Νέα απο την Ναύπακτο

EDITORIAL

Έρχονται τα καγκελάκια στα πεζοδρόμια της Ναυπάκτου

Είναι προφανές ότι η συμπεριφορά ντόπιων και επισκεπτών, δεν βοηθά. Ειδικότερα όταν κυκλοφορούν με τα αυτοκίνητά τους έχουν την τάση να μετατρέπονται σε κακότροπους και αγενείς πολίτες που ενδιαφέρονται αποκλειστικά και μόνο για τον εαυτό και τη βολή τους.

Προκειμένου δε να μη περπατήσουν ούτε καν λίγα μέτρα δεν διστάσουν να καταπατήσουν κάθε έννοια όχι μόνο του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας αλλά και της κοινής λογικής.

Έτσι, για την βελτίωση του προβλήματος που παρουσιάζεται στους κεντρικούς και εμπορικότερους δρόμους της Ναυπάκτου όπου -δυστυχώς τα πεζοδρόμια- συστηματικά μετατρέπονται σε ένα απέραντο παρκινγκ αυτοκινήτων το δημοτικό συμβούλιο αποφάσισε ομόφωνα την τοποθέτηση προστατευτικών εμποδίων. Θα έχουν σχήμα Πι και διαστάσεις 0,80 επί 1,50 μέτρα.
Με αυτή την «πατέντα» που έχει εφαρμοστεί πρώτα από όλα στην Αθήνα, επί δημαρχίας Δημήτρη Αβραμόπουλου, εκφράζεται η ελπίδα ότι θα βελτιωθεί η κατάσταση στα πεζοδρόμια και στην αγορά της πόλης σε σχέση κυρίως με την κίνηση των ΑμεΑ και των γονιών με μικρά παιδιά και καρότσια.

Αναλυτικά, στην απόφαση του δημοτικού συμβουλίου αναφέρεται μεταξύ άλλων:

Το συμβούλιο μετά από διαλογική συζήτηση και αφού έλαβε υπόψη του όλα τα παραπάνω,

ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ ΟΜΟΦΩΝΑ

Την τοποθέτηση προστατευτικών εμποδίων της κίνησης των πεζών κατά μήκος των πεζοδρομίων εντός σχεδίου πόλεως Ναυπάκτου σύμφωνα με την υπ’αριθμ.19/2018 μελέτη της Τεχνικής Υπηρεσίας, με σκοπό τα τροχοφόρα οχήματα να μην σταθμεύουν στο πεζοδρόμιο με συνέπεια την μη ασφαλή κίνηση των πεζών και ειδικότερα των ατόμων με αναπηρία. Η κατασκευή των προστατευτικών εμποδίων έγινε σύμφωνα με τις ισχύουσες προδιαγραφές από στοιχεία με στρογγυλεμένες ακμές σε μορφή Π με ύψος 0,80μ και μήκος 1,50μ.

Η Απόφαση αυτή έλαβε αριθμό 508/ 2018

LOVE LOGO

Ειδήσεις και σχόλια από και για τη Ναύπακτο
Designed & Developed By 49studio.gr