Νέα απο την Ναύπακτο

EDITORIAL

Της «κακομοίρας» - Δεν έχει πλέον τη δεδηλωμένη ο δήμαρχος Λουκόπουλος

Ένας μίνι απολογισμός έως τώρα για την Ενωτική Πλειοψηφία του δημάρχου Ναυπακτίας Παναγιώτη Λουκόπουλου.

Μετά τον αντιδήμαρχο Γιάννη Ράπτη, τον Γιάννη Σπυρόπουλο, τον αντιδήμαρχο Γιάννη Σύψα, τον πρόεδρο του ΧΥΤΑ Χρήστο Σαλαμούρα, τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου Θωμά Κοτρωνιά χωρίζουν οι δρόμοι και με την πρόεδρο της ΔΕΥΑΝ Αγγελική Σμπούκη και τον σύμβουλο Θανάση Κούκουνα.

Δεν είναι μόνο το γεγονός ότι η δημοτική πλειοψηφία φυλλορροεί κάτι που εξηγείται αν ανατρέξει κανείς στη διαδρομή της από το 2014 έως σήμερα. Είναι και το γεγονός ότι φεύγουν, ο ένας μετά τον άλλο στελέχη με θέσεις κλειδιά.

Δηλαδή, αν δεν παραιτηθούν, όπως τους ζητήθηκε, ο δήμαρχος οφείλει να συνεργάζεται έως τη λήξη της θητείας του με στελέχη που όμως ταυτοχρόνως του έχουν ανακοινώσει ότι δεν θέλουν να συνεχίσουν να συνεργάζονται μαζί του. Μάλιστα, σε περιπτώσεις όπως του κ. Σαλαμούρα η επιστολή παραίτησής του ήταν ιδιαιτέρως οξεία.

Τα ζητούμενα από εδώ και πέρα είναι δύο. Πρώτον αν έκλεισε ο κύκλος των αποχωρήσεων και δεύτερο, ίσως και κυριότερο αν ο κ. Λουκόπουλος έχει ακόμη τη δεδηλωμένη στο δημοτικό συμβούλιο.

Εφόσον οι κύριοι Σαλαμούρας, Κοτρωνιάς, Κούκουνας και η κυρία Σμπούκη, δεν παραδώσουν τις έδρες τους τότε η δεδηλωμένη θα πρέπει να αποδεικνύεται κάθε φορά. Με τον κίνδυνο, όπως έγινε δύο φορές στο πρόσφατο παρελθόν, να μην περνούν οι θέσεις του δημάρχου.

Σε ότι αφορά το δεύτερο, στην παράταξη του δημάρχου παραμένουν ως ενεργοί δημοτικοί σύμβουλοι οι: Χαράλαμπος Κανέλλος, Κώστας Καρακώστας, Πολύκαρπος Κοτίνης, Ανδρέας Κοτσανάς, Παναγιώτης Κονίδας, Νίκος Κωστογιάννης, Αντώνης Πολονύφης, Γιώργος Σιαμαντας, Κάρπος Σωτηρόπουλος, Γιάννης Υφαντής και Αντώνης Φράγκος.

Σε όλα τα πηγαδάκια της Ναυπάκτου όπου η κατάσταση του δήμου αποτελεί ένα από τα βασικά θέματα συζήτησης κανείς δεν μπορεί να πει με σιγουριά ότι οι αποχωρήσεις τελείωσαν. Υπάρχουν ακόμη, ένας ή δύο «ύποπτοι» που φέρονται έτοιμοι να αποχωρήσουν.
Η διαγραφή και το παρασκήνιο
Χθες το βράδυ, όπως είχε προαναγγελθεί, η συνεδρίαση της δημοτικής ομάδας του Παναγιώτη Λουκόπουλου είχε τη μορφή του εσωτερικού ξεκαθαρίσματος.
Μετά τη δραματική και γεμάτη ένταση συνεδρίαση εκδόθηκε η εξής ανακοίνωση:

«Συνεδρίασε σήμερα Τετάρτη 6/2/2019 η ομάδα της Ενωτικής Πρωτοβουλίας με επικεφαλής τον Δήμαρχο Τάκη Λουκόπουλο με μοναδικό θέμα τον σχεδιασμό και την παρουσία της παράταξης στις επερχόμενες εκλογές του Μαΐου.

Ο Δήμαρχος εισηγήθηκε την συνέχιση της επιτυχημένης πορείας. Ζήτησε να διατηρηθεί ο πολυσυλλεκτικός και ανεξάρτητος χαρακτήρας της παράταξης και ταυτόχρονα δεσμεύτηκε για την διεύρυνση της με νέους συνεργάτες.

Οι Δημοτικοί σύμβουλοι Θανάσης Κούκουνας και Αγγελική Σμπούκη δεν αποδέχτηκαν την πρόσκληση του Δημάρχου για άμεση συστράτευση και συνέχιση της επιτυχημένης συνεργασίας.

Μετά απ’ αυτό ο Δήμαρχος και οι Σύμβουλοι της ΕΠ τους ευχαρίστησαν για την μέχρι τώρα προσφορά τους και τους ανακοινώθηκε από τον Δήμαρχο ότι θέτουν τον εαυτό τους εκτός ΕΠ μαζί με τα πρώην στελέχη Χρήστο Σαλαμούρα και Θωμά Κοτρωνιά.

Η εξέλιξη αυτή από τον Δήμαρχο χαρακτηρίστηκε καθαρή και γι’ αυτό χρήσιμη και ουσιαστική.

Η ομάδα της ΕΠ μετά την αποχώρηση των δυο συμβούλων ομόφωνα αποφάσισε τη συνέχιση της πορείας και την οργάνωση της καλύτερης παρουσίας στα αυτοδιοικητικά δρώμενα.

Ο Δήμαρχος καλεί τους αποχωρήσαντες να παραιτηθούν από τις έδρες τους οι οποίες ανήκουν στην παράταξη τιμώντας την στοιχειώδη πολιτική δεοντολογία και την μέχρι τώρα καλή συνεργασία.

Παρόντες στην συνεδρίαση ήταν οι δημοτικοί σύμβουλοι, Κανέλλος Χ , Καρακώστας Κ, Κοτίνης Π, Κοτσανάς Α, Κονιδας Π, Κωστογιαννης Ν, Πολονύφης Α, Σιαμαντας Γ, Υφαντής Γ και Φράγκος Α.»

Σύμφωνα με πληροφορίες κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης τόσο η κυρία Σμπούκη όσο και ο κ. Κούκουνας ζήτησαν χρόνο πριν απαντήσουν στο ερώτημα αν θα είναι υποψήφιοι στις επόμενες εκλογές με την παράταξη της Ενωτικής Πρωτοβουλίας.

Το αίτημά του απορρίφθηκε και ακολούθησε η ανακοίνωση που ναι μεν δημιουργεί ένα… δεδικασμένο, αλλά προφανώς δεν αποτρέπει κάποιον που είναι αποφασισμένος να αποχωρήσει.

LOVE LOGO

Ειδήσεις και σχόλια από και για τη Ναύπακτο
Designed & Developed By 49studio.gr