Νέα απο την Ναύπακτο

EDITORIAL

Έπιασε τόπο η διαμαρτυρία: Συνεδριάζει το δημοτικό συμβούλιο κανονικά και όχι δια περιφοράς

Μετά την έντονη διαμαρτυρία δύο δημοτικών συμβούλων το δημοτικό συμβούλιο της Ναυπακτίας θα συνεδριάσει για πρώτη φορά μετά από αρκετές εβδομάδες, όχι δια περιφοράς αλλά με τηλεδιάσκεψη, όπως γινόταν στην αρχή της εκδήλωσης της πανδημίας.

Ειδικότερα, οι δημοτικοί σύμβουλοι του συνδυασμού Ανανέωση και Δημιουργία Γιώργος Γούλας και Γιώργος Κων. Ασημακόπουλος είχαν εκφράσει την έντονη διαμαρτυρία τους για τον τρόπο με τον οποίο λαμβάνονται οι αποφάσεις στο δήμο Ναυπακτίας.

Έτσι, η επόμενη συνεδρίαση έχει οριστεί για σήμερα Τετάρτη με σειρά σημαντικών ζητημάτων με πρώτο αυτό της φετινής εμποροπανήγυρης στο οποίο την εισήγηση θα κάνει ο ίδιος ο δήμαρχος.

Τα άλλα θέματα που θα συζητηθούν είναι

2. Τροποποίηση της 408/2019 απόφασης δημοτικού συμβουλίου με θέμα «Σύσταση Τεχνικής Επιτροπής Δήμου Ναυπακτίας». (εισηγητής κ. Δήμαρχος)

3. Έγκριση μελέτης και επιλογής διαδικασίας σύναψης δημόσιας σύμβασης της πράξης/ του έργου «Ανάπλαση –ανάδειξη του κοινόχρηστου χώρου Κεφαλοβρύσου στο ανατολικό τμήμα της πόλης της Ναυπάκτου» (εισηγητής κ. Χοχτούλας)

4. Έγκριση της μελέτης «Ανάδειξη διαδρομής προς Κάστρο Ναυπάκτου» (εισηγητής κ. Κοτρωνιάς)

5. Έγκριση της μελέτης «Ενεργειακή αναβάθμιση 1ου Γυμνασίου-Λυκείου δήμου Ναυπακτίας» (εισηγητής κ. Κοτρωνιάς)

6. Λήψη απόφασης επί του Κανονισμού Λειτουργίας Έργων και Ευκολιών Αναψυχής που κατασκευάστηκαν στην περιοχή αρμοδιότητας του Δασαρχείου Ναυπάκτου στα πλαίσια υλοποίησης του έργου «Χάραξη – δημιουργία ποδηλατικών διαδρομών στην Ορεινή Ναυπακτία» (εισηγητής κ. Χοχτούλας)

7. Λήψη απόφασης επί του Κανονισμού Λειτουργίας Έργων και Ευκολιών Αναψυχής που κατασκευάστηκαν στην περιοχή αρμοδιότητας του Δασαρχείου Ναυπάκτου στα πλαίσια υλοποίησης του έργου «Διαμόρφωση δικτύου ποδηλατικών διαδρομών στην Δυτική Ναυπακτία» (εισηγητής κ. Χοχτούλας)

8. Αίτηση για χορήγηση άδειας τοποθέτησης πινακίδων εισόδου-εξόδου οχημάτων και απαγόρευσης στάσης-στάθμευσης έμπροσθεν της εισόδου ιδιωτικού χώρου στάθμευσης στην οδό Σταματίου του Δ. Ναυπακτίας. (εισηγητής κ. Χοχτούλας)

9. Αίτηση για χορήγηση θέσης στάθμευσης ΑΜΕΑ στην Οδό Αμφίσσης ( Πλατεία Οξύλου) στη Ναύπακτο. (εισηγητής κ. Χοχτούλας)

10. Χορήγηση θέσης στάθμευσης επί της οδού Βαρδακουλά 2 στη Ναύπακτο. (εισηγητής κ. Χοχτούλας)

11. Αίτηση για άδεια απότμησης – υποβιβασμού πεζοδρομίου επί της οδού Αθ. Νόβα 50 στη Ναύπακτο. (εισηγητής κ. Χοχτούλας)

12. Αίτηση για άδεια απότμησης – υποβιβασμού πεζοδρομίου επί της οδού Αθ. Νόβα στη Ναύπακτο. (εισηγητής κ. Χοχτούλας)

13. Ορισμός τριμελούς επιτροπής για την παραλαβή φυσικού εδάφους του έργου «Εκσυγχρονισμός, κατασκευή και επισκευή Αθλητικών Εγκαταστάσεων Γηπέδου Τ.Κ. Λυγιά, Δήμου Ναυπακτίας» (εισηγητής κ. Χοχτούλας)

14. Ονομασία οδών στη κοινότητα Ναυπάκτου. (εισηγητής κ. Χοχτούλας)

