Νέα απο την Ναύπακτο

EDITORIAL

Ο Γιώργος Σιμάκης πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου ~ Με ενστάσεις η πρώτη συνεδρίαση στη Ναύπακτο

Ολοκληρώθηκαν οι πρώτες ενέργειες της δημοτικής αρχής Ναυπακτίας χωρίς να λείψουν εντάσεις λόγω της διαφορετικής ερμηνείας στην εφαρμογή του Κλεισθένη μεταξύ της πλειοψηφίας και της μειοψηφίας, ειδικότερα σε ότι αφορά στα μέλη των επιτροπών.

Αρχικά στην ειδική συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή αναδείχθηκε το προεδρείο του δημοτικού συμβουλίου, με θητεία έως τις 6 Νοεμβρίου 2021.

  • Πρόεδρος εξελέγη από την παράταξη του δημάρχου "Συνεργασία Πολιτών" ο Γιώργος Σιμάκης.
  • Αντιπρόεδρος εξελέγη από την παράταξη 'Ενωτική Πρωτοβουλία" ο Παναγιώτης Κονίδας.
  • Γραμματέας εξελέγη από την Ανεξάρτητη Δημοτική Κίνηση Ναυπακτίας ο Γιώργος Κοτρώνης.

Μετά την εκλογή του προεδρείου το δημοτικό συμβούλιο εξέλεξε τα μέλη της Οικονομικής Επιτροπής και της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής.

Στην Οικονομική Επιτροπή εξελέγησαν ως τακτικά μέλη οι δημοτικοί σύμβουλοι: Σωκράτης Παπαβασιλείου, Νίκος Δημητρόπουλος, Ηρακλής Μουχτούρης και Ντίνος Τσουκαλάς.

Σύμφωνα με τον νόμο η Οικονομική Επιτροπή έχει πρόεδρο το Δήμαρχο ή αντιδήμαρχο που εκείνος ορίζει και δύο ακόμη αντιδημάρχους που ορίζονται από τον Δήμαρχο.

Στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής εξελέγησαν ως τακτικά μέλη οι δημοτικοί σύμβουλοι: Γιώργος Σιμάκης, Λάμπρος Χρυσανθόπουλος, Χαράλαμπος Καραδήμας και Αθανάσιος Κιούσης.

Σύμφωνα με τον νόμο η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής έχει πρόεδρο το Δήμαρχο ή αντιδήμαρχο που εκείνος ορίζει και δύο ακόμη αντιδημάρχους που ορίζονται από τον Δήμαρχο.

Κατά τη διάρκεια των διαδικασιών για την ανάδειξη των μελών των δύο επιτροπών επικράτησε ένταση καθώς από την πλευρά της αντιπολίτευσης διεκδικήθηκαν επιπλέον θέσεις μελών ενώ η πλευρά της πλειοψηφίας υποστήριξε ότι οι τρεις παρατάξεις, δηλαδή του Γιάννη Μπουλέ και του Ντίνου Τσουκαλά που στηρίζουν τον δήμαρχο Βασίλη Γκίζα δεν έχουν συμπράξει αλλά έχουν προγραμματική συμφωνία και άρα δεν πρέπει να λογίζονται ως μία αλλά ως τρεις, όπως και εξελέγησαν.

Είχαν προηγηθεί τοποθετήσεις των Παναγιώτη Λουκόπουλου και Γιώργου Γούλα που υποστήριξαν ότι η νέα δημοτική αρχή θέλει να «αρπάξει» και τις θέσεις τις αντιπολίτευσης στις επιτροπές του δήμου.

Σχολιάζοντας τη κατάσταση ο πρώην αντιδήμαρχος Κώστας Καρακώστας επισήμανε σε ανάρτησή του στο fb:

Θέλει η σύμπραξη να κρυφτεί, κι η χαρά δεν την αφήνει.

Με την πρώτη συνεδρίαση του δ.σ. Ναυπακτίας, είχαμε και την πρώτη αντιδημοκρατική εκτροπή.
Ή αν το πούμε ποιητικά "Τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα, μου τα 'πες με το πρώτο σου το γάλα".

Από το καλοκαίρι, γνωρίζαμε ότι τρεις παρατάξεις (Γκίζας, Μπουλές, Τσουκαλάς) θα συνδιοικήσουν τον δήμο Ναυπακτίας, σύμφωνα με ανακοίνωση που οι ίδιοι υπογράφουν.

Κυκλοφόρησαν, πριν την ώρα τους και τα ονόματα αυτών που θα κάτσουν στις καρέκλες που προσφέρει η σύμπραξη των τριών.Μια κυρία, μάλιστα, προβάλλεται από τα ΜΜΕ, ως αντιπρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου, έχοντας προεξοφληθεί και το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας στο δημοτικό συμβούλιο αλλά και στο δ.σ. του Λιμενικού Ταμείου. Τόση σιγουριά προσφέρει η σύμπραξη των τριών.

Αλλά "πριν αλέκτωρ φωνήσαι" και οι τρεις, απαρνήθηκαν στα χαρτιά την σύμπραξη, για να κλέψουν τις θέσεις της αντιπολίτευσης στις επιτροπές του δ.σ. και στις επιχειρήσεις του δήμου.

Δεν υπάρχει σύμπραξη. Αυτό που ζείτε λέγεται προγραμματική σύγκλιση, "μας έκαναν μάθημα" οι Γκίζας και Μπουλές.

Και το αρνί με κριθαράκι στο φούρνο, η γιαγιά μου δεν το έλεγε αρνί γιουβέτσι, αλλά το τρώγαμε όλοι την Κυριακή, άσχετα με το πώς το ονοματίζαμε.

ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΗΣ ΚΟΥΤΟΠΟΝΗΡΙΑΣ ΤΩΝ ΤΡΙΩΝ:

Οι παρατάξεις τους καταλαμβάνουν το 86% των θέσεων στις επιτροπές του δημοτικού συμβουλίου, κλέβουν θέσεις της αντιπολίτευσης, αφού δηλώνουν ότι θα συνδιοικούν αλλά θα αντιπολιτεύονται ταυτόχρονα.

Οι κύριοι αυτοί θα φορούν το πρωί το κοστούμι της διοίκησης και το μεσημεράκι τα τζην της αντιπολίτευσης και θα ελέγχουν τον πρωινό εαυτό τους.
Ούτε ο Κιμ Γιόγκ Ουν, δεν το είχε σκεφθεί αυτό, αλλιώς θα είχε τέτοια αντιπολίτευση και η Βόρεια Κορέα.

LOVE LOGO

Ειδήσεις και σχόλια από και για τη Ναύπακτο
Designed & Developed By 49studio.gr