Νέα απο την Ναύπακτο

ΕΛΛΑΔΑ

Το θαύμα των Χριστουγέννων: Έτοιμος ο πρώτος σταθμός μετρό στη Θεσσαλονίκη

Το Σάββατο, 29 Δεκεμβρίου θα παρουσιαστεί στο κοινό ο σταθμός Σιντριβάνι - Έκθεση του Μετρό Θεσσαλονίκης, του πρώτου στον οποίο έχει ολοκληρωθεί η κατασκευή.

Αν και το Μετρό προγραμματίζεται να λειτουργήσει μετά από δύο χρόνια, στον σταθμό Σιντριβάνι, πέρα από τα δάπεδα που είναι έτοιμα, υπάρχουν επίσης κυλιόμενες σκάλες που λειτουργούν, ασανσέρ, ενώ ο επισκέπτης έχει τη δυνατότητα να κατέβει μέχρι την αποβάθρα και να δει τις σήραγγες οι οποίες συνδέουν το ένα άκρο της πόλης με το άλλο.

Στην πρώτη φάση του το μετρό Θεσσαλονίκης αναμένεται να μεταφέρει περίπου 300.000 κόσμο, κάτι που σημαίνει πως ένας στους τρεις Θεσσαλονικείς θα μπορεί να μετακινείται με αυτό.

Αυτή τη στιγμή, το έργο βρίσκεται στο 67% της ολοκλήρωσής του. Την άνοιξη του 2019 αναμένεται να φτάσουν οι πρώτοι συρμοί του μετρό ενώ η δοκιμαστική λειτουργία του, που θα ξεκινήσει το καλοκαίρι του ίδιου έτους θα έχει διάρκεια ενός έτους, καθώς το σύστημα είναι αυτόνομο και θα πρέπει να διασφαλιστεί πως θα είναι απόλυτα ασφαλές για τους επιβάτες.

Η κανονική λειτουργία της βασικής γραμμής του μετρό, πλην του σταθμού «Βενιζέλου», θα ξεκινήσει στα τέλη του 2020 και θα εκτελεί το δρομολόγιο από τη Νέα Ελβετία μέχρι τον Νέο Σιδηροδρομικό Σταθμό, ενώ μέσα στο 2021 θα γίνει και η ένταξη της επέκτασης προς Καλαμαριά.

Πηγή: thestival.gr

LOVE LOGO

Ειδήσεις και σχόλια από και για τη Ναύπακτο
Designed & Developed By 49studio.gr