Νέα απο την Ναύπακτο

EDITORIAL

Με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας οι εκδηλώσεις για τη Ναυμαχία ~ Ξεκινούν το Σάββατο 5 Οκτωβρίου

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα θα γιορταστεί η 448 επέτειο από τη διεξαγωγή της Ναυμαχίας της Ναυπάκτου, μιας από τις σημαντικότερες στην παγκόσμια ιστορία που σήμανε την βαρύτατη ήττα των δυνάμεων της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας.

Οι εκδηλώσεις θα ξεκινήσουν το Σάββατο 5η Οκτωβρίου, θα συνεχιστούν όλη την εβδομάδα και θα κορυφωθούν το επόμενο Σαββατοκύριακο 12 και 13 Οκτωβρίου με την αναπαράσταση και δοξολογία στην οποία θα παραστεί ο πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Έλαβε χώρα στις 7 Οκτωβρίου 1571 στην ευρύτερη περιοχή της Ναυπάκτου (τότε Λέπαντο), με αντιπάλους τα χριστιανικά κράτη της Δύσης και την Οθωμανική Αυτοκρατορία. Έληξε την ίδια μέρα, με θριαμβευτική επικράτηση των Δυτικών. «…ήταν η πιο μεγαλόπρεπη στιγμή που γνώρισαν οι περασμένοι ή τούτοι οι σημερινοί καιροί, ή που θα δούνε οι μελλούμενοι…» έγραψε ο συγγραφέας του «Δον Κιχώτη» Μιγκέλ ντε Θερβάντες που συμμετείχε στη ναυμαχία.

Ο Δήμος Ναυπακτίας διοργανώνει την 448η επέτειο από τη Ναυμαχία της Ναυπάκτου με αρκετές και ξεχωριστού ενδιαφέροντος εκδηλώσεις (συναυλία, δράσεις για παιδιά, προβολή ταινίας, κλπ.).

H 70μελής διάσημη μπάντα της Φιλαρμονικής Εταιρείας «Μάντζαρος» θα εμφανιστεί συναυλιακά στο ενετικό λιμάνι της Ναυπάκτου στις 5 Οκτωβρίου (σε περίπτωση δυσμενών καιρικών συνθηκών η συναυλία θα πραγματοποιηθεί στην Παπαχαραλάμπειο Αίθουσα Ναυπάκτου).

Ο γνωστός ιστορικός Θάνος Βερέμης σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Φιλολόγων Ναυπακτίας θα παρουσιάσουν τον αντίκτυπο της Ναυμαχίας σε Ανατολή και Δύση, στις 9 Οκτωβρίου στο αρχοντικό Μπότσαρη.

Ξεχωρίζει η Αναπαράσταση της Ναυμαχίας της Ναυπάκτου θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 12 Οκτωβρίου και ώρα 20.30 στο ενετικό λιμάνι. Φέτος τα σκηνικά θα είναι εμπνευσμένα από τον γνωστό για το αντιπολεμικό του μήνυμα, πίνακα «Guernica» του διάσημου Ισπανού ζωγράφου P. Picasso.

Οι εορτασμοί για την 448η επέτειο θα ολοκληρωθούν την Κυριακή 13 Οκτωβρίου με την αρχιερατική λειτουργία, τη δοξολογία και την επιμνημόσυνη δέηση στο ιστορικό λιμάνι της Ναυπάκτου, παρουσία του προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου.

Χορηγοί της εκδήλωσης είναι η περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, η Γέφυρα, τα Εκπαιδευτήρια Πάνου, η Siba Sports και η Orfanos Estate.

Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα των εκδηλώσεων:

naumaxia ekdiloseis 2019

LOVE LOGO

Ειδήσεις και σχόλια από και για τη Ναύπακτο
Designed & Developed By 49studio.gr