Νέα απο την Ναύπακτο

EDITORIAL

Όλοι κατά Λουκόπουλου ~ Ακύρωσε το debate γιατί οι παρόντες υποψήφιοι ήταν 5 και όχι… 5,33

Με ένα επιχείρημα που ταιριάζει σε φροντιστή προετοιμασίας πανελλήνιων εξετάσεων και όχι σε πολιτική, ο δήμαρχος Ναυπακτίας Παναγιώτης Λουκόπουλος ουσιαστικά ακύρωσε το πρώτο προγραμματισμένο για χθες, debate μεταξύ των υποψηφίων δημάρχων.

Αρχικά με διάφορες αιτιολογίες και διάφορους προφανείς και αφανείς λόγους είχαν αρνηθεί να συμμετάσχουν οι υποψήφιοι δήμαρχοι Ντίνος Τσουκαλάς, Βασίλης Γκίζας και Ανδρέας Κοτσανάς. Είχαν αποδεχθεί οι υπόλοιποι πέντε: Ο Παναγιώτης Λουκόπουλος, ο Γιάννης Μπουλές, ο Γιάννης Νταουσάκης, ο Γιώργος Γούλας και η Ντίνα Μπούρη.

Τελευταία στιγμή και ενώ όλα ήταν έτοιμα ο κ. Λουκόπουλος προσήλθε και ενημέρωσε τους συνυποψηφίους του ότι η συζήτηση δεν μπορεί να γίνει καθώς δεν συμμετείχαν τα 2/3 του συνόλου των υποψηφίων. Υποστήριξε δηλαδή ότι τα 2/3 του οκτώ είναι το έξι και όχι το πέντε.

Η αλήθεια είναι ότι τα 2/3 του οκτώ είναι το 5,33 και άρα μένει να διευκρινιστεί που γίνεται η στρογγυλοποίηση όταν πρόκειται για υποψήφιους δημάρχους.

Μετά από την εξέλιξη αυτή ξεκίνησε η ανταλλαγή ανακοινώσεων και δηλώσεων

Ενωτική Πρωτοβουλία: «Ένα απλό μαθηματικό πρόβλημα για μαθητές Δημοτικού»

Προϋπόθεση για να γίνει μια τηλεοπτική συζήτηση (debate) είναι οι συμμετέχοντες να είναι ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ τα 2/3 των υποψηφίων δημάρχων. Στο Δήμο Ναυπακτίας υπάρχουν 8 υποψήφιοι δήμαρχοι. Προσήλθαν οι 5 υποψήφιοι. Άρα η ανίσωση 5 <8*(2/3) είναι ΑΛΗΘΗΣ!
Επομένως, η συζήτηση δυστυχώς δεν μπορούσε να γίνει. Αυτή ανοίγει στην κοινωνία έστω και αν κάποιοι δεν το θέλουν!

Γιάννης Μπουλές: Ο δήμαρχος «το έβαλε στα πόδια»

Ως παράταξη σε όλη την πορεία μας υπηρετούμε και προασπιζόμαστε το δημόσιο διάλογο, γιατί σεβόμαστε απόλυτα το δικαίωμα του κάθε δημότη να ενημερώνεται εμπεριστατωμένα, ώστε να έχει τη δυνατότητα διαμόρφωσης προσωπικής άποψης, άσκησης κριτικής και ελέγχου. Σε προεκλογική περίοδο καθίσταται ακόμα πιο αναγκαίος ο δημόσιος διάλογος προκειμένου η κοινωνία να κάνει τις επιλογές της για τα πρόσωπα που θα την εκπροσωπήσουν και θα αποφασίζουν για την τύχη της τα επόμενα χρόνια.

Με υψηλό λοιπόν αίσθημα ευθύνης απέναντι στους δημότες ως παράταξη ανταποκρινόμαστε σε κάθε πρόσκληση δημοσίου διαλόγου, προκειμένου να απαντήσουμε σε κάθε ερώτηση και να εκθέσουμε τις θέσεις μας δίνοντας τη δυνατότητα σε όλους τους δημότες να επιλέξουν με πολιτικά αυτοδιοικητικά κριτήρια τους εκπροσώπους τους για την επόμενη δημοτική περίοδο.

