Νέα απο την Ναύπακτο

EDITORIAL

Το «μένουμε σπίτι» δεν είναι παιχνίδι: Είναι η απόλυτη αυτοπροστασία μας

Μετά το κλείσιμο των σχολείων, των κινηματογράφων, των θεάτρων και άλλων χώρων δημόσιας συνάθροισης η κυβέρνηση φέρεται να εξετάζει το ενδεχόμενο να κλείσει μπαρ, εστιατόρια και καφέ.

Προφανώς όλα τα παραπάνω συνιστούν ζημιά της ελληνικής οικονομίας αλλά και της ατομικής οικονομίας πολλών συμπολιτών μας. Αλλά δυστυχώς είναι ο μοναδικός τρόπος για να αντιμετωπιστεί μια πανδημία που ευτυχώς ακόμη στην Ελλάδα δεν έχει επιφέρει τεράστιο πλήγμα.
Όσοι εκτιμούν ότι πρόκειται για ένα παιχνίδι ή για σχέδια σκοτεινών κύκλων και παραγόντων που θέλουν να μας πλήξουν και θεωρούν ότι αντιστέκονται με το να παραβαίνουν τα όρια που τίθενται από τους επιστήμονες και την κυβέρνηση δεν κάνουν κακό μόνο στο εαυτό τους, αλλά ενδεχομένως και στους συμπολίτες τους.
Η Ιταλία αποτελεί ένα εξαιρετικά διδακτικό παράδειγμα του τι μπορεί να συμβεί όταν λειτουργούμε αψήφιστα και αλόγιστα.
Από την αρχή υποεκτίμησαν τον κίνδυνο με αποτέλεσμα να υπάρχουν ολέθριες συνέπειες τόσο σε ανθρώπινες ζωές όσο και σε ολόκληρη την εθνική τους οικονομία.
Το παράδειγμα της Κίνας από την άλλη μας γεμίζει ελπίδα. Το γεγονός ότι κινήθηκαν δραστικά και πως στις κεντρικές αποφάσεις πειθάρχησε το σύνολο του πληθυσμού τους βοήθησε ώστε να ξεπεράσουν την κρίση σε εξαιτερικά μικρό χρονικό διάστημα και τώρα να βρίσκονται ήδη στη φάση της ανάταξης.
Πρέπει όλοι να καταλάβουν ότι δεν πρόκειται ούτε για παιχνίδι ούτε για άσκηση.
Τα παιδιά να συνειδητοποιήσουν ότι δεν πρόκειται για έκτακτες προπασχαλινές διακοπές αλλά για κατάσταση έκτακτης ανάγκης.
Οι ηλικιωμένοι να ξεχάσουν για λίγο τις ενημερώσεις στα βιβλιάρια και να μείνουν σπίτι τους σε μπαλκόνια και αυλές.
Όσο πιο γρήγορα πειθαρχήσουμε στις συμβουλές των ειδικών τόσο πιο γρήγορα θα γλυτώσουμε τον εφιάλτη.

LOVE LOGO

Ειδήσεις και σχόλια από και για τη Ναύπακτο
Designed & Developed By 49studio.gr