15. Αναμορφώσεις προϋπολογισμού και τροποποίηση τεχνικού προγράμματος οικονομικού έτους 2020. (εισηγητής κ. Παπαβασιλείου)

16. Εξόφληση 7ου λογαριασμού του έργου «Δημιουργία –Διαμόρφωση πολιτιστικού μονοπατιού καστρόπολης Ναυπάκτου» μέσω άλλης πηγής χρηματοδότησης και αναμόρφωση προϋπολογισμού (τροποποίηση τεχνικού προγράμματος) (εισηγητής κ. Παπαβασιλείου)

17. Έγκριση καταβολής χρηματικού ποσού για ακίνητο του Δήμου από δικαστική απόφαση και εξουσιοδότηση προέδρου κοινότητας Αχλαδοκάστρου. (εισηγητής κ. Παπαβασιλείου)

18. Απευθείας αγορά ακινήτου στην κοινότητα Σίμου για επέκταση υφιστάμενης πλατείας (εισηγητής κ. Παπαβασιλείου)
19. Έγκριση σύναψης ‘‘Σύμβασης Χρήσης του Συστήματος Ηλεκτρονικής Τραπεζικής eBanking’’ με την Τράπεζα Eurobank Α.Ε. και παροχή εξουσιοδοτήσεων για τη διενέργεια συναλλαγών. (εισηγητής κ. Παπαβασιλείου)
20. Εκποίηση πλαστικών κάδων απορριμμάτων. (εισηγητής κ. Παπαβασιλείου)

21. Έκδοση απόφασης περί χορήγησης άδειας κυκλοφορίας ζωήλατου οχήματος. (εισηγητής κ. Παπαϊωαννίδης).

22. Αλλαγή αιτήματος επιχορήγησης υπόλοιπου ποσού που δόθηκε στο Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Ναυπάκτου με την υπ΄αριθ.118/2020 απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Ναυπακτίας. (εισηγητής κ. Τσέλιος)

23. Ορισμός ενός (1) τακτικού και ενός (1) αναπληρωματικού μέλους για την γνωμοδοτική επιτροπή για θέματα ανέλκυσης – απομάκρυνσης – εξουδετέρωσης ναυαγίων στις θαλάσσιες περιοχής δικαιοδοσίας του Κ.Λ. Πατρών για το έτος 2020. (εισηγητής κ. Κοτρωνιάς)

24. Ορισμός ενός εκπροσώπου με τον αναπληρωτή του για την συμμετοχή τους στις επιτροπές αρμοδιότητας Λιμεναρχείου Μεσολογγίου για τον χαρακτηρισμό παράλιων χώρων περιοχής της αρμοδιότητας τους και Λιμενικών Τμημάτων Υπαγωγής ως πολυσύχναστων ή μη για την πρόσληψη ναυαγοσώστη για το έτος 2021, καθώς και τυχόν επιμήκυνσης του χρόνου ναυαγοσωστικής κάλυψης. (εισηγητής κ. Κοτρωνιάς)

25. Τοποθέτηση δύο στύλων με αντίστοιχα φωτιστικά στην ΔΚ Ναυπάκτου (εισηγητής κ. Κοτρωνιάς)

26. Τοποθέτηση 4 στύλων με αντίστοιχα φωτιστικά στην ΤΚ Λυγιά (εισηγητής κ. Κοτρωνιάς)

27. Μετατόπιση στύλου ΔΕΗ στην ΤΚ Κάτω Βασιλικής. (εισηγητής κ. Κοτρωνιάς)

28. Τοποθέτηση φωτιστικών στην ΤΚ Κάτω Βασιλικής. (εισηγητής κ. Κοτρωνιάς)

29. Αποδοχή – Κατανομή ποσού 72.070,00€ από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους, (Γ’ κατανομή έτους 2020) για κάλυψη λειτουργικών δαπανών των σχολείων Πρωτ/θμιας & Δευτ/θμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Ναυπακτίας. (εισηγητής κ. Τσουκαλάς)

30. Απευθείας μίσθωση ακινήτου για τη στέγαση του Μονοθέσιου Νηπιαγωγείου Δάφνης. (εισηγητής κ. Τσουκαλάς)

31. Διαγραφές παιδιών, από τους Δημοτικούς Παιδικούς- Βρεφονηπιακούς Σταθμούς (εισηγητής κ. Τσουκαλάς)

32. Αποδοχή εγκριτικής απόφασης Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού σχετικά με τα ΠΑγΟ περιόδου 2020-2021 – Ορισμός επιτροπής επιλογής του προσωπικού – Έγκριση καταβολής αντιτίμου (εισηγητής κ. Τσουκαλάς)

33. Παραχώρηση αιγίδας του Δήμου Ναυπακτίας στο Πρόγραμμα της Αδελφότητας Ναυπακτίων για τον εορτασμό της Επετείου των 200 ετών της Εθνικής Παλιγγενεσίας (εισηγητής κ. Τσουκαλάς)

 

LOVE LOGO

Ειδήσεις και σχόλια από και για τη Ναύπακτο
Designed & Developed By 49studio.gr