Νέα απο την Ναύπακτο

EDITORIAL

Η Αποκεντρωμένη απέρριψε -για τυπικούς λόγους- την αποπομπή Σαλαμούρα

Η Αποκεντρωμένη Διοίκηση δεν έκανε δεκτή -για τυπικούς λόγους- την απόφαση του δημοτικού συμβούλιου Ναυπακτίας με την ζητείτο να αποπεμφθεί από την προεδρία του Συνδέσμου Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων, ο κ. Χρήστος Σαλαμούρας.

Η απόφαση αυτή είχε ληφθεί με πλειοψηφία 11-6 επί των παρόντων δημοτικών συμβούλων. Η ψηφοφορία προκλήθηκε μετά από κοινή πρόταση του Γιάννη Μπουλέ και του Θανάση Παπαθανάση την οποία είχαν υπερψηφίσει και μέλη της δημοτικής πλειοψηφίας που έχει τοποθετήσει τον. Κ. Σαλαμούρα στη θέση αυτή.

Την απόρριψη ανακοίνωσε ο ίδιος ο κ. Σαλαμούρας κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στην οποία, μεταξύ άλλων άφησε σαφείς αιχμές κατά του πρόεδρου του δημοτικού συμβουλίου Θωμά Κοτρωνιά για τον τρόπο με τον οποίο χειρίστηκε την υπόθεση.

Απαντώντας σε ερώτηση του ιστότοπου nafpaktianews.gr ο κ. Κοτρωνιάς απάντησε, αιχμηρά: «Θα ήθελα να υπενθυμίσω στον κ. Σαλαμούρα ότι η πρόταση μομφής προς το πρόσωπο του, ήταν από όλες τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης και την πλειοψηφία των παρόντων δημοτικών συμβούλων της Δημοτικής αρχής και υπέρ ψηφίστηκε από τους περισσότερους παρόντες δημοτικούς συμβούλους (11-6). Προφανώς, όπως είχα τονίσει και στο δημοτικό συμβούλιο, πρόκειται για μια πολιτική απόφαση που δεν θα μπορούσε να είναι εκτελεστέα.
Προφανώς και το προεδρείο δεν μπορεί να απαγορεύσει στις παρατάξεις να βάζουν θέματα και προτάσεις καθώς επίσης και στους δημοτικούς συμβούλους.
Για όλα τα παραπάνω ο κ. Σαλαμούρας θα έπρεπε να σιωπά και όχι να κομπάζει.»

Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με πληροφορίες η Αποκεντρωμένη απέρριψε την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου κυρίως γιατί η πλειοψηφία ήταν επί των παρόντων και όχι επί του συνολικού αριθμού των μελών του δημοτικού συμβουλίου. Άρα χρειάζονταν 14 θετικές ψήφοι. Επιπλέον, γιατί το θέμα δεν είχε εισαχθεί με την ημερήσια διάταξη και προέκυψε στην πορεία της συζήτησης που γινόταν για την επαναπρόσληψη εργαζομένων στο Σύνδεσμο.

Ο κ. Σαλαμούρας, με την απορριπτική απόφαση ανά χείρας συγκάλεσε το διοικητικό συμβούλιο του συνδέσμου και έθεσε την παραίτησή του στη διάθεση του οργάνου. Η παραίτηση όμως δεν έγινε αποδεκτή.

Στη συνέχεια οργανώθηκε συνέντευξη Τύπου με επίσης παρόντες τους τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου και αντιδημάρχους του δήμου Ναυπακτίας Κώστα Καρακώστα και Αγγελική Σμπούκη.

Κατά τη διάρκειά της ο κ. Σαλαμούρας εκτός από τον κ. Κοτρωνιά, αναφέρθηκε και στον πρώην δήμαρχο Γιάννη Μπουλέ, επί των ημερών του οποίου ήταν και πάλι πρόεδρος του Συνδέσμου, πριν αλλάξει παράταξη, γεγονός που του εξασφάλισε τη συνέχεια της θητείας του.

Μίλησε για «σκηνοθεσία και πανηγύρι που ήταν δημιούργημα του κυρίου Μπουλέ». Και συμπλήρωσε: «Τον κατανοώ ότι βρίσκεται σε μειονεκτική θέση. Ο πρώην Δήμαρχος δεν έχει στοιχεία για την αποπομπή του προέδρου του Συνδέσμου για κακή διαχείριση και απλά ρίχνει λάσπη, για ένα πρόστιμο 9.000 ευρώ το οποίο δεν είχε αποδοθεί ποτέ από το 2014. Καταθέσαμε τα στοιχεία αναφορικά με το πρόστιμο το οποίο έχει πληρώσει ο εργολάβος.»

LOVE LOGO

Ειδήσεις και σχόλια από και για τη Ναύπακτο
Designed & Developed By 49studio.gr