Νέα απο την Ναύπακτο

EDITORIAL

Δωρεάν Wi Fi στη Ναύπακτο με πανευρωπαϊκό πρόγραμμα της ΕΕ

Η Ναύπακτος κατέθεσε αίτηση για να ενταχθεί στο πρόγραμμα WiFi4EU που θα χρηματοδοτήσει η Ευρωπαϊκή Ένωση με στόχο να εξασφαλιστεί η δωρεάν συνδεσιμότητα Wi Fi για πολίτες και επισκέπτες σε δημόσιους χώρους σε όλη την Ευρώπη, όπως πάρκα, πλατείες, δημόσια κτίρια, βιβλιοθήκες, κέντρα υγείας και μουσεία.

Σε σχετική ανακοίνωση που εκδόθηκε από το δήμο Ναυπακτίας σημειώνεται ότι η σχετική αίτηση κατατέθηκε στις 7 Νοεμβρίου. Σύμφωνα με το πρόγραμμα, οι φορείς που ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα υποβάλλουν την αίτησή τους διαδικτυακά μέσω συγκεκριμένης διαδικασίας. Η επιλογή των δικαιούχων θα γίνει λαμβάνοντας υπόψη την σειρά προτεραιότητας των αιτήσεων που υποβλήθηκαν.

Οι Δήμοι που θα επιλεγούν μπορούν να καλύψουν τα έξοδα εξοπλισμού και εγκατάστασης σημείων ασύρματης πρόσβασης στο διαδίκτυο. Ακόμα δεσμεύονται να καλύπτουν τα έξοδα συνδεσιμότητας (συνδρομή για διαδικτυακές υπηρεσίες) και συντήρησης του εξοπλισμού, με στόχο την παροχή δωρεάν και υψηλής ποιότητας συνδεσιμότητας Wi-Fi για τουλάχιστον 3 χρόνια.

Να σημειωθεί ότι πρόκειται για ένα πρωτοποριακό πρόγραμμα που επιθυμεί να αυξήσει την πρόσβαση των πολιτών σε όλη την Ευρώπη στο διαδίκτυο με ότι αυτό συνεπάγεται για την ελεύθερη διακίνηση των ιδεών, την μεταφορά της γνώσης και την επικοινωνία μεταξύ των πολιτών με ένα αγαθό που αποτελεί πλέον αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητας.

LOVE LOGO

Ειδήσεις και σχόλια από και για τη Ναύπακτο
Designed & Developed By 49studio.gr