Νέα απο την Ναύπακτο

EDITORIAL

Πρώτο βήμα θετικό ο συντονισμός των 5 δήμων για τον Τουρισμό

Μόνο θετικά αποτελέσματα μπορεί να έχει για την Αιτωτοακαρνανία η συνάντηση των πέντε δημάρχων για τον τουρισμό.

Σε μια εξαιρετικά δύσκολη εποχή λόγω κορωναϊό, χωρίς κανείς να γνωρίζει όχι μόνο τι θα συμβεί φέτος, αλλά και το 2021, η συζήτηση για τη σύσταση Αναπτυξιακού Οργανισμού Τοπικής Αυτοδιοίκησης με βασικό στόχο τη προώθηση ενός κοινού τουριστικού προϊόντος δείχνει το δρόμο.

Στο Δημαρχείο Ξηρομέρου, στον Αστακό, πραγματοποιήθηκε συνάντηση μεταξύ των Δημάρχων Ναυπακτίας Βασίλη Γκίζα, Ι.Π. Μεσολογγίου Κώστα Λύρου, Ξηρομέρου Γιάννη Τριανταφυλλάκη, Δωρίδος Γιώργου Καπεντζώνη και της Αντιδημάρχου Θέρμου Γιάννας Καλημέρη.

Το βασικό ζήτημα είναι να αποδειχθεί ότι οι όποιες χαζές αντιπαλότητες ανήκουν στο παρελθόν καθώς κανένας μόνος του δεν μπορεί ούτε να σωθεί ούτε να προοδεύσει.

Η Αιτωτοακαρνανία είναι ένας ευλογημένος τόπος και οι συγκεκριμένοι δήμοι μπορούν μέσα από έναν κοινό σχεδιασμό να βοηθήσουν την τοπική οικονομία να σταθεί όρθια στους επόμενους πολύ δύσκολους μήνες που έρχονται.

Η βούληση των Δημάρχων μαζί με τη στήριξη της Αιτωλικής Αναπτυξιακής είναι να συνεχιστούν οι συζητήσεις μεταξύ τους συνεχιστούν με σκοπό τη διαμόρφωση κοινών στοχεύσεων και την ανάληψη κοινών πρωτοβουλιών επί αναπτυξιακών θεμάτων, με γνώμονα το κοινό όφελος.

Απλώς πρέπει να γνωρίζουν ότι χρειάζονται συντονισμένες κινήσεις σε σύντομο χρονικό διάστημα καθώς οι εβδομάδες περνούν. Επίσης να κατανοήσουν ότι οι τοπικές κοινωνίες και κυρίως οι επαγγελματίες μπορούν και πρέπει να κληθούν να συμμετέχουν ώστε να αγκαλιάσουν την πρωτοβουλία.

Στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης ο Πρόεδρος και ο Γενικός Διευθυντής της Αιτωλικής Αναπτυξιακής, κ.κ. Γιώργος Κοτρώνης και Μπάμπης Μιχαλόπουλος, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Θέρμου κ. Νίκος Κωστακόπουλος, ο Αντιδήμαρχος Ξηρομέρου κ. Σωτήρης Γερόλυμος, ο Αντιδήμαρχος και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Δωρίδος κ.κ. Κώστας Παλασκώνης, Ανδρέας Ευσταθίου και Δήμος Ταράτσας.

LOVE LOGO

Ειδήσεις και σχόλια από και για τη Ναύπακτο
Designed & Developed By 49studio.gr