακολουθώ να συνδράμω το έργο που επιτελείται, στηρίζοντας όλες τις αποφάσεις που θα είναι προς το συμφέρον των δημοτών.
Κρατώντας ειλικρινά κάθε καλό από τη μεταξύ μας συνεργασία, σας ευχαριστώ που με τιμήσατε ως συνεργάτη σας.
Σας εύχομαι καλή συνέχεια στο έργο σας.
Με τιμή
Θωμάς Κοτρωνιάς

LOVE LOGO

Ειδήσεις και σχόλια από και για τη Ναύπακτο
Designed & Developed By 49studio.gr