Νέα απο την Ναύπακτο

EDITORIAL

Κραυγή αγωνίας σε δήμαρχο Λουκόπουλο: Γιατί… κρύβεις τα Χριστούγεννα;

Ευθεία επίθεση κατά της δημοτικής αρχής και του δημάρχου Παναγιώτη Λουκόπουλου προσωπικά εξαπολύουν ο Σύλλογος Καταστηματαρχών Εστίασης Ναυπάκτου και ο υποψήφιος δήμαρχος Ντίνος Τσουκαλάς.

Αιτία και αφορμή μαζί το γεγονός ότι, όπως τονίζουν ο δήμος Ναυπακτίας απέχει από τον εορτασμό των Χριστουγέννων και η Ναύπακτος αποτελεί μια από τις ελάχιστες αν όχι μοναδικές εξαιρέσεις πόλεων που δεν υπάρχει χριστουγεννιάτικος στολισμός.

Σε μια πόλη που δαπανώνται κάθε χρόνο δεκάδες αν όχι εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ για κάθε είδους μικρή και μεγάλη, χρήσιμη ή άχρηστη εκδήλωση προκαλεί προφανώς έκπληξη το γεγονός ότι ήδη παραμονή του Αγίου Νικολάου δεν υπάρχει κανένα Χριστουγεννιάτικο φως, κυριολεκτικά, στους δρόμους και τις πλατείες της πόλης.

Έτσι, ο μεν σύλλογος καταστηματαρχών κατηγορεί τη δημοτική αρχή για συνεχείς ερασιτεχνισμούς, ο δε Ντίνος Τσουκαλάς, ζητά από το δήμαρχο να αναλάβει τις ευθύνες του και να διορθώσει την κατάσταση.

Αναλυτικά, οι ανακοινώσεις:

«Ο Σύλλογος Καταστημάτων Εστίασης Ναυπάκτου θέλει να εκφράσει την έντονη δυσαρέσκεια του για την απουσία Χριστουγεννιάτικου διακόσμου στην πόλη της Ναυπάκτου, αλλά και οποιασδήποτε άλλης πρωτοβουλίας που θα πρόβαλε την πόλη ως γιορτινό προορισμό, παρά το ότι έχουμε μπει για τα καλά στο Δεκέμβριο. Απορούμε με την αδιαφορία της Δημοτικής Αρχής όσον αφορά στη δημιουργία εορταστικού κλίματος στην πόλη, το οποίο θα συμβάλλει στην καλύτερη ψυχολογία των ανθρώπων, με ευεργετικές επιπτώσεις στις τοπικές επιχειρήσεις.

Σε αυτή τη δύσκολη για τον τόπο μας συγκυρία, πρέπει όλοι μας, ο καθένας από το δικό του χώρο ευθύνης, να κάνουμε ότι περνάει από το χέρι μας για να αλλάξει το κλίμα και να βελτιωθούν οι συνθήκες.

Δεν είναι η πρώτη φορά που αυτή η Δημοτική Αρχή «κάνει πως δεν καταλαβαίνει» σε θέματα που αφορούν στην τοπική αγορά και την προοπτική της. Την καλούμε άμεσα να συνέλθει και να αναλάβει τις ευθύνες της, η Ναύπακτος δεν αντέχει άλλους ερασιτεχνισμούς.»

Η επιστολή Τσουκαλά

«Αξιότιμε κ. Δήμαρχε, Τα Χριστούγεννα, περίοδος χαράς και γιορτής, είναι μόλις μια ανάσα μακριά και όμως στην πόλη μας και την περιοχή μας τίποτα δεν το θυμίζει!! Θα ήθελα να σας επισημάνω πως όπως είναι γνωστό, αυτή η περίοδος είναι μια από τις πιο σημαντικές για την αγορά και τις τοπικές επιχειρήσεις για να μπορέσουν να ανταπεξέλθουν στις πολλές και βαριές τους υποχρεώσεις, με βασική προϋπόθεση βέβαια τη δημιουργία του κατάλληλου κλίματος.

Δεν νομίζω πως πρέπει να εξηγήσουμε εδώ γιατί ο χριστουγεννιάτικος διάκοσμος της πόλης παίζει καθοριστικό ρόλο στη διαμόρφωση εορταστικού κλίματος στην τοπική αγορά, για αυτό άλλωστε και βλέπουμε παντού αυτές οι ενέργειες να υλοποιούνται έγκαιρα. Και επιπλέον δεν χρειάζεται να εξηγήσουμε τι είδους πρωτοβουλίες πρέπει να αναλαμβάνει μια υπεύθυνη και σοβαρή Δημοτική Αρχή σε τέτοιες περιπτώσεις, ώστε να καθίσταται ο τόπος της γοητευτικός προορισμός για την περίοδο των εορτών.

Με λύπη μου διαπιστώνω την παντελή έλλειψη οποιουδήποτε σχεδιασμού της Δημοτικής σας Αρχής και στις δύο κατευθύνσεις, με αποτέλεσμα οι τοπικοί επιχειρηματίες και επαγγελματίες να διαμαρτύρονται έντονα, μια και νοιώθουν να χάνεται μια τελευταία ευκαιρία, μετά από ένα εξαιρετικά δύσκολο καλοκαίρι, για να μπορέσουν να πάρουν ανάσες. Σας καλώ έστω και καθυστερημένα να αναλάβετε τις ευθύνες σας και με άμεσες ενέργειες να κάνετε ότι χρειάζεται ώστε να διασωθεί ότι είναι εφικτό αυτή την ύστατη ώρα.»

Ντίνος Τσουκαλάς, Δημοτικός Σύμβουλος, Υποψήφιος Δήμαρχος Ναυπακτίας

Η απάντηση του δήμου

Εκ μέρους του δήμου απάντησε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος Ανδρέας Κοτσανάς.

Ο κ. Κοτσανάς ανέφερε ότι «οι εργασίες προχωρούν κανονικά σύμφωνα με το προβλεπόμενο πρόγραμμα κάθε χρόνου.Ήδη έχει φωταγωγηθεί με γιρλάντες η οδός Μπότσαρη,ενώ μέχρι την Κυριακή θα έχουν περαιωθεί στο συνολό τους, οι εργασίες για τον στολισμό της πόλης». Επιπλέον σημείωσε ότι «Χριστουγεννιάτικα δένδρα θα στηθούν μέχρι την Κυριακή στις πλατείες Λιμανιού, Φαρμάκη, Πια και Ησιόδου, σε όλες τις εργατικές κατοικίες, ενώ συνολικά ο δήμος Ναυπακτίας έχει προμηθευτεί 20 Χριστουγεννιάτικα δένδρα για τις ανάγκες των δημοτικών του ενοτήτων».

LOVE LOGO

Ειδήσεις και σχόλια από και για τη Ναύπακτο
Designed & Developed By 49studio.gr