Νέα απο την Ναύπακτο

EDITORIAL

Όλοι κατά Λουκόπουλου part II ~ «Καλός άνθρωπος, αλλά χρειαζόμαστε καλό δήμαρχο»

Νέος γύρος αντιπαράθεσης στη Ναύπακτο, αυτή τη φορά με την προσπάθεια του απερχόμενου δημάρχου Παναγιώτη Λουκόπουλου να «εξαργυρώσει» στην κάλπη το γεγονός ότι δεν έλαβε κατά τη διάρκεια της θητείας του την αντιμισθία της τάξης των 40.000 ευρώ που δικαιούται ο δήμαρχος της Ναυπακτίας.

Οι απαντήσεις είναι πολλές και σχεδόν όλοι οι ανθυποψήφιοι επισημαίνουν ο καθένας με τον τρόπο του ότι πρόκειται για κίνηση εντυπωσιασμού. Επί της ουσίας, από τις απαντήσεις ξεχωρίζει η παρατήρηση του Γιάννη Νταουσάνη ότι ως συνταξιούχος ο κ. Λουκόπουλος ήταν υποχρεωμένος να διαλέξει. Και επί της… διαδικασίας ξεχωρίζει η ατάκα του Ντίνου Τσουκαλά « Είναι καλός άνθρωπος, αλλά η Ναυπακτία χρειάζεται καλό δήμαρχο».

Αναλυτικά, οι απαντήσεις των υποψηφίων

ΓΙΑΝΝΗΣ ΝΤΑΟΥΣΑΝΗΣ

«Χρησιμοποιώντας τη μέθοδο της προπαγάνδας, ο δήμαρχος Λουκόπουλος Τάκης, κατασκευάζοντας «ειδήσεις», λίγες μέρες πριν τις εκλογές, προσπαθεί να παραπλανήσει τους συνδημότες μας, με στόχο την υφαρπαγή της ψήφους τους και την διατήρηση της θέσης του στην εξουσία.

Επειδή φοβάται, ότι σε λίγες μέρες θα είναι ο απερχόμενος δήμαρχος, προσπαθεί με νύχια και με δόντια να κρατηθεί σ’ αυτήν.

Ενημερώνουμε τους συνδημότες μας, ότι σύμφωνα με το Ν. 3852/2010, οι δήμαρχοι, εφόσον έχουν την ιδιότητα του συνταξιούχου, έχουν το δικαίωμα να επιλέξουν, είτε την αντιμισθία που προβλέπεται για τη θέση αυτή και καταβάλλεται από το δήμο, είτε να παραιτηθούν αυτής.

Και εσείς κ. δήμαρχε, είστε συνταξιούχος. Μην υποτιμάτε λοιπόν την νοημοσύνη των συμπολιτών μας.

Ο επικεφαλής της παράταξής μας, Γιάννης Νταουσάνης, από το 1983 που ασχολείται με την τοπική αυτοδιοίκηση, είτε από την θέση του προέδρου της κοινότητας, είτε από τη θέση του δημάρχου, έχει διαθέσει τις περισσότερες αντιμισθίες, πληρώνοντας εργάτες για να κάνουν διάφορες εργασίες στην τότε κοινότητα Σκάλας και στο δήμο. Έχει προσφέρει προσωπική εργασία. Έχει φυτέψει δεκάδες πλατάνια, έχει τοποθετήσει μόνος του το δίκτυο άρδευσης, τα φροντίζει μόνος του εδώ και χρόνια. Έχει… έχει… έχει.

Δεν βγήκε όμως να το βροντοφωνάξει. Το έκανε απλά και ταπεινά. Και όλα αυτά τα έκανε επί σειρά ετών. Μόνο 5 χρόνια ασχολείστε κ. δήμαρχε με τα κοινά, τα προηγούμενα χρόνια ήσασταν σπίτι σας.

Λυπούμαστε κ. δήμαρχε, για τις μεθόδους που χρησιμοποιείτε για την χειραγώγηση των συμπολιτών μας.

Οι συμπολίτες μας όμως δεν καθοδηγούνται, δεν είναι άβολα πλάσματα. Είμαστε αισιόδοξοι ότι στις 26 Μάη θα αποφασίσουν μια ΝΕΑ ΠΟΡΕΙΑ για το δήμο Ναυπακτίας.

