Νέα απο την Ναύπακτο

EDITORIAL

Η αντίστροφη μέτρηση για τις εκλογές ~ Μάχη για υποψήφιους, ουσία, αλλά και εντυπώσεις

Η προεκλογική περίοδος έχει ξεκινήσει και επισήμως. Οι περισσότεροι υποψήφιοι δήμαρχοι στη Ναυπακτία συνεχίζουν τις ανακοινώσεις υποψηφίων δημοτικών συμβούλων και τις επισκέψεις.

Όλοι ετοιμάζονται για την τελική ευθεία επιχειρώντας να διαμορφώσουν το καλύτερο δυνατό ψηφοδέλτιο καθώς με το νέο εκλογικό νόμο, τα πρόσωπα των δημοτικών συμβούλων αποκτούν ιδιαίτερη σημασία, τόσο για την ημέρα της εκλογής όσο και για τη θητεία που θα ακολουθήσει.
Είναι σαφές ότι στη συντριπτική πλειοψηφία των περιπτώσεων και ειδικά στη Ναύπακτο ο δήμαρχος που θα εκλεγεί στο δεύτερο γύρο δεν θα έχει την πλειοψηφία του δημοτικού συμβουλίου και ως εκ τούτου θα πρέπει να επιδιώξει και προγραμματικές συγκλίσεις αλλά και εξαιρετικές διαπροσωπικές σχέσεις με ανθρώπους που θα πρέπει να βάλουν πάνω από ενδεχόμενες αντιπαραθέσεις τους, την ίδια τη Ναυπακτία.

Σπυρόπουλος υποψήφιος με Τσουκαλά

Έτσι, στις τελευταίες κινήσεις καταγράφεται η ανακοίνωση της υποψηφιότητας του ανεξάρτητου δημοτικού συμβούλου με το ψηφοδέλτιο υπό τον Ντίνο Τσουκαλά

«Αποτελεί ιδιαίτερη τιμή η απόφαση του Ντίνου Τσουκαλά να με συμπεριλάβει στο ψηφοδέλτιό του, μαζί με άξιους συναδέλφους.Ο Ντίνος Τσουκαλάς έχει αποδείξει το ανιδιοτελές ενδιαφέρον του για τα τοπικά δρώμενα και έχει αφήσει θετικό αποτύπωμα σε όλες τις δράσεις που συμμετείχε. Λέμε ΟΧΙ στους επαγγελματίες και του εμπόρους συνειδήσεων. ΝΑΙ λέμε στους ενεργούς πολίτες. Ο Ντίνος Τσουκαλάς διαχρονικά είναι Ενεργός Πολίτης», δήλωσε ο κ. Σπυρόπουλος.

Παράλληλα, στον ίδιο συνδυασμό «Πρωταγωνιστής ο άνθρωπος» εκπρόσωπος Τύπου ορίστηκε ο γνωστός πολιτικός μηχανικός Δημήτρης Παπαναστασόπουλος.

Ο κ. Παπαναστασόπουλος στο παρελθόν είχε διατελέσει αντιδήμαρχος του δήμου Ναυπάκτου, διαθέτει εμπειρία τόσο στον αυτοδιοικητικό τομέα.

Τα εγκαίνια του Γιάννη Μπουλέ

Τα εγκαίνια εκλογικού κέντρου Ανεξάρτητης Δημοτικής Κίνησης Ναυπακτίας του Γιάννη Μπουλέ θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή 19 Απριλίου 2019 στις 20.00. Το γραφείο θα φιλοξενείται στην οδό Ιλ. Τζαβέλλα 45.

Παράλληλα, η παράταξη του κ. Μπουλέ έδωσε στη δημοσιότητα ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα για την πόλη της Ναυπάκτου.

Το όραμά μας: Καστρόπολη Ναυπάκτου

Διάλογος με την κοινωνία, Συνεργασία με όλους

Τα μεγάλα προβλήματα του Δήμου μας δεν μπορούν να αντιμετωπισθούν σε μια δημοτική περίοδο. Η ανάγκη για μακροπρόθεσμο σχεδιασμό έχει ωριμάσει. Η παράταξή μας θα πρωτοστατήσει, ώστε μετά από εκτενή διάλογο να καταλήξουμε σε ένα μακροπρόθεσμο πρόγραμμα το οποίο θα υλοποιείται τμηματικά ανεξάρτητα από την εκάστοτε δημοτική αρχή.

Με αυτό ως δεδομένο και με συνέπεια και όραμα για τη “Ναυπακτία του αύριο” η παράταξή μας καταθέτει τις προτάσεις της για τα μεγάλα θέματα της πόλης και του δήμου μας.

Αφετηρία των προτάσεών μας η Καστρόπολη της Ναυπάκτου.

