Νέα απο την Ναύπακτο

EDITORIAL

Σε πλήρη ομηρία ο Λουκόπουλος ~ Συμφώνησε με τη Σμπούκη αλλά δεν είχε ρωτήσει τον Κοτσανά

Δεν κοπάζει με τίποτε η αναταραχή στην Ενωτική Πρωτοβουλία, την παράταξη του δημάρχου Ναυπακτίας Παναγιώτη Λουκόπουλου. Και αυτό αφενός αποδεικνύει το βάθος του ρήγματος που υπάρχει και αφετέρου αναδεικνύει τον τρόπο με τον οποίο συγκολλήθηκαν παράταιροι άνθρωποι που είχαν ως μόνο στόχο την κατάληψη της δημαρχίας.

Το νέο επεισόδιο είναι εξαιρετικά σημαντικό και αφορά στις σχέσεις του δημάρχου με τον αντιδήμαρχο Ανδρέα Κοτσανά. Φέροντας μνήμες από παλαιότερα επεισόδια στη Ναύπακτο όταν ο κ. Λουκόπουλος και λόγω χαρακτήρα επεδίωξε –και πέτυχε τότε- να συγκαλύψει τις αντιθέσεις και τις αντιπαραθέσεις.

Τώρα όμως λίγες εβδομάδες πριν τις εκλογές, ενώ η Ενωτική Πρωτοβουλία μοιάζει να βρίσκεται σε μεγάλη φουρτούνα, καθώς τα επεισόδια είναι διαδοχικά, σχεδόν καθημερινά.

Και ενώ όλοι έβλεπαν την παραίτηση του Θωμά Κοτρωνιά από τη θέση του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου και την ανεξαρτητοποίησή του ανέμεναν την αντίστοιχη κίνηση του αντιδημάρχου Πολύκαρπου Σωτηρόπουλου ξέσπασε ένα επεισόδιο που ενδεχομένως θα είναι καθοριστικό για την Ενωτική Πρωτοβουλία.

Το πρωί της Τετάρτης, ο δήμαρχος Ναυπακτίας Τάκης Λουκόπουλος συναντήθηκε με τη δημοτική σύμβουλο και πρόεδρο της ΔΕΥΑΝ Αγγελική Σμπούκη, η οποία το τελευταίο χρονικό διάστημα είχε χαμηλώσει τους τόνους και μάλιστα είχε επιλέξει να απουσιάσει από το τελευταίο δημοτικό συμβούλιο που τέθηκε το θέμα των αποχωρήσεων στελεχών από τη δημοτική πλειοψηφία.

Επισκέφθηκε λοιπόν το Δημαρχείο και ύστερα από διεξοδική συζήτηση βρέθηκε κοινός τόπος και οι δύο πλευρές «έδωσαν τα χέρια» ώστε να προχωρήσουν και να θεωρήσουν το «επεισόδιο» λήξαν. Άλλωστε η κυρία Σμπούκη αρχικά είχε ζητήσει παράταση χρόνου για να απαντήσει στο ερώτημα αν θα συνεχίσει και στις επερχόμενες εκλογές στο πλευρό Λουκόπουλου.

Έτσι, συμφώνησαν η κυρία Σμπούκη να παραμείνει στη θέση της πρόεδρου της ΔΕΥΑΝ και να είναι υποψήφια στις εκλογές. Για αυτό έθεσε έναν μοναδικό όρο. Να μην είναι υποψήφιος στη Ναύπακτο ο αντιδήμαρχος Ανδρέας Κοτσανάς που το 2014 εκλέχθηκε με βάση τη ΔΕ Αντιρρίου.

