Νέα απο την Ναύπακτο

EDITORIAL

Γιάννης Μπουλές: Πυροτεχνήματα λαϊκισμού ~Δυστυχώς θα κληθούν να πληρώσουν οι επόμενοι κύριε Λουκόπουλε

Η Ανεξάρτητη Δημοτική Κίνηση Ναυπακτίας του Γιάννη Μπουλέ τοποθετείτε στο θέμα της πληρωμής πρόσθετων αμοιβών για το έργο της αποχέτευσης Ναυπάκτου που η απερχόμενη δημοτική αρχή του Παναγιώτη Λουκόπουλου επιχειρεί να το εμφανίσει λίγες ημέρες πριν τις εκλογές ως τελειωμένο οριστικά.

Όπως έχει ήδη επισημάνει και το ilovenafpaktos.gr δυστυχώς το θέμα δεν μπορεί να κλείσει με μια πολιτική απόφαση, αλλά θα κριθεί τελικά στη Δικαιοσύνη, όπως βρίσκεται εδώ και αρκετά χρόνια.

Σύμφωνα με την ΑΔΚΝ οι ανακοινώσεις της απερχόμενης δημοτικής αρχής συνιστούν «πυροτεχνήματα λαϊκισμού» και προσπαθούν να αποκρύψουν την αλήθεια παρουσιάζοντας ένα θετικό βήμα ως οριστική λύση ενός σοβαρού ζητήματος.

Ειδικότερα, στην ανακοίνωση σημειώνεται:

«Πυροτεχνήματα λαϊκισμού από τη δημοτική αρχή» είναι ο τίτλος της ανακοίνωσης της ΑΔΚΝ, με αφορμή τα όσα έγιναν γνωστά στη διάρκεια της εβδομάδας από την πλειοψηφία του δήμου για το θέμα της αποχέτευσης. Αναλυτικά αναφέρει:

Μετά από 5 χρόνια απραξίας η δημοτική αρχή Λουκόπουλου επιστρατεύει κάθε μέσο για να πείσει τους δημότες για το έργο της. Με πληθώρα υποσχέσεων για έργα που θα κάνει !!! την επόμενη δημοτική περίοδο προσπαθεί να καλύψει την γύμνια μιας ολόκληρης πενταετίας.

Ο κ. Λουκόπουλος με το επιτελείο του έδωσαν στις 6 Μαΐου (μέσα στον προεκλογικό μήνα) συνέντευξη τύπου και ενημέρωσαν του δημότες ότι με απόφαση του υπουργού Υποδομών από 2/5/2019 η ΔΕΥΑΝ απαλλάχθηκε από την οφειλή 2 εκατ. € προς τον εργολάβο του έργου της αποχέτευσης, το οποίο υλοποιήθηκε σε προηγούμενες δημοτικές περιόδους. Μακάρι αυτό να ήταν αλήθεια. Θα ήμασταν οι πρώτοι που θα το χειροκροτούσαμε.

Τι απέκρυψε σκόπιμα από τους δημότες η δημοτική αρχή ;
Η απόφαση του υπουργού, η οποία τυχαία βγήκε μέσα στην προεκλογική περίοδο, δεν απαλλάσσει τη ΔΕΥΑΝ από την οφειλή της. Αυτό θα κριθεί στα δικαστήρια. Συνεπώς ο κ. Λουκόπουλος συνειδητά κρύβει την αλήθεια όταν λέει ότι με την απόφαση αυτή «κατέπεσε το πανωπροίκι» και ότι, κατά τον κ. Καρακώστα, απαλλάχθηκε κάθε οικογένεια του δήμου από 500€ επιβάρυνση.

Οι αλήθειες που δεν ειπώθηκαν στη συνέντευξη
Η υπόθεση της οφειλής βρίσκεται στα Διοικητικά δικαστήρια τα οποία τελικά θα αποφανθούν αν θα πληρωθούν και σε ποιο ποσό οι απαιτήσεις του εργολάβου. Η απόφαση του υπουργού μαζί με τα υπόλοιπα στοιχεία της ΔΕΥΑΝ ελπίζουμε να βοηθήσουν για μια καλή δικαστική απόφαση υπέρ της ΔΕΥΑΝ. Αυτό όμως κανείς δεν μπορεί να το προδικάσει. Γι αυτό και η συνέντευξη έχει αποκλειστικά προεκλογικό χαρακτήρα.

Ο φάκελος του έργου βρίσκεται στον εισαγγελέα ο οποίος ήδη διεξάγει ανακρίσεις για τυχόν ποινικές ευθύνες.

Το ποσό της οφειλής από το 2012 μέχρι σήμερα επιβαρύνεται με τόκους και υπερημερίες και από το ποσό των 1,7 εκατ. € έχει ξεπεράσει τα 2,5 εκατ.€. Ας φαντασθούμε που θα φθάσει όταν θα τελειώσουν τα δικαστήρια.

Οι απαιτήσεις του εργολάβου έχουν πιστοποιηθεί από τους επιβλέποντες του έργου όπως προβλέπει ο νόμος.

Ανεξάρτητα από την όποια υπουργική απόφαση και την όποια Υπηρεσιακή γνωμοδότηση η υπόθεση θα κριθεί στα δικαστήρια και θα τελεσιδικήσει μετά από αρκετά χρόνια. Φυσικά η όποια υποχρέωση προκύψει για τη ΔΕΥΑΝ θα «σκάσει» στα χέρια μιας άλλης δημοτικής αρχής και θα είναι πολλαπλάσια του αρχικού ποσού. Αυτό όμως δεν αφορά τη δημοτική αρχή Λουκόπουλου, που προεκλογικά προσπαθεί να σωθεί επιστρατεύοντας κάθε μέσο.

Αφού λοιπόν τελικά η υπόθεση θα κριθεί στα δικαστήρια ρωτάμε τον δήμαρχο και περιμένουμε μια ξεκάθαρη απάντηση: το όποιο ποσό αποφασίσει το δικαστήριο σε βάρος της ΔΕΥΑΝ ποιος θα πληρώσει ; Αυτή την απάντηση περιμένουν οι δημότες και αυτό προσπαθεί με κάθε τρόπο να κρύψει ο δήμαρχος και οι συνεργάτες του.

Δυστυχώς η δημοτική αρχή βρίσκεται σε λάθος δρόμο. Η όποια οφειλή προκύψει για τη ΔΕΥΑΝ θα πληρωθεί από τους δημότες της Ναυπάκτου, αντί να πληρωθεί από αυτούς που πραγματικά ευθύνονται.

Κύριοι της δημοτικής αρχής.
κανένα προεκλογικό τέχνασμα δεν μπορεί να αλλάξει την πραγματικότητα που δημιουργήσατε σε βάρος της ΔΕΥΑΝ και του δήμου».

LOVE LOGO

Ειδήσεις και σχόλια από και για τη Ναύπακτο
Designed & Developed By 49studio.gr