Νέα απο την Ναύπακτο

EDITORIAL

Η Ναυπακτία μετράει τις πληγές της ενώ έρχεται νέα επιδείνωση με τον «Αντίνοο» ~ Άρχισε η καταγραφή

Σε κατάσταση έκτακτη ανάγκης είναι από χθες το Αντίρριο, ενώ το κύμα της κακοκαιρίας χτύπησε μεγάλο μέρος της Ναυπακτίας προκαλώντας μεγάλες ζημιές.

Δυστυχώς, σύμφωνα με τις προβλέψεις από αύριο Τρίτη και για τουλάχιστον δύο ημέρες θα υπάρξει νέα επιδείνωση με τον «Αντίνοο».

Ειδικότερα, με βάση τις προβλέψεις της ΕΜΥ θα επηρεαστούν

Την Τρίτη (16-07-2019) από τις απογευματινές ώρες το Ιόνιο, η Ήπειρος, η Δυτική Μακεδονία, η Δυτική Στερεά, η Πελοπόννησος και πιθανώς πρόσκαιρα η Κεντρική Μακεδονία. Από τις βραδινές ώρες η Θεσσαλία, η Ανατολική Στερεά και κατά τη διάρκεια της νύχτας προς την Τετάρτη (17-07-2019) οι Σποράδες και η κεντρική και βόρεια Εύβοια.

Τις πρωινές ώρες της Τετάρτης (17-07-2019) τα έντονα φαινόμενα στα βορειοδυτικά θα εξασθενήσουν και μέχρι το μεσημέρι θα περιοριστούν στη Θεσσαλία, τις Σποράδες, την Ανατολική Στερεά και πιθανώς την Εύβοια. Εξασθένηση από τις απογευματινές ώρες.

antinoos xartis

 

Η καταγραφή των ζημιών

Από το πρωί της Δευτέρας και με βάση τις αποφάσεις του συνονιστικού που ελήφθησαν την Κυριακή, σε έκτακτη συνεδρίαση, και κήρυξαν το Αντίρριο σε κατάστασης έκτακτης ανάγκης, όσοι έχουν υποστεί τις συνέπειες της κακοκαιρίας μπορουν να υποβάλλουν αίτηση με αναφορά στις ζημιές που έπαθαν, στο Γραφείο Δημότη στο τηλέφωνο 15199 ή στο Φαξ 2634361210. Το τηλέφωνο λειτουργεί τις εργάσιμες μέρες από 7:30 ως 15:00.

Παράλληλα, αποφασίστηκε η δημιουργία τεσσάρων επιτροπών για την καταγραφή των ζημιών σε σπίτια, επιχειρήσεις, υποδομές και οικιακό εξοπλισμό.

Αποφασίστηκε επίσης να απευθυνθούν τόσο στην εταιρεία που διαχειρίζεται την Ιόνια οδό,όσο και στο υπουργείο υποδομών ώστε να ελεγχθούν όλες οι υποδομές της περιοχής.

Στη συνεδρίαση μετείχαν ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας, ο δήμαρχος Ναυπακτίας Παναγιώτης Λουκόπουλος, υπηρεσιακοί παράγοντες, εκπρόσωποι της ΕΛ.ΑΣ. και της Πυροσβεστικής υπηρεσίας και εκπρόσωπος της πολιτικής προστασίας

Την περιοχή του Αντιρρίου είχε επισκεφθεί νωρίτερα και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης για να ενημερωθεί από τον περιφερειάρχη.

LOVE LOGO

Ειδήσεις και σχόλια από και για τη Ναύπακτο
Designed & Developed By 49studio.gr