Νέα απο την Ναύπακτο

EDITORIAL

Κίνδυνος για τα οικονομικά του δήμου Ναυπακτίας αν δεν γίνει η εμποροπανήγυρις τον Οκτώβριο

Η οικονομική κατάσταση του δήμου Ναυπακτίας απασχόλησε σε μεγάλο βαθμό το δημοτικό συμβούλιο που συνεδρίασε με τηλεδιάσκεψη το απόγευμα της Δευτέρας.

Το βασικό θέμα της ημερήσιας διάταξης ήταν η «Διατύπωση προτάσεων και λήψη απόφασης για την τόνωση του τουριστικού προϊόντος που συνδέονται με την τοπική οικονομική ανάπτυξη και την στήριξη των επαγγελματικών κλάδων και επιχειρήσεων πληττόμενων από τα μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωναϊού»με εισηγητή την δήμαρχος Βασίλης Γκίζας.

Ακούστηκαν πολλές ενδιαφέρουσες απόψεις και προτάσεις αλλά την… παράσταση έκλεψε η διαπίστωση του αντιδημάρχου Οικονομικών Σωκράτη Παπαβασιλείου ο οποίος έθεσε καθαρά και απερίφραστα το πρόβλημα.

Όπως τόνισε σε παρέμβασή του υπάρχει ενδεχόμενο ο δήμος Ναυπακτίας να αντιμετωπίσει φέτος σημαντικό έλλειμμα στον προϋπολογισμό του ως συνέπεια των περιορισμών που επιβάλλονται από την πανδημία του κορωναϊού.

Σημείωσε χαρακτηριστικά ότι σε ενδεχόμενο μη πραγματοποίησης των εκδηλώσεων της ετήσιας εμποροπανήγυρις, τον Οκτώβριο στη Ναύπακτο ο δήμος θα έχει απώλεια εσόδων που μπορεί να φτάσει έως και τις 200.000 ευρώ.

Το ποσό αυτό είναι σημαντικό για ένα δήμο όπως η Ναυπακτία και σημείωσε ότι δεν εξισορροπείται από την εξοικονόμηση που έγιναν λόγω της αναβολής εκδηλώσεων όπως του καρναβαλιού, της Μεγάλης Παρασκευής ακόμη και της αναπαράστασης της Ναυμαχίας αν δεν γίνει.

Προφανώς τα οικονομικά του δήμου σε άλλες περιπτώσεις μπορεί να άντεχαν μια απώλεια σε αυτό το ύψος εσόδων, αλλά δεν θα υπάρχει δυνατότητα να δαπανηθούν χρήματα για τη στήριξη των πληττόμενων από τα περιοριστικά μέτρα.

Σε κάθε περίπτωση πάντως, ο αντιδήμαρχος πρότεινε οι οριστικές αποφάσεις να ληφθούν αργότερα όταν θα υπάρχει μια πιο καθαρή εικόνα για τις εξελίξεις και το ενδεχόμενο να υπάρξουν νέα περιοριστικά μέτρα στο μέλλον.

LOVE LOGO

Ειδήσεις και σχόλια από και για τη Ναύπακτο
Designed & Developed By 49studio.gr