Νέα απο την Ναύπακτο

EDITORIAL

Είναι μακέτο ετούτο το «πράσινο σημείο»; Είναι

Συνεχίζοντας την προσπάθεια που καταβάλει η απερχόμενη δημοτική Ναυπακτίας υπό τον Παναγιώτη Λουκόπουλο να πείσει τους κατοίκους του δήμου να την ψηφίσουν ξανά επιδιώκει την σχεδόν καθημερινή παραγωγή ειδήσεων και «ειδήσεων» προκειμένου να αποδείξει ότι έχει να επιδείξει σημαντικό έργο.

Το ilovenafpaktos.gr έχει και στο παρελθόν αναφερθεί σε αυτή την προσπάθεια επισημαίνοντας ότι φυσικά μέσα σε μια πενταετία έχει υπάρξει έργο από τη δημοτική αρχή, αλλά και ότι το έργο αυτό υπολείπεται σημαντικά του χρόνου που είχε στη διάθεσή της και των μέσων που υπάρχουν. Και για το σκοπό αυτό «βαφτίζονται έργο» διάφορες μελέτες, μακέτες και πολλά αντίστοιχα.

Το νέο επεισόδιο στο σίριαλ είναι η ανακοίνωση του δήμου Ναυπακτίας στην οποία επισημαίνεται ότι «κατατέθηκε από το δήμο η πρόταση για τη δημιουργία πράσινου σημείου, στη Ναύπακτο.» Και η σημείωση ότι «στο δήμο Ναυπακτίας, η υλοποίηση του σχεδίου ολοκληρωμένης διαχείρισης απορριμμάτων, προχωρά χωρίς καθυστερήσεις. Ο Δήμος Ναυπακτίας πρωτοπόρος σε θέματα ανακύκλωσης, προετοίμασε την πρότασή του για δημιουργία μεγάλου «πράσινου σημείου», προϋπολογισμού 1.090.000 ευρώ.
Η έκταση στην οποία θα λειτουργήσει, ανέρχεται σε 4150 τετρ. μέτρα, δίπλα στο χώρο του Βιολογικού καθαρισμού, σε ιδιόκτητο δημόσιο χώρο, που έχει αποκτηθεί από την Κτηματική Εταιρεία του Δημοσίου. Η μέγιστη ικανότητα προσωρινής αποθήκευσης της εγκατάστασης υπολογίζεται σε 2.160 ton./έτος διαχείρισης.
Με την λειτουργία του Πράσινου Σημείου θα δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας. Επιπλέον ο δήμος θα έχει την δυνατότητα να απορροφήσει κονδύλια από διάφορους άξονες χρηματοδότησης. Θα διευκολύνει οικονομικά, δίνοντας οικονομικό κίνητρο, τις επιχειρήσεις και τοπικές αρχές που επιθυμούν ν’ αναλάβουν πρωτοβουλίες προς την κατεύθυνση της μείωσης των απορριμμάτων και της ανακύκλωσης. Θα πετύχει μείωση των αποβλήτων, ειδικά στα βιοαπόβλητα που αποτελούν το μεγαλύτερο και «δυσκολότερο» ρεύμα των Βιοαποδομήσιμων Αστικών Αποβλήτων.

Το έργο εκτός από το κτίριο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, περιλαμβάνει:

Χωματουργικές εργασίες διαμόρφωσης, εργασίες αντιπλημμυρικής προστασίας, έργα οδοποιίας, πύλες, περίφραξη κλπ. Ο εξοπλισμός του Πράσινου Σημείου θα αποτελείται από μεταλλική γεφυροπλάστιγγα δυναμικότητας 60 τόνων, τεμαχιστή – ομογενοποιητή κλαδιών και ογκωδών υλικών, ένα καδοφόρος φορτωτή, 10 container ανοικτά χωρητικότητας 20 κ.μ., δύο container κλειστά χωρητικότητας 20 κ.μ., 10 κιβώτια αποθήκευσης συσσωρευτών χωρητικότητας 500 λίτρων, ημιυπόγειους κάδους αποθήκευσης για έλαια κ.α.»

Και φυσικά μια καλή μελέτη συμπληρώνεται από ενα καλό μακέτο.

LOVE LOGO

Ειδήσεις και σχόλια από και για τη Ναύπακτο
Designed & Developed By 49studio.gr