Νέα απο την Ναύπακτο

EDITORIAL

Επιστολή Γκίζα στους κατοίκους της Ναυπάκτου: Όχι πανικός, ναι εγρήγορση - Κλείνουν τα ΚΑΠΗ

 Με επιστολή του προς τους κατοίκους της Ναυπάκτου, ο δήμαρχος Βασίλης Γκίζας αναφέρεται στον κορωναϊο covid 19 και συνιστά ψυχραιμία αλλά και επαγρύπνηση. Ο ίδιος αναφέρει ότι προληπτικά αποφασίστηκε το κλείσιμο των δύο ΚΑΠΗ, ενώ για τα σχολεία παρέπεμψε σε αποφάσεις του υπουργείου Παιδείας.

Αναλυτικά, στην επιστολή αναφέρονται τα εξής: 

Συνδημότισσες / Συνδημότες,

Σε συνεργασία με όλους τους φορείς και έχοντας διαρκή επικοινωνία με τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), το Υπουργείο Υγείας, το Υπουργείο Παιδείας, τη Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, αλλά και τις υγειονομικές υπηρεσίες του Δήμου μας, αντιμετωπίζουμε το θέμα του νέου κορονοϊού COVID-19 με ψυχραιμία και νηφαλιότητα.

Χωρίς πανικό, αλλά με σύνεση, θα πρέπει πλέον να εφαρμόζουμε πιστά τους απλούς κανόνες προσωπικής υγιεινής και προφύλαξης: προχωρούμε συστηματικά σε τακτικό και επιμελές πλύσιμο χεριών και σε ορθή χρήση αντισηπτικού, αποφεύγουμε τις χειραψίες, την επαφή χεριών με τα μάτια, τη μύτη και το στόμα για τη μείωση του κινδύνου μόλυνσης, αλλά και τη στενή επαφή με οποιοδήποτε άτομο εμφανίζει συμπτώματα, παραμένουμε στο σπίτι και απέχουμε από την εργασία εφόσον παρουσιάσουμε συμπτώματα λοίμωξης αναπνευστικού και προστατεύουμε τα άτομα που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες. Επιπλέον, φροντίζουμε για το σωστό εξαερισμό και τον αυστηρό καθαρισμό όλων των χώρων. Για κάθε συμβάν, καλούμε στο 1135, το νέο τετραψήφιο αριθμό που έθεσε σε λειτουργία ο ΕΟΔΥ.

Ως Δήμος Ναυπακτίας ενεργοποιούμε με περίσκεψη όλα τα απαραίτητα μέτρα, όπως αυτά υποδεικνύονται από τις αρμόδιες υπηρεσίες. Προς τούτο, από σήμερα και για τις επόμενες δύο εβδομάδες τα ΚΑΠΗ Ναυπάκτου και Γαλατά θα παραμείνουν κλειστά.

Παράλληλα, το υπουργείο Παιδείας παρακολουθεί τις εξελίξεις και θα δώσει τις κατάλληλες εντολές για κλείσιμο των σχολείων, όπου και όποτε αυτό είναι αναγκαίο.

Με εκτίμηση,

Βασίλης Γκίζας

Δήμαρχος Ναυπακτίας

LOVE LOGO

Ειδήσεις και σχόλια από και για τη Ναύπακτο
Designed & Developed By 49studio.gr