Με αυτό το σκεπτικό ανταποκριθήκαμε μετά από πρόσκληση που λάβαμε από το ενημερωτικό μέσο nafsweek.gr στις αρχές Μαρτίου σε debate των υποψηφίων δημάρχων.

Προς μεγάλη μας έκπληξη χθες το βράδυ διαβάσαμε ανακοίνωση του υποψηφίου δημάρχου Βασίλη Γκίζα ότι θα συμμετάσχει μόνο σε ένα debate και όχι στο σημερινό. Με αντίστοιχη έκπληξη διαβάσαμε σήμερα το πρωί ανακοίνωση του υποψηφίου δημάρχου Ντίνου Τσουκαλά με αντίστοιχο περιεχόμενο. Θα περιμέναμε από τους νέους υποψηφίους δημάρχους να επιδιώκουν περισσότερες ευκαιρίες δημόσιου διάλογου, για να εκθέτουν τις θέσεις τους για τα θέματα του δήμου.

Δυστυχώς το σημερινό debate δεν πραγματοποιήθηκε. Την ευθύνη έχει αποκλειστικά ο δήμαρχος Ναυπακτίας και υποψήφιος δήμαρχος Τάκης Λουκόπουλος. Με δική του αποκλειστικά ευθύνη αφαίρεσε από τη ναυπακτιακή κοινωνία το δικαίωμα της ενημέρωσης. Μισή ώρα πριν την έναρξη του debate προσήλθε και ανακοίνωσε στους υπόλοιπους τέσσερις συμμετέχοντες υποψηφίους δημάρχους Γιάννη Μπουλέ, Γιώργο Γούλα, Ντίνα Μπούρη και Γιάννη Νταουσάνη ότι δεν θα πάρει μέρος στο debate με την πρόφαση ότι οι πέντε συμμετέχοντες δεν αντιστοιχούν στα 2/3 των ανακηρυχθέντων υποψηφίων δημάρχων. Στην ένσταση όλων μας ότι τα 2/3 αντιστοιχούν σε 5, 3 άτομα προκλητικά μας απάντησε ότι δεν γνωρίζουμε μαθηματικά!

Παρά τη διαβεβαίωση των υπευθύνων της διοργάνωσης ότι σύμφωνα με το αρμόδιο υπουργείο οι πέντε συμμετέχοντες καλύπτουν τις προϋποθέσεις του νόμου, ο ίδιος πεισματικά αρνήθηκε τη συμμετοχή του και αποχώρησε.

Είναι γνωστό ότι ο κ. Λουκόπουλος φοβάται και αποφεύγει το δημόσιο διάλογο. Να θυμίσουμε ότι και το 2014 αρνήθηκε πριν το δεύτερο γύρο των εκλογών τη συμμετοχή του σε debate με τον υποψήφιο δήμαρχο Γιάννη Μπουλέ.

Για άλλη μια φορά ο δήμαρχος Ναυπακτίας «το έβαλε στα πόδια». Τα πραγματικά αίτια αυτής της συμπεριφοράς του δημάρχου είναι στην κρίση των δημοτών.

Γιάννης Νταουσάνης: έστριψε δια του αρραβώνος

Δεν πραγματοποιήθηκε η προγραμματισμένη εδώ και ένα μήνα περίπου κοινή συνέντευξη των υποψηφίων δημάρχων, από το ΜΜΕ nafsweek, εξαιτίας του δημάρχου Ναυπακτίας Λουκόπουλου Παναγιώτη, ο οποίος τελευταία στιγμή «έστριψε δια του αρραβώνος», αφού πρώτα, παρέδωσε, στους 4 παρευρισκόμενους υποψηφίους δημάρχους που είχαν προσέλθει για να συμμετέχουν στο debate, μαθήματα στρογγυλοποίησης, ότι δηλαδή η στρογγυλοποίηση των 2/3 του 8 είναι το 6 και όχι το 5 (8 είναι οι υποψήφιοι δήμαρχοι Ναυπακτίας).