Καστρόπολη Ναυπάκτου «Η Καρδιά της Ναυπακτίας»

Η ανάδειξη της Ναυπάκτου σε Καστρόπολη με το Πολιτιστικό Μονοπάτι που τη διαπερνά αποτελούσαν τον πυρήνα του προγράμματός μας το 2010. Στο πλαίσιο αυτό ως δημοτική αρχή την περίοδο 2011-2014 βάλαμε τις βάσεις για την επίτευξη αυτού του στόχου. Σε στενή συνεργασία με το Υπουργείο Πολιτισμού, την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και το Πανεπιστήμιο Πατρών:

  • Εκπονήσαμε το Ολοκληρωμένο Σχέδιο Αστικής Ανάπτυξης (ΟΣΑΑ) για την ανάδειξη της Καστρόπολης και συμμετείχαμε σε πρόγραμμα για την αξιοποίηση της πολιτιστικής κληρονομιάς με σεβασμό στο Περιβάλλον (Cherplan)
  • Εμπνευστήκαμε την ιδέα, σχεδιάσαμε, εκπονήσαμε και ωριμάσαμε τη μελέτη για το Πολιτιστικό Μονοπάτι
  • Προχωρήσαμε στην αγορά ιδιοκτησίας, την απομάκρυνση κτίσματος και την απελευθέρωση παρακείμενου προβλεπόμενου δρόμου για την ανάδειξη της Δυτικής Πύλης του Κάστρου
  • Απομακρύναμε περίπτερα από το ιστορικό κέντρο της πόλης.
  • Προωθήσαμε την πρόταση ρυμοτομικής χωροθέτησης του Πολιτιστικού Πάρκου και ανοιχτού θεάτρου στην περιοχή Βατόβρυση (πρώην ΔΟΥ), Μεγαλομάτας, Φαλτσοπόρτι.
  • Συμβάλαμε στην αποκατάσταση των επάλξεων του Δυτικού τείχους και του Περιδρόμου του στο Λιμάνι της Ναυπάκτου.
  • Εντοπίσαμε με υποθαλάσσια βιντεοσκόπηση φθορές του Λιμένα της Ναυπάκτου
  • Συμβάλαμε στην καθιέρωση του Φετιχιέ Τζαμί ως πολιτιστικού χώρου περιοδικών εκθέσεων
  • Εκπονήσαμε κυκλοφοριακές μελέτες για την οργάνωση της Καστροπολιτείας, και του Ιστορικού Κέντρου

Προωθήσαμε τη βελτίωση του σχεδίου ΠΔ για το Οικιστικό της Ναυπάκτου, δεσμεύσαμε πιστώσεις και προωθήσαμε ενέργειες για την επανεκκίνηση του ΓΠΣ. 

Να σημειωθεί ότι για τη συνέχιση των παραπάνω έργων η Παράταξή μας από τη θέση της αντιπολίτευσης την περίοδο 2014-2019 στήριξε τις ενέργειες της δημοτικής αρχής Λουκόπουλου.

Συνεχίζουμε το Όραμά μας για την Καστρόπολη της Ναυπάκτου

Βιώσιμη Καστρόπολη

Σε συνεργασία με το ΥΠΠΟ, την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και το Πανεπιστήμιο Πατρών κρίνουμε αναγκαία τη σύσταση Φορέα Διαχείρισης – Γραφείο Παλιάς Πόλης για την Καστρόπολη Ναυπάκτου.

Με κατεύθυνση την ήπια και πεζοδρομημένη κυκλοφορία στην Καστρόπολη και το Ιστορικό Κέντρο της πόλης είναι αναγκαίος ο σχεδιασμός νέου κυκλοφοριακού μοντέλου στο πλαίσιο του Νέου ΓΠΣ

Άμεση εφαρμογή κυκλοφοριακής μελέτης και συστήματος ελεγχόμενης στάθμευσης μέσω ηλεκτρονικών εφαρμογών.

Αυστηρή τήρηση του ωραρίου φορτοεκφόρτωσης προμηθειών των καταστημάτων καθώς και προσαρμογή των θέσεων TAXI, στάσεων αστικής και τουριστικών λεωφορείων

Πρόγραμμα εκσυγχρονισμού δικτύων υποδομής των συνοικιών εντός των Τειχών (ΔΕΗ, ΔΕΥΑΝ, ΟΤΕ κλπ)

Ήπιος, σύγχρονος και ολοκληρωμένος φωτισμός εντός των συνοικιών της Καστροπολιτείας

Πρόγραμμα ανάδειξης λοιπών μνημείων, κρηνών και κτιρίων ιστορικού & αρχιτεκτονικού ενδιαφέροντος

Ολοκληρωμένη διαχείριση απορριμμάτων και υπολειμμάτων εντός της Καστρόπολης

Συνεργασία με συναρμόδιους για την εκπόνηση μελετών για το πευκοδάσος του Λόφου του Κάστρου καθώς και για τα υδρογεωλογικά φαινόμενα του Λόφου.

Διαμόρφωση πάρκου πρασίνου, διαδρομών για πεζοπορία και ορεινή ποδηλασία και θέσεων θέασης στο δασικό τμήμα του Λόφο του Κάστρου.