Και αυτό γιατί το τελευταίο χρονικό διάστημα πυκνώνουν οι φήμες ότι ο κ. Κοτσανάς θα ζητήσει εσωτερική μετεγγραφή καθώς όπως «ψιθυρίζεται» το κλίμα στο Αντίρριο είναι εξαιρετικά βαρύ γι’ αυτόν. Η αιτία φυσικά είναι η μετωπική αλλά ταυτόχρονα και αδιέξοδη μετωπική του αντιπαράθεση με τη Γέφυρα Α.Ε. που τον έχει φέρει σε πλήρη διάσταση με μεγάλα τμήματα των πολιτών του Αντιρρίου καθώς κατηγορείται ότι μποϋκοτάρει συστηματικά κάθε σύλλογο ή φορέα που δέχεται να συνομιλεί με τη Γέφυρα και να δέχεται χορηγία από αυτήν. Άλλωστε, όλοι θυμούνται τις καταγγελίες των αθλητικών σωματείων του Αντιρρίου, το επεισόδιο με τη γιορτή της Φιλαρμονικής και τις αντιπαραθέσεις με την Ένωση Επαγγελματοβιοτεχνών Αντιρρίου.

Μάλιστα για να επισφραγιστεί η συμφωνία τους ακολούθησε κοινή επίσκεψη του δημάρχου και της προέδρου της ΔΕΥΑΝ στον Βιολογικό της Ναυπάκτου και στο έργο των πεζοδρομίων στο Σκα, που εμπλέκεται η ΔΕΥΑΝ.

Και όλα έδειχναν ότι ο κ. Λουκόπουλος κατάφερε να κλείσει ένα μικρό μέτωπο που εκτός των άλλων θα του επέτρεπε να μη χάσει και τη δεδηλωμένη πλειοψηφία στο δημοτικό συμβούλιο, λίγες ώρες αργότερα, το απόγευμα ο Ανδρέας Κοτσανάς τα ανατίναξε όλα.

Προφανώς, για τον αντιδήμαρχο Αντιρρίου προέχει η εκλογική επιβίωση και όχι μόνο εξέφρασε σφοδρές αντιρρήσεις για τη συμφωνία του δημάρχου με την Αγγελική Σμπούκη αλλά και ζήτησε τη διαγραφή της από την παράταξη, χαρακτηρίζοντάς την «ξένο σώμα».

Έφτασε μάλιστα στο σημείο να θέσει ανοιχτά το εκβιαστικό δίλημμα ότι αν η διαγραφή δεν γίνει έως την Καθαρή Δευτέρα, θα είναι ο ίδιος που θα αποχωρήσει από την παράταξη. Και δεν είναι η πρώτη φορά που το κάνει χωρίς προφανώς να δίνει καμία σημασία από το γεγονός ότι η ικανοποίηση αυτού του αιτήματος σηματοδοτεί έναν καταρρακωμένο δήμαρχο που απλώς προεδρεύει, χωρίς κανένα κύρος και επιρροή μέσα στην ίδια του την ομάδα.

Κατά την συζήτηση που ακολούθησε, αντίθετοι στην πρόταση Κοτσανά στάθηκαν οι αντιδήμαρχοι Κώστας Καρακώστας και Νίκος Κωστογιάννης, με τα υπόλοιπα στελέχη της παράταξης να συντάσσονται υπέρ της πρότασης του.

Οι φήμες για τεχνητή όξυνση

Πάντως, η εξήγηση ίσως να είναι απλούστερη καθώς ο κ. Κοτσανάς σύμφωνα με πληροφορίες και εκτιμήσεις ενδέχεται να αναζητά έναν τρόπο ηρωικής εξόδου από την Ενωτική Πρωτοβουλία καθώς φέρεται να συζητά και με άλλους υποψήφιους, συγκεκριμένα με την παράταξη του Ντίνου Τσουκαλά για ένταξή του στο κεντρικό ψηφοδέλτιο της Ναυπάκτου.

Η αντικατάσταση Κοτρωνιά

Σε αυτό το κλίμα με ενδιαφέρον αναμένεται η έκτακτη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου την Κυριακή το πρωί και μάλιστα με πρόσκληση του Ανδρέα Κοτσανά ως πλειοψηφούντος συμβούλου στις τελευταίες εκλογές και όχι με πρόσκληση του αντιπροέδρου του.

Μοναδικό θέμα η εκλογή νέου πρόεδρου δημοτικού συμβουλίου έως τις 31 Αυγούστου 2019 ο οποίος αναμένεται να είναι –εκτός απροόπτου- ο δημοτικός σύμβουλος Χαράλαμπος Κανέλλος.

LOVE LOGO

Ειδήσεις και σχόλια από και για τη Ναύπακτο
Designed & Developed By 49studio.gr