Νέα απο την Ναύπακτο

EDITORIAL

Βασίλης Γκίζας: Ο Λουκόπουλος έφτιαχνε τα έργα χωρίς μελέτες, με κόστος 150% του προϋπολογισμένου

Μια αποκαλυπτική ανακοίνωση εξέδωσε ο δήμος Ναυπακτίας με αφορμή τη συζήτηση για την κατασκευή των πεζοδρομίων στην πόλη της Ναυπάκτου.

Αυτό που έχει ιδιαίτερη σημασία στην ανακοίνωση αυτή είναι η αναφορά στον τρόπο με τον οποίο ο δήμος σχεδίαζε και εκτελούσε τα έργα στην περίοδο της δημαρχίας του Παναγιώτη Λουκόπουλου: Πρόκειται ουσιαστικά για την επιβεβαίωση της κριτικής που είχε ασκηθεί στον τέως δήμαρχο από πολλές πλευρές, μεταξύ των οποίων και το ilovenafpaktos.gr.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση τα έργα ξεκινούσαν χωρίς μελέτες και χωρίς ρεαλιστικό προϋπολογισμό και όταν τελείωναν απλώς διαπιστωνόταν ότι το κόστος έφτανε στο 150% του αρχικού «προϋπολογισμού».

Ειδικότερα, στην ανακοίνωση αναφέρεται:

Με αφορμή τη συζήτηση που αφορά στην κατασκευή των πεζοδρομίων στο ανατολικό τμήμα της πόλης της Ναυπάκτου (Π.Ε.Ο 48) και την οδό Θέρμου, η Δημοτική Αρχή Ναυπακτίας δηλώνει προς γνώση όλων των πολιτών, με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο, ότι τα πεζοδρόμια θα κατασκευαστούν.

Κατά την πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης, 23 Οκτωβρίου 2019, σε καμία περίπτωση δεν τέθηκε ζήτημα προτεραιοτήτων, μεταξύ του έργου των πεζοδρομίων και της αγοράς απορριμματοφόρων, αλλά ζήτημα αλλαγής στη χρηματοδότηση της κάθε ενέργειας.

Απόδειξη των ανωτέρω και συνέχεια της δέσμευσης της Δημοτικής Αρχής αποτελεί το ότι το έργο των συγκεκριμένων πεζοδρομίων και η χρηματοδότησή τους θα συμπεριληφθούν στο Τεχνικό Πρόγραμμα του 2020, το οποίο και θα ψηφιστεί τον επόμενο μήνα (Νοέμβριο 2019).

Αξίζει εδώ να αναφερθεί ότι ο συγκεκριμένος τρόπος υλοποίησης, εξετάζοντας τη χρηματοδότηση του έργου, είναι ο ίδιος με εκείνον που εφάρμοσε η Δημοτική Αρχή του κ. Τάκη Λουκόπουλου, με μία όμως βασική διαφορά ως προς την ουσία του έργου. Για τα συγκεκριμένα πεζοδρόμια αυτή τη στιγμή δεν υπάρχουν μελέτες με αποτέλεσμα να έχει χαθεί πολύτιμος χρόνος. Αυτά που θα κατασκευαστούν όμως, από εδώ και στο εξής θα πληρούν εξαρχής το σύνολο των προϋποθέσεων, βάσει των απαραίτητων μελετών, αποφεύγοντας τις παλινωδίες που παρουσιάστηκαν στα ήδη κατασκευασμένα, οι οποίες και κόστισαν στην πορεία του έργου περισσότερα χρήματα στο Δήμο (50% επιπλέον χρήματα επί τις αρχικής συμβάσεως), αλλά και οδήγησαν σε πρόχειρες λύσεις επί πρακτικών ζητημάτων (πχ. απορροή υδάτων).

Η Δημοτική Αρχή και προσωπικά ο Δήμαρχος κ. Βασίλης Γκίζας έχουν τοποθετήσει, από την πρώτη στιγμή, στην κορυφή της ατζέντας τη βελτίωση της καθημερινότητας, την ασφάλεια και την προσβασιμότητα των δημοτών, ζητήματα στα οποία θα ανταποκριθούν με σοβαρότητα και συνέπεια.

Τέλος, και όσον αφορά στο αίτημα της αντιπολίτευσης για τη σύγκλιση έκτακτου Δημοτικού Συμβουλίου για το θέμα αυτό, δημοσίως απαντούν πως το αποδέχονται, καλώντας παράλληλα τους πολίτες των περιοχών αυτών, και όποιον άλλον ενδιαφέρεται να παρακολουθήσει τη συζήτηση, να δώσουν το παρών στην αίθουσα συνεδριάσεων του «Ξενία» προκειμένου να ενημερωθούν αναλυτικά και άμεσα για τα πραγματικά δεδομένα, αποφεύγοντας τη διαστρέβλωση της αλήθειας, στην οποία σκόπιμα κάποιοι επιδίδονται τις τελευταίες ώρες.

LOVE LOGO

Ειδήσεις και σχόλια από και για τη Ναύπακτο
Designed & Developed By 49studio.gr