Νέα απο την Ναύπακτο

EDITORIAL

Ο Ντίνος Τσουκαλάς ανακοινώνει, ο Θανάσης Παπαθανάσης φεύγει, ο δήμαρχος Λουκόπουλος… ψάχνεται

Η αυγή του 2019 επιταχύνει, όπως είναι φυσικό, τις πολιτικές εξελίξεις στη Ναύπακτο. Πέντε μήνες πριν τις επόμενες δημοτικές εκλογές, αυτή την εποχή γίνονται πυρετώδεις διεργασίες στις ήδη υπάρχουσες παρατάξεις, ενώ ήδη επίκειται η επίσημη ανακοίνωση και νέων διεκδικητών του δήμου Ναυπακτίας.

Αρχικά, ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Ντίνος Τσουκαλάς δηλώνει πλήρως έτοιμος για να προβεί σε ανακοινώσεις, όπως έχει προαναγγείλει εδώ και μήνες. Ήδη, κοινοποίησε την πρόσκληση για την επίσημη εκδήλωσή του την Δευτέρα 14 Ιανουαρίου, στην Παπαχαραλάμπειο αίθουσα.

«Πάμε Μαζί, με πρωταγωνιστή τον άνθρωπο, για τη Ναυπακτία που μας αξίζει!!» αναφέρεται χαρακτηριστικά στην πρόσκληση. «Οι συνεργάτες μου κι εγώ σας περιμένουμε στην επίσημη παρουσίαση του δημοτικού μας συνδυασμού», σημειώνεται.

Οι τελευταίες πληροφορίες σημειώνουν ότι ο κ. Τσουκαλάς αναμένεται να καταθέσει ένα τεκμηριωμένο πρόγραμμα και γι αυτό το λόγο θα πλαισιώνεται από γνωστά πρόσωπα στο λαό της Ναυπακτίας αλλά και από τεχνοκράτες.

prosklisi tsoukala

Ο Παπαθανάσης για βουλευτής

Την ίδια ώρα, νέες πληροφορίες έρχονται από το στρατόπεδο του πρώην δημάρχου Θανάση Παπαθανάση. Σύμφωνα με πηγές από τα γραφεία της ΝΔ στην οδό Πειραιώς, ο πρώην δήμαρχος, νυν δημοτικός σύμβουλος, αντιπρόεδρος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου και αντιπρόεδρος της Πανευρωπαϊκής Ένωσης Φαρμακοποιών (PGEU) έχει επιλεγεί από το πρόεδρο του κόμματος Κυριάκο Μητσοτάκη ώστε να αποτελέσει μέρος της επιχειρούμενης ανανέωσης στα ψηφοδέλτια των επικείμενων βουλευτικών εκλογών.

Ακόμη δεν έχει ξεκαθαριστεί ποιος θα είναι ο υποψήφιος που θα στηρίξει η Νέα Δημοκρατία ως υποψήφιο δήμαρχο Ναυπακτίας, αν και πληροφορίες αναφέρουν ότι είναι ισχυρό το ενδεχόμενο να τον… διαδεχθεί ο Ναυπάκτιος πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Μεσολογγίου και υποψήφιος βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας, το 2015, Χρήστος Παΐσιος.

Ο δήμος Ναυπακτίας δεν είναι άγνωστος στον Χρήστο Παΐσιο καθώς το 1994 εξελέγη Δημοτικός Σύμβουλος Ναυπάκτου, διετέλεσε ως ο νεώτερος μέχρι τότε Αντιδήμαρχος και Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, αιρετός Γραμματέας του Δημοτικού Συμβουλίου και Αντιπρόεδρος της Δημαρχιακής Επιτροπής.

Ο Λουκόπουλος ψάχνει τους… δικούς του

Τέλος, ασαφής παραμένει η κατάσταση στο στρατόπεδο της Ενωτικής Πρωτοβουλίας του δημάρχου Παναγιώτη Λουκόπουλου μετά την …αιχμηρή παραίτηση του αντιδημάρχου Γιάννη Σύψα.

Οι μεν αρμοδιότητες του κ. Σύψα μοιράστηκαν αλλά αυτό που μένει να διευκρινιστεί είναι πόσοι από τους σημερινούς αντιδημάρχους και δημοτικούς συμβούλους θα φτάσουν μαζί με τον κ. Λουκόπουλο ως τις εκλογές και κυρίως πόσοι θα είναι μαζί του, υποψήφιοι και πάλι.

Παρά το γεγονός ότι επισήμως ο απερχόμενος δήμαρχος δεν έχει προβεί σε καμία ανακοίνωση, θεωρείται βέβαιο -εκτός συγκλονιστικού απροόπτου- ότι ο κ. Λουκόπουλος θα είναι και πάλι υποψήφιος και μάλιστα θα έχει και την στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ.

Βεβαίως δεν αποκλείονται εκπλήξεις καθώς η κατάσταση στην παράταξη της πλειοψηφίας είναι εκρηκτική. Με τους συμβούλους να έχουν χωριστεί σε δύο βασικές ομάδες, που περικλείουν μέσα τους μικρότερα υποσύνολα.

Αυτό, όπως εκτιμάται θα θελήσει να ξεκαθαρίσει ο κ. Λουκόπουλος σε συνεδρίαση της παράταξής του, που είχε προγραμματιστεί αλλά αναβλήθηκε για λίγες ημέρες με αφορμή το ξέσπασμα της κακοκαιρίας.

Σίγουρος ο Γιάννης Μπουλές

Κατά τα λοιπά, απολύτως σίγουρη θεωρείται η υποψηφιότητα του πρώην δημάρχου Γιάννη Μπουλέ που μάλιστα ως επικεφαλής της ΑΚΔΝ και της μείζονος αντιπολίτευσης στο δημοτικό συμβούλιο το τελευταίο χρονικό διάστημα έχει εντείνει την αντιπολιτευτική του δράση και εντός και εκτός του δημοτικού συμβουλίου.

LOVE LOGO

Ειδήσεις και σχόλια από και για τη Ναύπακτο
Designed & Developed By 49studio.gr