Ενημερώνουμε τους συνδημότες μας, ότι σύμφωνα με εγκύκλιο του Υπουργείου Εσωτερικών, μετά την ανακήρυξη των συνδυασμών για να συμμετέχουν οι επικεφαλής των παρατάξεων σε κοινές συνεντεύξεις των ΜΜΕ, απαιτείται η συμμετοχή των δύο τρίτων (2/3) τουλάχιστον των ανακηρυχθέντων.

Ξεχνώντας λοιπόν τους κανόνες των μαθηματικών ότι η στρογγυλοποίηση των 2/3 του 8 είναι το 5, (βλέπε απλά μαθηματικά του δημοτικού αλλά και το άρθρο 67 του Ν. 3852/2010, το οποίο αναφέρει χαρακτηριστικά ότι αν κατά τον υπολογισμό του ενός τρίτου (1/3) προκύπτει δεκαδικός αριθμός, τότε ο αριθμός αυτός στρογγυλοποιείται στην αμέσως μεγαλύτερη μονάδα εφόσον πρόκειται για υποδιαίρεση μεγαλύτερη ή ίση του ημίσεως (0,5)»και των παραδειγμάτων που δίνονται από το Υπουργείο Εσωτερικών ότι το ένα τρίτο τουλάχιστον των μελών του συμβουλίου είναι: στα 13μελή συμβούλια οι 4, στα 17μελή συμβούλια οι 6 κλπ), ο κ. Λουκόπουλος εκνευρισμένος αποχώρησε, αποφεύγοντας μ’ αυτό τον τρόπο να συμμετέχει στη συζήτηση, τινάζοντας το debate στον αέρα.

Οι υποψήφιοι δήμαρχοι Γκίζας Βασίλης και Τσουκαλάς Ντίνος με ανακοίνωσή τους λίγες ώρες πριν το debate, αρνήθηκαν την συμμετοχή τους στη διαδικασία αυτή.

Το ίδιο είχε πράξει εξ’ αρχής και ο υποψήφιος δήμαρχος Κοτσανάς Ανδρέας.

Ως συνδυασμός, πιστεύουμε ότι έχουμε υποχρέωση να συμμετέχουμε σε κοινές συζητήσεις που διοργανώνονται, ώστε οι συνδημότες μας να έχουν την ευκαιρία να ακούσουν τις προτάσεις όλων μας , να κρίνουν και να αποφασίσουν.

Είμαστε υπέρ του δημόσιου διαλόγου προκειμένου να ενημερώνεται η κοινωνία και πιστεύουμε ότι η αποφυγή του διαλόγου σημαίνει ότι κάποιοι ενδιαφέρονται γι’ αυτήν μόνο επιφανειακά και όχι ουσιαστικά και δείχνουν πόσο φοβικοί είναι σε μία τέτοια δημοκρατική διαδικασία.

«ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ»: ΣΥΡΙΖέικα μαθηματικά

Η προγραμματισμένη για σήμερα το απόγευμα (15/5/19) διαδυκτιακή συζήτηση του nafsweek, μεταξύ των υποψήφιων Δημάρχων για το Δήμο Ναυπακτίας στο Ε.Κ.Ν.Δ δεν πραγατοποιήθηκε με ευθύνη του νυν Δημάρχου κ. Λουκόπουλου.

Με ΄΄ΣΥΡΙΖέικα΄΄ μαθηματικά ο κ. Λουκόπουλος αρνήθηκε την συμμετοχή του με αποτέλεσμα να μην πραγατοποιηθεί η συζήτηση!!!

