Νέα απο την Ναύπακτο

EDITORIAL

Η ανάπλαση φέρνει γκρίνιες στη Ναύπακτο: Όλα θα πάνε καλά αρκεί να μη γίνει σαν το μετρό της Θεσσαλονίκης

Γκρίνιες φέρνει η ανάπλαση στο κέντρο της Ναυπάκτου καθώς όπως είναι φυσιολογικό υπάρχει ταλαιπωρία για πεζούς και για εποχούμενους.

Αυτό συμβαίνει σε κάθε αντίστοιχο έργο και ειδικά στην Ελλάδα αποτελεί κάτι σαν… εθνικό χόμπι η διαμαρτυρία. Φυσικά όλα ξεχνιούνται όταν με το καλό το έργο ολοκληρωθεί και παραδοθεί σε κατοίκους και επισκέπτες.

Αρκεί να μην μετατρέπονται τα έργα σε μετρό Θεσσαλονίκης και να ολοκληρώνονται έγκαιρα μέσα στα χρονοδιαγράμματα. Αυτό είναι το στοίχημα τόσο της δημοτικής αρχής όσο και του εργολάβου που οφείλουν να προσπαθήσουν πρώτον να ελαχιστοποιήσουν στο μέτρο του δυνατού της ταλαιπωρία των πολιτών και δεύτερον να παραδώσουν στους Ναυπάκτιους ένα έργο υψηλής αισθητικής και άρτιας κατασκευής.

Από την πλευρά του δήμου, πάντως, επισημάνθηκαν τα εξής:

Έχοντας θέσει ως προτεραιότητα την έγκαιρη αντιμετώπιση των ζητημάτων που ήταν εξ αρχής αναμενόμενο ότι θα εντοπιστούν με μεγαλύτερη ακρίβεια στην πράξη, αποφασίστηκε και ήδη εφαρμόζεται ως μέτρο, από τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας, 17 Φεβρουαρίου 2020, η συνεχής, κατά τη διάρκεια της ημέρας, παρουσία ανδρών της Τροχαίας και αστυνομικών δυνάμεων, στο σημείο εφαρμογής της εργοταξιακής φωτεινής σηματοδότησης για την εναλλάξ κυκλοφορία στο Λιμάνι (συνδετήριο τμήμα της Οδού Αθανασιάδη-Νόβα (Μεσολογγίου) με την Οδό Ιλάρχου Τζαβέλα).

Ειδικότερα, ως επιβεβλημένη έχει κριθεί η παρουσία τους τις ώρες αιχμής προκειμένου να παρεμβαίνουν για την αποσυμφόρηση της κίνησης των οχημάτων.

Όπως επισημαίνει με δήλωσή του ο Δήμαρχος Ναυπακτίας κ.Βασίλης Γκίζας «προτεραιότητά μας αποτελεί η έγκαιρη αντιμετώπιση των ζητημάτων που προκύπτουν. Για το λόγο αυτό βρισκόμαστε σε απόλυτο συντονισμό με τους εμπλεκόμενους. Η διαρκής παρουσία όλων μας στα σημεία εκτέλεσης των εργασιών και στα σημεία εφαρμογής των προσωρινών κυκλοφοριακών ρυθμίσεων, αποδεικνύει και θα συνεχίσει να αποδεικνύει στην πράξη τη βούλησή μας για την τήρηση των χρονοδιαγραμμάτων από πλευράς έργου και φυσικά για τη διευκόλυνση της καθημερινότητας των δημοτών.

Ως Δήμος, καταγράφουμε, μελετούμε και θα παρεμβαίνουμε, στο μέτρο του δυνατού, έχοντας ως στόχο τη μείωση της ταλαιπωρίας. Προτρέπουμε ωστόσο τους οδηγούς, να περιορίσουν την επιλογή του αυτοκινήτου στο κέντρο της πόλης, αλλά και να κάνουν χρήση της Περιφερειακής Οδού. Ζητούμε την κατανόηση όλων και ευχαριστούμε για τη συνεργασία. Μην ξεχνάμε ότι πρόκειται για ένα έργο απαιτήσεων που θα αναμορφώσει και θα αναβαθμίσει την πόλη μας».

LOVE LOGO

Ειδήσεις και σχόλια από και για τη Ναύπακτο
Designed & Developed By 49studio.gr