Νέα απο την Ναύπακτο

EDITORIAL

Σκληρή δήλωση Κατσιφάρα για Νομική Πατρών: Μετωπικά και ανυποχώτητα αντίθετοι στην ακύρωση ίδρυσης

Αντιδράσεις αναμένεται να προκαλέσει η μάλλον ειλημμένη απόφαση της νέας κυβέρνησης και της υπουργού Παιδείας Νίκης Κεραμέως να προχωρήσει άμεσα στην κατάργηση της ίδρυσης Νομικής Σχολής στο Πανεπιστήμιο της Πάτρας που είχε αποφασίσει ο προκάτοχός της Κώστας Γαβρόγλου.

Ήδη πρώτος, ο απερχόμενος περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας έδωσε τον τόνο με μια σκληρή του δήλωση με την οποία τονίζει την κατηγορηματική αντίθεση της τοπικής κοινωνίας. Ενδιαφέρον έχει η αντίδραση του νέου περιφερειάρχη Νεκτάριου Φαρμάκη που εξελέγη με τη στήριξη της Νέας Δημοκρατίας και θα αναλάβει τα καθήκοντά του την 1η Σεπτεμβρίου. Ενδεχομένως όμως η νομοθέτηση της κατάργησης μπορεί να έχει επέλθει νωρίτερα μέσα στο καλοκαίρι.

Αναλυτικά, ο απερχόμενος περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η απόφαση ίδρυσης Νομικής Σχολής στο Πανεπιστήμιο Πατρών είναι μια ιστορική κατάκτηση για την πόλη και για όλη την Δυτική Ελλάδα. Μια κατάκτηση που ήρθε ως αποτέλεσμα πολύχρονων, επίμονων και συστηματικών διεκδικήσεων.

Και θέλω να υπενθυμίσω ότι η 4η Νομική Σχολή, μ’ έδρα την Πάτρα, θα συμβάλει αποφασιστικά στην περαιτέρω ανάπτυξη του Πανεπιστημίου Πατρών και στη διεύρυνση της ακαδημαϊκής του εμβέλειας.

Συνεπώς, κάθε πιθανή πρωτοβουλία που θ’ αποβλέπει στην ακύρωση της Νομικής Σχολής της Πάτρας είναι αυτονόητο ότι θα μας βρει μετωπικά και ανυποχώρητα αντίθετους.

Θα βρει αντίθετους όλους τους φορείς της πόλης και της Περιφέρειας, αντίθετη την πανεπιστημιακή κοινότητα και θέλω να πιστεύω και το σύνολο του πολιτικού προσωπικού της Πάτρας, της Αχαΐας και της Δυτικής Ελλάδας»

LOVE LOGO

Ειδήσεις και σχόλια από και για τη Ναύπακτο
Designed & Developed By 49studio.gr