Νέα απο την Ναύπακτο

EDITORIAL

Ο Δήμος Ναυπακτίας είχε προειδοποιήσει για τα σκουπίδια: Ήρθε η ώρα του εισαγγελέα

Πριν από μερικές εβδομάδες ο δήμος Ναυπακτίας είχε καλέσει τους πολίτες να μην πετάνε τα σκουπίδια τους μέσα στην πόλη ή και έξω από αυτήν προειδοποιώντας ότι πρόκειται να εφαρμόσει αυστηρή πολιτική κατά όσων ρυπαίνουν και μάλιστα συστηματικά.

Ο δήμος επανήλθε μιλώντας ειδικότερα για όσους εναποθέτουν σκουπίδια, αδρανή υλικά, κλαδιά και κάθε είδους απορρίμματα σε ελεύθερους χώρους μετατρέποντάς τους σε παράνομες χωματερές.

Ενημέρωσε, δε, ότι ήδη έχουν παραπεμφθεί στον Εισαγγελέα Μεσολογγίου, μετά από εισήγηση του δημάρχου Ναυπακτίας κ. Βασίλη Γκίζα στην αρμόδια Οικονομική Επιτροπή, περιπτώσεις αναφορών για πολίτες που συστηματικά απορρίπτουν σκουπίδια σε συγκεκριμένα σημεία, όπως στην περιοχή Κοκαλέικα Παλαιοπαναγιάς (θέση Σαΐτα), με αποτέλεσμα τη ρύπανση τόσο του περιβάλλοντος χώρου όσο και του παρακείμενου ποταμιού.

Με δεδομένο ότι η προστασία του περιβάλλοντος και της δημόσιας υγείας αποτελούν υποχρέωση τόσο του Δήμου όσο και των ίδιων των δημοτών, καλούμαστε όλοι να διατηρούμε τους ελεύθερους χώρους καθαρούς και να σεβόμαστε τους κανόνες καθαριότητας και αποκομιδής των απορριμμάτων.

Για το θέμα, ο Δήμαρχος Ναυπακτίας δήλωσε: «Αυτό που δεν μπορούμε να ανεχθούμε σε καμία περίπτωση είναι η ασυνειδησία ορισμένων συμπολιτών μας, οι οποίοι εναποθέτουν σκουπίδια ανεξέλεγκτα, τη στιγμή που είτε έχουν τη δυνατότητα να τα τοποθετήσουν σε κάδους είτε να επικοινωνήσουν με την αρμόδια Υπηρεσία του Δήμου για τα πιο ογκώδη. Θα είμαστε αυστηροί απέναντί τους, καθώς δε μας μένει άλλη επιλογή. Χρειάζεται η συνεργασία όλων μας προκειμένου να περιορίσουμε τέτοια φαινόμενα. Η προστασία του περιβάλλοντος και της δημόσιας υγείας αποτελεί θέμα πρώτης προτεραιότητας στην ατζέντα της καθημερινότητας».

LOVE LOGO

Ειδήσεις και σχόλια από και για τη Ναύπακτο
Designed & Developed By 49studio.gr