Λιμάνι Κάστρου Ναυπάκτου

Άμεση συνεργασία με ΥΠΠΟ για την μελέτη τεκμηρίωσης, αποκατάστασης και ανάδειξής του.

Προστασία και βελτίωση των λιμενικών υποδομών του.

Επέκταση της πλακόστρωσης του εσωτερικού διαδρόμου του για την ασφαλέστερη χρήση από τους αλιείς και επισκέπτες.

Φωτισμός των θαλάσσιων Τειχών και συνολικός φωτισμός του.

Ακρόπολη Κάστρου Ναυπάκτου

Η πρόσβαση στην Ακρόπολη του Κάστρου πρέπει να εξασφαλισθεί και από την Πυλίδα (Κερκόπορτα) ώστε η Ακρόπολη να αποτελέσει, για όσους το επιλέγουν, αφετηρία για την επίσκεψη του μνημείου από την κορυφή προς το λιμάνι. Για το σκοπό αυτό πρέπει να επεκταθεί ο δρόμος που οδηγεί στο Κάστρο μέχρι τον περιφερειακό όπου προτείνουμε να διαμορφωθεί κόμβος. Για το λόγο αυτό είναι αναγκαία επίσης η δημιουργία χώρου στάθμευσης και χώρου υποδοχής επισκεπτών (τουριστικό περίπτερο).

Πολιτιστικό Μονοπάτι

Ολοκλήρωση της Α΄ Φάσης της διαμόρφωσης του Πολιτιστικού Μονοπατιού με επέκταση του στο σύνολο της πόλης

Με αφετηρία την Ακρόπολη του Κάστρου η διαμόρφωση του Πολιτιστικού Μονοπατιού θα αποτελέσει διαδρομή αναφοράς στο σύνολο των επισκεπτών και Tour Operators ως βιώσιμη πρόταση ανάδειξης της πολιτιστικής κληρονομιάς αλλά και ανάπτυξης

Ολοκλήρωση του Πολιτιστικού Μονοπατιού μέχρι το Μουσείο Ναυπηγικής τέχνης που έχει χωροθετηθεί στο αλσύλλιο που βρίσκεται ο Ναυτικός Όμιλος

Σύνδεση του Πολιτιστικού Μονοπατιού με τον Περίδρομο των Τειχών του Κάστρου

Συμπληρωματικές αναπλάσεις στην διαδρομή του Πολιτιστικού Μονοπατιού

Ολοκλήρωση της πρότασης ανάπλασης του Λόφου της Δεξαμενής ως πάρκο αναψυχής (παιδική χαρά, ανοιχτό σινεμά, αναψυκτήριο) στα πλαίσια του σχεδιασμού του Cherplan και του Πολιτιστικού Μονοπατιού

Δημιουργία ηλεκτρονικής εφαρμογής για το Πολιτιστικό Μονοπάτι και εξειδίκευση πληροφοριακής σήμανσης

Πολιτιστικό Πάρκο & Διοικητήριο

Επικαιροποίηση προτάσεων αναθεώρησης ρυμοτομικού σχεδίου, επέκταση αναθεώρησης για το σύνολο της πόλης, χωροθέτηση Πολιτιστικού Πάρκου στην Βατόβρυση, Μεγαλομάτα.

Χωροθέτηση νέου Διοικητηρίου και δημοσίων υπηρεσιών στα πλαίσια του νέου ΓΠΣ και προώθηση ενεργειών κατασκευής τους, ώστε το σημερινό Δημαρχείο να χρησιμοποιηθεί για πολιτιστικό σκοπό.

Συνεργασία για τη σταδιακή απομάκρυνση χρήσεων δημόσιων υπηρεσιών από το Πολιτιστικό Πάρκο και επανάχρηση των κτιρίων με πολιτιστικό & τουριστικό σκοπό.

Διαμόρφωση του Παλιού Νοσοκομείου (Οικονομική Υπηρεσία Δήμου) σε Βρεφονηπιακό Παιδικό Σταθμό.

Αρχιτεκτονικοί διαγωνισμοί & αναπλάσεις

Αρχιτεκτονικό διαγωνισμό για την ολοκλήρωση της ανάπλασης του ιστορικού κέντρου για την Πλατεία Λιμένος, Στενοπάζαρο, Πάρκο Θερβάντες, την Δυτική Πύλη του Κάστρου.

Αρχιτεκτονικό Διαγωνισμό για το Πολιτιστικό Πάρκο και τη διαμόρφωση Ανοιχτού Θεάτρου

Συνεργασία με το ΥΠΠΟ για την ανάπλαση του χώρου του Βεζύρ Τζαμί και αναστύλωση, αποκατάσταση και πιλοτική επανάχρηση των Οθωμανικών Λουτρών

Ανάπλαση των συνοικιών Μικρό Βαρούσι & Μεγαλομάτα

LOVE LOGO

Ειδήσεις και σχόλια από και για τη Ναύπακτο
Designed & Developed By 49studio.gr