Νέα απο την Ναύπακτο

EDITORIAL

Νέα εποχή στις σχέσεις του δήμου Ναυπακτίας με τη Γέφυρα: Συζητάμε και είμαστε σε καλό δρόμο

Τη νέα εποχή συνεργασίας και όχι ανούσιας και αδιέξοδης σύγκρουσης με τη Γέφυρα Α.Ε., σηματοδοτεί πλέον ο δήμος Ναυπακτίας με δηλώσεις του αντιδημάρχου Ντίνου Τσουκαλά.

Ο Ντίνος Τσουκαλάς παρουσία και του δημάρχου Βασίλη Γκίζα κατά τη διάρκεια συνάντησης με εκπροσώπους των συλλόγων Ναυπακτίας, απαντώντας σε σχετική ερώτηση ήταν σαφής.

Χωρίς να ασκήσει μετωπική κριτική κατά της προηγούμενης δημοτικής αρχής του Παναγιώτη Λουκόπουλου και του τότε αντιδημάρχου Ανδρέα Κοτσανά που είχαν κηρύξει τον πόλεμο στη Γέφυρα και τη διοίκησή της, ουσιαστικά δήλωσε ότι αλλάζει η στρατηγική του δήμου.

Και από την ανούσια ρητορική και την αντιπαράθεση χωρίς στόχους και όρια η νέα δημοτική αρχή έχει περάσει στη φάση του διαλόγου και της συνεννόησης. Προσέθεσε μάλιστα ότι οι συζητήσεις είναι σε καλό δρόμο αλλά δεν υπάρχει κάτι ανακοινώσιμο αυτή τη στιγμή.
Αναλυτικά, ο Ντίνος Τσουκαλάς, δήλωσε

«Θεωρώ ότι οι σχέσεις του δήμου με τη Γέφυρα πρέπει να μπουν σε νέα βάση. Και στοχευμένα, αλλά ζητώντας συγκεκριμένα πράγματα ρεαλιστικά, υλοποιήσιμα. Με προτάσεις συγκεκριμένες που θα αφορούν πιο πολύ ευπαθείς ομάδες οι οποίες διέρχονται τη γέφυρα ή ανθρώπους οι οποίοι εργάζονται σε καθημερινή βάση. Σε πρώτη φάση να στοχεύσουμε εκεί και να πετύχουμε ενδεχομένως καλύτερες τιμές γι αυτούς.

Τώρα από εκεί και πέρα να ξέρετε ότι δεν είναι κάτι απλό. Η Γέφυρα είναι μία εταιρεία η οποία δουλεύει για το εαυτόν της. Οι κινήσεις οι σωστές που θα γίνουν προς αυτή την κατεύθυνση έχουν να κάνουν με το υπουργείο.

Βέβαια χρειάζονται οι καλές σχέσεις με τους ανθρώπους οι οποίοι διοικούν τη Γέφυρα. Εδώ έχουν να δώσουν πράγματα πόσο μάλλον αν τα έχεις και καλά.

Θεωρώ ότι είναι από τις πρώτες κινήσεις που πρέπει να κάνουμε. Έχουμε ήδη μιλήσει. Δεν έχουμε να ανακοινώσουμε κάτι αυτή τη στιγμή. Απλά σας λέω ότι είμαστε σε καλό δρόμο όσον αφορά τη σχέση μας πρώτα, γιατί δεν ήταν και στην καλύτερη κατάσταση.»

Είναι προφανές ότι τόσο ο Ντίνος Τσουκαλάς, όσο και ο δήμαρχος που ήταν δίπλα του και επιδοκίμασε τις δηλώσεις δεν ήθελε να ρίξει λάδι στη φωτιά για τις δράσεις της προηγούμενης διοίκησης η οποία και συγκρουσιακά λειτούργησε και δεν πέτυχε τίποτε.

Όπως έχει επισημάνει πολλές φορές στο παρελθόν και το Ilovenafpaktos.gr ήταν προφανές ότι επρόκειτο για στρατηγική με έντονη ιδεοληψία στην οποία παρασύρθηκε και ο πρώην δήμαρχος που μάλιστα έχασε και ένα μεγάλο μέρος των κατοίκων του Αντιρρίου, με αψυχολόγητες ενέργειες όπως το ενοίκιο της πλατείας για τη Φιλαρμονική ή τα τοπικά αθλητικά σωματεία. Μόνο και μόνο επειδή είχαν ως χορηγούς τη Γέφυρα.

Είναι επίσης σαφές, όπως αναφέρουν πληροφορίες του Ilovenafpaktos.gr ότι στη νέα αυτή εποχή που ξεκίνησε μέσα από το διάλογο που έχει ξεκινήσει θα υπάρξει τελικά κέρδος και για τις δύο πλευρές.

LOVE LOGO

Ειδήσεις και σχόλια από και για τη Ναύπακτο
Designed & Developed By 49studio.gr