Έπρεπε με βάση εγκυκλίου να έχουν προσκληθεί τα 2/3 των υποψηφίων. Είχαν προσκληθεί όλοι. Παραβρέθηκαν οι 5 από τους 8. Και ο κ. Λουκόπουλος είχε την άποψη ότι οι 5 δεν είναι τα 2/3 των 8. Και αποχώρησε. Αυτά είναι τα ΄΄ΣΥΡΙΖέϊκα΄΄ μαθηματικά.

Με προσβλητικό και απαράδεκτο τρόπο απευθύνθηκε ο κ. Λουκόπουλος στους συνυποψηφίους του Δημάρχους των παρατάξεων που συμμετείχαν.

Φαίνεται ο κ. Λουκόπουλος ή ήταν κουρασμένος από την εγκάρδια υποδοχή και το διάλογο που είχε με το κοράκι των πολέμων ΠΑΪΑΤ, ή κατάλαβε ότι η γύμνια των θέσεών του δεν έχει καμιά απήχηση στους πολίτες.

Θέλουν το διάλογο κομμένο και ραμμένο στα μέτρα τους.

Αλλά απ’ ότι φαίνεται διάλογο και δημόσια τοποθέτηση δεν ήθελαν και άλλες παρατάξεις που αρνήθηκαν έγκαιρα να συμμετέχουν.

Αυτή η εξέλιξη επιβεβαιώνει ότι μόνο με ψήφο στη ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ θα γίνει δυνατή η φωνή των πολιτών.

ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΜΑΖΙΚΑ – ΔΥΝΑΤΑ ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΝΑΥΠΑΚΤΙΑΣ

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ, ΠΕΜΠΤΗ 16/5/19 ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ

ΩΡΑ 8 ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ.

Nafswek.gr: Μπλεγμένοι με τα… μαθηματικά και τη μετάφραση!

Μια ημέρα μετά την ακύρωση της προγραμματισμένης εδώ και δύο και πλέον μήνες κοινής συνέντευξης των υποψηφίων δημάρχων Ναυπακτίας από το Nafsweek.gr και αφού έχει καταλαγιάσει η όποια «σκόνη» σηκώθηκε για το θέμα, ως μέσο ενημέρωσης και με σεβασμό στους αναγνώστες και θεατές μας, αλλά και προς τους υποψήφιους δημάρχους που μας τίμησαν με την παρουσία τους στο Debate, θα θέλαμε να δηλώσουμε τα παρακάτω:

Θέση μας, την οποία και δηλώσαμε σε όλους τους υποψηφίους δημάρχους, είναι η συμμετοχή τους στο κάθε βήμα που τους δίνεται, ώστε να επικοινωνούν σε κάθε ευκαιρία μέσα από τον δημόσιο διάλογο με τους δημότες.

Από την πλευρά μας κάναμε την προσπάθειά μας, ξεκάθαροι και χωρίς δεύτερες σκέψεις απέναντι σε όλους τους υποψηφίους, με μοναδικό στόχο την ενημέρωση του Ναυπακτιακού λαού, από τον οποίο και καθημερινά κρινόμαστε ως μέσο ενημέρωσης.

Αν κάποιοι θεωρούν την «έκθεσή» τους στα ΜΜΕ ως περιφερόμενο θίασο και ότι φθείρεται το ίδιο το «προϊόν», είναι άποψή τους και είναι απόλυτα σεβαστή.

Οι υπεκφυγές, τα «ήξεις και αφήξεις» και οι επικοινωνιακοί χειρισμοί και τακτικισμοί, δεν μας αφορούν.

Ευχόμαστε καλή επιτυχία σε όλους τους υποψηφίους δημάρχους Ναυπακτίας με γνώμονα το καλό του Δήμου, αφήνοντας όλα τα υπόλοιπα στην κρίση των δημοτών, που θα έχουν και τον τελευταίο αλλά και τον πιο σημαντικό λόγο στις επερχόμενες Δημοτικές εκλογές της 26ης Μαΐου και της 2ας Ιουνίου 2019.

LOVE LOGO

Ειδήσεις και σχόλια από και για τη Ναύπακτο
Designed & Developed By 49studio.gr