Η κοινωνία πλέον γνωρίζει, μπορεί να κρίνει , να συγκρίνει και να αποφασίσει.»

Ντίνος Τσουκαλάς

«Θα ήθελα να θυμίσω στον απερχόμενο Δήμαρχο κ. Λουκόπουλο πως πριν τη δική του απόφαση να επιλέξει τη σύνταξή του από το μισθό του Δημάρχου, έχουν προηγηθεί αντίστοιχες κινήσεις και άλλων, χωρίς αυτό να γίνεται «θέμα».

Να υπενθυμίσω λοιπόν πως την περίοδο 2008 – 2010 ως πρόεδρος της τότε ΔΕΚΕΑΝ (σήμερα ΚΕΔΝ) είχα επίσης επιλέξει να μην λαμβάνω την προβλεπόμενη από το νόμο αμοιβή μου, γεγονός που είναι ευρέως γνωστό (το συνολικό ύψος ξεπερνά τις 40.000€). Σε αντίθεση με τον πρόεδρο που διαδέχτηκα τότε ο οποίος ακόμη και σήμερα εξακολουθεί να διεκδικεί δικαστικά αυτά τα χρήματα και ο οποίος είναι από τις καινούργιες επιλογές στο ψηφοδέλτιο του κ. Λουκόπουλου. Και την απόφαση αυτή την έλαβα ως απλός Δημοτικός Σύμβουλος, όπως και ως Δημοτικός Σύμβουλος επέλεξα να μην λαμβάνω την προβλεπόμενη από το νόμο αμοιβή σε καμία από τις επιτροπές στις οποίες συμμετείχα.

Αυτό που δεν έχουμε ακούσει ακόμη από τον απερχόμενο Δήμαρχο είναι τον απολογισμό του έργου του, το οποίο είναι εντυπωσιακά φτωχό. Μάλλον για αυτό καταφεύγει σε επικοινωνιακά τρυκ που στοχεύουν στο να προκαλέσουν «συγκίνηση και συμπάθεια»…

Και μπορεί ο κ. Λουκόπουλος να είναι καλός άνθρωπος, δεν το αμφισβητούμε αυτό, όμως η Ναυπακτία χρειάζεται ΚΑΛΟ ΔΗΜΑΡΧΟ!»

Γιάννης Μπουλές

«Η κοινωνία χρειάζεται αλήθειες και όχι επικοινωνιακά πυροτεχνήματα που κάνουν θόρυβο και δημιουργούν εντυπώσεις λίγες ημέρες πριν την κάλπη. Και επειδή με συνέπεια όλα αυτά τα χρόνια υπηρετούμε την αλήθεια, την οποία λέμε και υπερασπιζόμαστε χωρίς ποτέ να υπολογίζουμε πολιτικό κόστος και χωρίς να χρειαζόμαστε «ντελάληδες» ενημερώνουμε τους δημότες για τα εξής:

Όχι μόνο οργανώσαμε και ξεχρεώσαμε το δήμο αλλά αφήσαμε στο ταμείο του 1,4 εκατομμύρια ευρώ. Ποσό το οποίο έδινε τη δυνατότητα στο δήμαρχο Τάκη Λουκόπουλο να αγοράσει τουλάχιστον δέκα οικόπεδα για σχολεία, πλατείες κ.λπ. αντίστοιχα με αυτό που αγόρασε ο δήμος για το 3ο δημοτικό σχολείο.

Αυτά για τα οποία καυχιέται και κόπτεται σήμερα ο δήμαρχος Τάκης Λουκόπουλος τα είχαν κάνει στελέχη της παράταξης μας αθόρυβα, χωρίς τυμπανοκρουσίες και χωρίς διαφήμιση και προβολή Συγκεκριμένα:

Στελέχη που υπηρέτησαν ως πρόεδροι στο δημοτικό συμβούλιο και στη ΔΕΥΑΝ είχαν επιλέξει, όπως προβλέπει ο νόμος και όπως ακριβώς έκανε και ο κ. Λουκόπουλος να παίρνουν τη σύνταξη τους και όχι την αντιμισθία της θέσης. Για την αλήθεια οφείλουμε να πούμε ότι την ίδια επιλογή είχαν κάνει και στελέχη της παράταξης Λουκόπουλου, που πλέον έχουν διαχωρίσει τη θέση τους και δεν ανήκουν στην παράταξη του. Γιατί άραγε τα δημοσιεύματα δεν αναφέρθηκαν σε όλους αυτούς;

