Νέα απο την Ναύπακτο

EDITORIAL

Πέντε ρητές απαγορεύσεις για να σωθούν τα πλατάνια της Ναυπάκτου από το μεταχρωματικό έλκος

Πέντε ρητές απαγορεύσεις περιλαμβάνονται στις ενέργειες που απαιτούνται να γίνουν, σε πρώτη φάση, για να επιχειρηθεί η σωτηρία των πλατανιών της Ναυπάκτου.

Σε σχετική απόφαση που υπέγραψε ο δήμαρχος Ναυπακτίας Βασίλης Γκίζας υπογραμμίζονται η σοβαρότητα της κατάστασης και οι ενέργειες που πρέπει να μην γίνονται προκειμένου να περισωθεί ότι είναι δυνατόν από τα εντυπωσιακά πλατάνια που χαρακτηρίζουν εδώ και δεκαετίες την παραλίας της πόλης.

Ειδικότερα, σημειώνεται ότι

Κατόπιν των ενεργειών, στις οποίες προέβη ο Δήμος σε συνεργασία με το ειδικό κλιμάκιο του Ινστιτούτου Μεσογειακών και Δασικών Οικοσυστημάτων και Τεχνολογίας Δασικών Προϊόντων (Ι.Μ.Δ.Ο. & Τ.Δ.Π.) και του Δασαρχείου Ναυπάκτου, από τη στιγμή που εντοπίστηκε το κρούσμα της ασθένειας του μεταχρωματικού έλκους σε άτομο πλατάνου στην παραλία Ψανής, ανακοινώνουμε ότι:

ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΝΤΑΙ ΡΗΤΑ

  1. ΤΟ ΚΛΑΔΕΜΑ
  2. Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΠΙΝΑΚΙΔΩΝ ΚΑΙ ΛΟΙΠΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ (φώτα, κτλ.)
  3. Η ΕΙΣΟΔΟΣ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΩΝ-ΕΚΣΚΑΠΤΙΚΩΝ για πάσης φύσεως χωματουργικές εργασίες σε θέσεις που φύονται πλατάνια
  4. Η ΚΑΘΕ ΕΙΔΟΥΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΠΟΥ ΤΡΑΥΜΑΤΙΖΕΙ ΤΑ ΠΛΑΤΑΝΙΑ
  5. Η ΑΥΘΑΙΡΕΤΗ ΦΥΤΕΥΣΗ ΠΛΑΤΑΝΩΝ

Η ασθένεια του μεταχρωματικού έλκους του πλατάνου είναι θανατηφόρος και νεκρώνει τα δέντρα οποιουδήποτε μεγέθους και ηλικίας, δεν υπάρχει φάρμακο ή ίαση της ασθένειας.

Δεδομένου ότι η διασπορά του μύκητα γίνεται με ανθρώπινες παρεμβάσεις πρέπει να επιδειχθεί στο εξής, από το σύνολο των δημοτών και ιδιαίτερα τους επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται σε σημεία που φύονται πλατάνια, προσοχή και υπευθυνότητα με στόχο τη διάσωση του φυσικού μας πλούτου.

Είμαστε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε διευκρίνιση και σας τονίζουμε ότι στα πλατάνια επεμβαίνουν μόνο οι αρμόδιες υπηρεσίες.

 

LOVE LOGO

Ειδήσεις και σχόλια από και για τη Ναύπακτο
Designed & Developed By 49studio.gr