Νέα απο την Ναύπακτο

ΚΟΣΜΟΣ

H Γκρέτα Τούνμπεργκ αρνείται βραβείο για την προστασία του περιβάλλοντος

Η Γκρέτα Τούνμπεργκ αρνήθηκε να δεχθεί ένα βραβείο για την προστασία του περιβάλλοντος, και το χρηματικό έπαθλο που το συνόδευε, απαντώντας πως «το κίνημα για το κλίμα δεν χρειάζεται άλλα βραβεία».

Η νεαρή ακτιβίστρια για το κλίμα ευχαρίστησε το Nordic Council για την προσφορά του βραβείου και για την «τεράστια τιμή» που της έγινε.

Όμως, πρόσθεσε, το κίνημα για το κλίμα δεν χρειάζεται άλλα βραβεία. Αυτό που χρειάζεται είναι οι πολιτικοί και οι άνθρωποι με εξουσία να ακούσουν τα σύγχρονα επιστημονικά δεδομένα.

Σε ανάρτησή της στο Instagram, η Τούνμπεργκ εξήγησε την απόφασή της να απορρίψει το βραβείο των 36.000 ευρώ σημειώνοντας: «Οι σκανδιναβικές χώρες έχουν μεγάλη φήμη στον κόσμο αναφορικά με τα ζητήματα του κλίματος και του περιβάλλοντος». Καυχώνται γι΄αυτό, πρόσθεσε, δεν λείπουν οι όμορφες λέξεις. Όμως η κατανάλωση ενέργειας στη Σκανδιναβία αφηγείται μια άλλη ιστορία.

Η νεαρή ακτιβίστρια παρέπεμψε σε έκθεση, σύμφωνα με την οποία η Σουηδία και το μεγαλύτερο μέρος των σκανδιναβικών χωρών ζουν «ως εάν η Γη να έχει τους φυσικούς πόρους τεσσάρων πλανητών». Το χάσμα ανάμεσα στα όσα η επιστήμη λέει πως πρέπει να γίνουν για να περιοριστεί η άνοδος της θερμοκρασίας του πλανήτη και σε όσα εφαρμόζονται είναι «γιγάντιο» σχολίασε η Τούνμπεργκ.

«Ανήκουμε στις χώρες που έχουν την πιθανότητα να κάνουν τα περισσότερα. Κι όμως οι χώρες μας ακόμα βασικά δεν κάνουν τίποτα» πρόσθεσε.

Το Nordic Council ενθαρρύνει τη συνεργασία μεταξύ των κοινοβουλίων χωρών, συμπεριλαμβανομένων της Δανίας, της Φινλανδίας, και της πατρίδας της Τούνμπεργκ, της Σουηδίας.

LOVE LOGO

Ειδήσεις και σχόλια από και για τη Ναύπακτο
Designed & Developed By 49studio.gr