Με την προεδρεία δημοτικών εταιρειών επιφορτίστηκαν στελέχη που κατείχαν και άλλη θέση προκειμένου να εξοικονομηθούν και να διασφαλιστούν πόροι για το δήμο (π.χ. ΚΕΔΝ)σε αντίθεση με τη δημοτική αρχή Λουκόπουλου που τις αντίστοιχες θέσεις τις έδωσε σε αμειβόμενα στελέχη.

Στελέχη που υπηρέτησαν επί τέσσερα χρόνια ως πρόεδροι τη Δημοτική Κοινότητα Ναυπάκτου έχοντας αποποιηθεί την αντιμισθία της θέσης.

Όσον αφορά τη συνέπεια και την αξιοπιστία του δημάρχου Τάκη Λουκόπουλου και των στενών συνεργατών του σχετικά με την «τιτάνια» προσπάθεια τους για εξοικονόμηση πόρων από την πρόσληψη του Γενικού Γραμματέα και των ειδικών συνεργατών ας ανατρέξουν οι δημότες στις ανακοινώσεις της Κίνησης Πολιτών το 2011 « …Αντί για τους ειδικούς συνεργάτες, συνεργασία με το Πανεπιστήμιο της Πάτρας Να περιοριστούν τα έξοδα των ειδικών συνεργατών του δημάρχου (150.000 ευρώ τον χρόνο). Ο νόμος δίνει το δικαίωμα στο δήμαρχο να προσλάβει μέχρι έξι το πολύ ειδικούς συνεργάτες. Και ο κ. Μπουλές τερματίζει το κοντέρ από τον πρώτο κιόλας χρόνο. Προσλαμβάνει 3 πολιτικούς μηχανικούς, 2 Οικονομολόγους και 1 για το γραφείο τύπου με το ξεκίνημα της τετραετίας. Κι όμως ο δήμος διαθέτει και μηχανικούς και οικονομολόγους. Κι αν δεν φθάνουν, ας ξεκινήσουμε διαδικασία για την πρόσληψη μόνιμων. Το πιθανότερο όμως είναι να θέλει ανθρώπους της εμπιστοσύνης του, από αυτούς που τον στήριξαν. Όμως έτσι και το κόστος ανεβάζει για τον δήμο και δεν προσλαμβάνουμε συνεργάτες αλλά παρατρεχάμενους». Περίτρανα λοιπόν αποκαλύπτεται ο λαϊκισμός με τον οποίο ασκούσαν αντιπολίτευση. Δια μαγείας , όταν ανέλαβαν την εξουσία ξέχασαν οι ίδιοι να εφαρμόσουν τις συμβουλές που έδιναν και τις προτάσεις που έκαναν για εξοικονόμηση πόρων και αποτελεσματικότερη διοίκηση.

Δυστυχώς όμως ακόμα και σήμερα, λίγες ημέρες πριν τις εκλογές, εξακολουθούν να μετέρχονται τους ίδιους τακτικισμούς και να παραπλανούν τους δημότες. Άλλες είναι οι πραγματικές ανάγκες των δημοτών και οι προσδοκίες της κοινωνίας από αυτούς που την εκπροσωπούν. Είναι κρίμα να υποβαθμίζουν τόσο πολύ τη νοημοσύνη των δημοτών διακυβεύοντας ακόμη και την προσωπική τους αξιοπρέπεια με δήθεν χορηγίες και παροχές με μοναδικό στόχο τη διατήρηση της θέσης τους.

Ως παράταξη έχουμε επιλέξει να λέμε την αλήθεια και να τιμάμε ανθρώπους που με αξιοπρέπεια και πολιτικό ήθος υπηρετούν την κοινωνία έναντι εκείνων που χρησιμοποιούν κάθε μέσο, ακόμα και την ύστατη στιγμή για να σωθούν πολιτικά.

Η κοινωνία πλέον γνωρίζει και μπορεί και κρίνει.»

LOVE LOGO

Ειδήσεις και σχόλια από και για τη Ναύπακτο
Designed & Developed By 49studio.gr