Νέα απο την Ναύπακτο

ΚΟΣΜΟΣ

Εξιχνίαση φόνου μετά από 26 χρόνια μέσω νέας μεθόδου ανίχνευσης DNA

Μέσω του DNA συγγενών του κατάφεραν οι αρχές στην Αλάσκα να εντοπίσουν τον ύποπτο για έναν φόνο, που είχε διαπραχθεί πριν από 26 χρόνια, σε κοιτώνα πανεπιστημίου.

Ο 44χρονος Στιβ Ντάουνς,όπως αναφέρει η εφημερίδα New York Post, συνελήφθη την Παρασκευή για τη βίαιη δολοφονία της Σόφι Σέρτζι. Το νεκρό σώμα της είχε βρεθεί τον Απρίλιο του 1993 στο Πανεπιστήμιο Αλάσκα Φαίρμπανκς.

Είχε κακοποιηθεί σεξουαλικά, είχε δεχτεί πολλαπλές μαχαιριές και την είχαν πυροβολήσει στο κεφάλι, σύμφωνα με τις αρχές.

Δεκαετίες πέρασαν χωρίς να υπάρξει καμία εξέλιξη στην υπόθεση. Αλλά τον τελευταίο χρόνο, χρησιμοποιήθηκε τεχνολογία γενετικού προσδιορισμού για μία σύλληψη στη υπόθεση του «δολοφόνου του Γκόλντεν Στέιτ» στην Καλιφόρνια. Με τα νέα στοιχεία, οι ερευνητές σχημάτισαν τον περασμένο Ιούλιο προφίλ DNA, το οποίο τους οδήγησε σε μία θεία του Ντάουνς.

Ο άνδρας, φοιτητής που ζούσε στον κοιτώνα όπου βρέθηκε το νεκρό σώμα της Σόφι, συνελήφθη την Παρασκευή.

Σε βάρος του απαγγέλθηκαν κατηγορίες για δολοφονία και σεξουαλική κακοποίηση. Έχει πλέον οδηγηθεί στη φυλακή, χωρίς εγγύηση, και περιμένει την έκδοσή του στην Αλάσκα.

LOVE LOGO

Ειδήσεις και σχόλια από και για τη Ναύπακτο
Designed & Developed By 49studio.gr